Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Arkadan gelen aracın selektör yapması

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Bende konu hakkında ki ön yargılarımı paylaşayım bari :) 

Görebildiğim kadarı ile bayan şöförler genelde çok çekingen kullanıyorlar. Acemi bayan sürücü sayısı acemi erkeklere göre daha fazla. Bu acemi kadın şöför algısını güçlendiriyor. Tıbbi bir tespit değil ama kadınların yön duygusu, çevrede akan trafiğin farkında olma durumu daha zayıf. 

Bir de her zaman trafik kurallarına uygun olmasa da trafikte bir kültür ve trafiğin kabul edilmiş akış şekli var. Bunun farkında olmayıp ben kurala uyuyorum ama diye e-5 de boş yolda 80km ile gitmeye çalışan sürücülerde çıkıyor. 

Trafik tecrübeniz varsa önünüzde giden aracın sürücüsünde problem olduğunu zaten hemen anlıyorsunuz. Sorunlar genelde telefonla konuşan erkek, acemi sürücü bayan, yaşlı veya trafiğe ayak uyduramayan (eski model araç) araç kullanan erkeklerden kaynaklanıyor. 

Buraya kadar olan kısmı acemi veya trafiğe ayak uyduramayan bayan şöförler hakkındaydı. Zaten geri kalan hayvanlıkları erkekler yapıyor. 

Engin Uzunoğlu tarafından düzenlendi

• Yanıt 94
  • Görüntüleme 20,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Bi yolda hız sınırında gidiyo bile olsa sol şeridi işgal edemez ya yavaşlıyıp yada hızlanıp yol vericek. Çok uyuz oluyorum.

• Engin Uzunoğlu
    Engin Uzunoğlu

Bende konu hakkında ki ön yargılarımı paylaşayım bari   Görebildiğim kadarı ile bayan şöförler genelde çok çekingen kullanıyorlar. Acemi bayan sürücü sayısı acemi erkeklere göre daha fazla. Bu acemi

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Az çok konu ile ilgisi varken söylemek istedim. (Bu satır gereksiz) Bir gün Bakırköy'de kuzenle yay olarak geziyoruz (işimiz var) Kartaltepeye doğru gideceğiz yani Eminet ve Kaymakamlığı geçince sağa

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Ben bizimkini bildiğim için bu arkadakini anlama konusunda yazayım. Araba çooook uzakta olsa bile yola atlamıyor eğer bir esame varsa durma noktasına kadar yavaşlıyor ben zorla yola çık korkma o gelene kadar dünya 1 tur atar diyorum. Yani önüne atlama durumu bizimkinde yok.

Üniversite mezunu 25 yaş üstü bayanların erkeklerden daha az prim ödediğini unutmuyoruz sanırım :D Hata varsa her cinsiyette bolca var. Elinde telefon ve sigara ile trafiği linç eden erkekleri unutamıyoruz.

Ayrıca konu hatalar değil zaten selektörün aşırı veya gereksiz kullanımı. Bu çıldırma noktasına gelenleri ayrı bir terapiye almak lazım 1-2 uyarı yaparsın daha olmazsa bekleyeceksin bunun kuralı bu rahatsız oluyorsan alırsın plakayı şikayet edersin abuk sabuk tepki vermenin kimseye faydası yok.

Yanıtlama zamanı:

Sorun şu ki yolunuza çıkan iki tedirgin kullanan bayan canımızı sıkarken onlarca kural tanımaz erkeği görmezden gelebiliyoruz. 

Trafik bir birlikte yaşam arenasıdır, kişilerin araç kullanırken ki davranışları onların toplum anlayışını da sergiler.

Görünen o ki -ismi lazım değil- bazı ülkelerde insanlar topluluk halinde hayvanların içgüdüsel olarak sağlayabildiği kadar kuralcı, rasyonel ve düzene saygılı olamıyorlar. 

Yanıtlama zamanı:

:+1:  maalesef durum bu

@Engin Uzunoğlu

Aynen, fakat İstanbul trafiği için söylüyorum, kadın şöför vs bunlar trafikteki sıkıntının %1'i, hatta o bile değil. Asıl sıkıntı kadın veya erkek, bir arada birbirine saygı göstererek ve daha sonra trafik kurallarına uyarak yaşamayı bilmeyen bir kalabalık oluşumuz. Ne kuralları uygulayan var, ne denetleyen var. Düzensizlik, başıbozukluk, denetimsizlik, açıkgözlüğü matah bir şey sanmak, kurallara uymamakta ısrar, kurallara saygı duymama,  sıfır planlama... vs vs.  

Engin Uzunoğlu tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bunu yaşayan bir ben değilmişim bir bakıma sevindim çünkü yerli! ya da yersiz yapılan selektörlerin hatalı davranışımdan dolayı değil, direksiyonda bir kadın olması yüzünden olduğunu düşünmüştüm. Bunu burda dile getirmemin nedeni de aramızda isteyerek ya da istemeyerek yapanlar varsa burda yazılanlar aklına gelsin ve ona göre selektör koluna eli gittiğinde bir kez daha düşünsün.

Kadın şoförlerle ilgili yapılan bazı yorumlara gelince; olaya bir de şu tarafından baktınız mı? sizlerin bakış açıları ve söylemleri nedeniyle kadınlar trafikte bu denli pasif ve etkisiz rol alıyor. Kadın şoför olmak, trafikte erkeklere göre 1-0 yenik durumda başlamak durumunda kalıyorlar. Şu da bir gerçek ama elbette dikkatsiz olmayan yoktur ama bence aynı şekilde çoğu yapılan hatanın ardında bence bir erkek eli vardır :D 

Şunu da ekleyeyim. Yapılmış gereksiz her selektör ya da korna ya da eleştiri en azından benim araba kullanmaktan ve trafikten soğumama neden oluyor. Ve işte başa dönüyoruz, kadınlar trafikte daha ürkek ve kontrolsüz oluyor. Dün gece eve geldiğimde canım cidden çok sıkılmıştı. 

