Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 201510 yıl comment_328544 Euro Ncap genel sekteri Dr Michiel: 'Yaya algılama testini dünyada ilk kez biz, bir çok araçta kaza önleme sistemleri var ama sadece bazıları yaya algılama sistemine sahip. Artık kullanıcılar, üreticilerin gücenlik iddialarını bizden kontrol edebilecek' dedi Bu testte üç ayrı senaryo olacak; yetişkin bireyin yürüyüşü,koşusu ve çocukların park halindeki aracın arkasından çıkışı. Testten iyi sonuç almaları için 40 km/h altında tamamen kazayı önlemesi gerekiyor, 40 km/h ve 60 km/h hızları arasında ise çarpışma hızını 40 km/h altına indirmesi gerekiyor ki yaya hayatta kalsın. Teknoloji hızla gelişiyor olsada kazaları tamamen engellemek şuan için mümkün değil.Ancak iyi donanımlı bu araçlar ile kazaları azaltmak mümkün. 2016 yılı ile bu testler Euro Ncap sonuçlarına katılacak. Şimdiye kadar bu teste katılan modeller: Audi Q7, BMW 2-Series ve BMW i3, Ford Mondeo, Lexus NX, Mercedes C-Class, Mini Cooper, Volvo V40, XC90, Toyota Avensis ve VW Passat. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 201510 yıl comment_328545 Gerçek trafik koşullarında önüne arabaların arasından "velet" fırlamış biri olarak o an yaşadığım korkuyu anımsadım, tüylerim (olanlar) ürperdi. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 201510 yıl comment_328617 böyle bir anda hız 60 dan 40 a inemez.. 2-3 mt lik birşey bu, araba arasından yaya fırlaması.. ben park halindeki arabanın tekerlek altına, gölgeye vb bakarım ki, fırlamak üzere olan bir yaya var mı diye.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 10, 201510 yıl Yazar comment_328618 Bu da bizden alıntı MONDEO Yaya algılama sistemi 80 km/h hıza kadar çalışabilmekte. Eğer araç otomobil önünde yaya görür ve çarpışma ön görür ise önce sesli ve görsel uyarı yapar ardından tepki gelmediği taktirde frenlemeye başlar. Mühendisler sistemi önce kapalı yollarda gerçek boy manken ile denemeler yaptı ardından gerçek hayat koşullarında testlerini sürdürmüşler. Gerçek yaya testinin çok önemli olduğunu söyleyen aktif güvenlik mühendisi bu test için 500,000 km'den fazla yol kat edildiğini iletti. Kaynak Raporla
Yanıtlama zamanı: Kasım 11, 201510 yıl comment_328723 Zamanla yaygınlaşacak ve gelişebilecek bire teknoloji olarak görünüyor. Algılama ve tepki verme mesafeleri biraz düşündürücü ama ilk adım atılmışsa gerisi gelir diye düşünüyorum... Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın