Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yol Bilgisayarı Hatalı Tüketim mi Gösteriyor?

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba arkadaşlar,

aracımı alalı 1 ay oldu. bu haftasonu dikkatimi çeken birşey var. aracım 2015 focus 1.6 TDCi trend-x 6 ileri.

trafik lambaları vs gibi araç hızı 10-20km hıza düştüğü yerlerde vitesi boşa alıp 20-30mt araç akarken anlık tüketim değeri

bu durum normaldir de benim mi dikkatimi yeni çekti yoksa bir yazılım hatası mıdır emin olamadım. servisten önce de sizlere danışmak istedim.

bilen, deneyip kendi aracındaki yol bilgisayarının davranış biçimini biliyor olan ya da deneyip yorum yapabilecek olan varsa yardımcı olabilir misiniz?

Solved by Cem Boneval

Yanıtlama zamanı:

trafik lambaları vs gibi araç hızı 10-20km hıza düştüğü yerlerde vitesi boşa alıp 20-30mt araç akarken anlık tüketim değeri ????

bu durum normaldir de benim mi dikkatimi yeni çekti yoksa bir yazılım hatası mıdır emin olamadım. servisten önce de sizlere danışmak istedim.

bilen, deneyip kendi aracındaki yol bilgisayarının davranış biçimini biliyor olan ya da deneyip yorum yapabilecek olan varsa yardımcı olabilir misiniz?

Yanıtlama zamanı:

Evet, soruyu anlamak zor. Ancak, aracı boşa alırsanız, rölantide ne yakması gerekiyor ise, onu yakar. Ek olarak, aracı durmadan boşa almayın, daha çok yakarsınız.

Yanıtlama zamanı:
  • Solution

Soru aracı boşa attığınızda niye hala tüketmeye devam ediyor ise, cevabı Murat vermiş, rölanti için 0,5-0,8L/h tüketim görünür bir, ayrıca boşa attığınızda MKÜ başka bir vitese atma amacınızın olup olmadığını bilmediği için motoru birden rölantiye düşürmez ve devri yavaş yavaş azaltır ki yeni viteste kabul edilebilir bir devirde olasınız. Bu da bir süre daha tüketimin devamı demektir. Ekonomik gitmek için viteste iken olabildiğince yavaşlamak, anlık gösterge 0'dan yükselmeye başladığında da boşa atmak en doğrusu olur. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Murat bey, Cem bey,

ilginiz için teşekkür ederim.

soruda boş kalan yere rakamsal değerler yazmıştım ama çıkmamış. (1.2, 2.3, 4.5 vb gibi 5-6lt tüketim göstereceği değerlere kadar yükseliyor)

0,4 - 0,8 arası değerlerin normal olduğunu tahmine diyorum. zaten çalıştırdığım zaman da soğukken 0,8'den ısındıkça 0,4'e doğru düşüyor.

bahsettiğim tüketim değerleri her saniye artarak 5,6 vb değerlere kadar yükseliyor. ve denemek için araç kendiliğinden durma noktasına gelene kadar boş viteste bıraktığımda da tam durma gerçekleşene kadar bu değer düşmüyor.

aracın bu tüketimi yapmadığını tahmin ediyorum ama sizlerden de fikir alıp emin olmak istedim.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Yakup bey,

Ortalama tüketim ekranı olmadığından eminim.

Anlık tüketim değerinde bu sapmaları gözlemliyorum. bahsettiğim değerler söylediğim gibi araç durana kadar oluyor, tamamen durduğunda rölanti tüketim değerine, normale dönüyor.

Yanıtlama zamanı:

bizim focusda boşa atınca 5-6 litre anlık tüketim gösteriyor.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Diğer araçlarda da aynıysa, Cem bey'in de bilgilendirmesine dayanarak bu servise danışılması gereken bir sorun değil :) teşekkür ederim

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.