Not: Bugün sıkıntısızca (selektörsüz ve kornasız) Anadolu Bulvarı'ndan İstanbul yoluna bağlanıp Göksu parkına gittim. Aynı şekilde yine ordan bir sıkıntı olmadan geri döndüm. Hatta arkamdan sabırsızca gelen bir şoför sağ şeride geçip, öndeki arabadan kurtulmak adına arada çok kısa mesafe olmasına rağmen benim önüme atladı. Ben de kornaya bastım. Tehlike oluşturacak bir durum yoktu çünkü ben onun öyle bişey yapacağını tahmin etmiştim. Ama yaptığı hareketin hatalı olduğunu fark etsin diye kornaya bastım. Biraz da ben can sıkayım. :D 

testuser tarafından düzenlendi
imla

Yanıtlama zamanı:

Peki sence umrunda oldumu kornaya basınca diğer şöförün?

Kuralların daha katı ve uygulanır olması bence çok önemli. Daha önemlisi sağduyu. Canın sıkkındır kafan dalgındır çıkma trafiğe efendi. Kendi canını önemsemiyorsun ama başkasının canı yanmasın bari. Bayan görünce açıkcası uzağından geçmeye özen gösteriyorum dibinden değil. Belli ki çekinerek ürkerek kullanıyor. bayanlarımızın çoğunun trafikte bu kadar temkinli ve yavaş gitme sebebi de gene biz erkekleriz. Aramızda öküzler olduğu sürece de bu böyle devam eder gider.

Selektör yapmasına fırsat vermeden sağa geçerim. Neden mi? Aynamdan arkadaki aracın içinde olanları bilemem. Ya acile yetişen bir hasta varsa? Yoksa da buyursun geçsin.

Yanıtlama zamanı:

Bunu yaşayan bir ben değilmişim bir bakıma sevindim çünkü yerli! ya da yersiz yapılan selektörlerin hatalı davranışımdan dolayı değil, direksiyonda bir kadın olması yüzünden olduğunu düşünmüştüm. Bunu burda dile getirmemin nedeni de aramızda isteyerek ya da istemeyerek yapanlar varsa burda yazılanlar aklına gelsin ve ona göre selektör koluna eli gittiğinde bir kez daha düşünsün.

Kadın şoförlerle ilgili yapılan bazı yorumlara gelince; olaya bir de şu tarafından baktınız mı? sizlerin bakış açıları ve söylemleri nedeniyle kadınlar trafikte bu denli pasif ve etkisiz rol alıyor. Kadın şoför olmak, trafikte erkeklere göre 1-0 yenik durumda başlamak durumunda kalıyorlar. Şu da bir gerçek ama elbette dikkatsiz olmayan yoktur ama bence aynı şekilde çoğu yapılan hatanın ardında bence bir erkek eli vardır :D 

Şunu da ekleyeyim. Yapılmış gereksiz her selektör ya da korna ya da eleştiri en azından benim araba kullanmaktan ve trafikten soğumama neden oluyor. Ve işte başa dönüyoruz, kadınlar trafikte daha ürkek ve kontrolsüz oluyor. Dün gece eve geldiğimde canım cidden çok sıkılmıştı. 

Not: Bugün sıkıntısızca (selektörsüz ve kornasız) Anadolu Bulvarı'ndan İstanbul yoluna bağlanıp Göksu parkına gittim. Aynı şekilde yine ordan bir sıkıntı olmadan geri döndüm. Hatta arkamdan sabırsızca gelen bir şoför sağ şeride geçip, öndeki arabadan kurtulmak adına arada çok kısa mesafe olmasına rağmen benim önüme atladı. Ben de kornaya bastım. Tehlike oluşturacak bir durum yoktu çünkü ben onun öyle bişey yapacağını tahmin etmiştim. Ama yaptığı hareketin hatalı olduğunu fark etsin diye kornaya bastım. Biraz da ben can sıkayım. :D 

Sen canını sıkma, sen bir çok erkekten daha akıllısın, mantığın yeter ilerde pratiğini kazanırsın. Otomobili trafikte akıcı kullanmak için zeka lazım başka organa gerek yok :) 

Her şey zamanla güzel olur hep diyorum sana acele etme hiç bir şey için. Trust me i'm an enginar :D 

Ve arkandaki insanın çıldırmasını hiç ama hiç takma kafanı sana ilk dediğim bu olmuştu biliyorsun, arkadaki kendi düşünecek yolunu yordamını. Sen şeridinde uygun hızla gitmen kafidir. İleri sürücü olduğunda öngörü özelliği kendi eklenecek.

Yanıtlama zamanı:

Kadın şoförlerle ilgili yapılan bazı yorumlara gelince; olaya bir de şu tarafından baktınız mı? sizlerin bakış açıları ve söylemleri nedeniyle kadınlar trafikte bu denli pasif ve etkisiz rol alıyor. Kadın şoför olmak, trafikte erkeklere göre 1-0 yenik durumda başlamak durumunda kalıyorlar.

Şu da bir gerçek ama elbette dikkatsiz olmayan yoktur ama bence aynı şekilde çoğu yapılan hatanın ardında bence bir erkek eli vardır :D 

paragraf;

1- çok doğrusunuz

2- yine doğrusunuzdur diye düşünüyorum, erkeklerin çoğu eşine araba vermekten korkar, arabayı süren kadında tedirgin sürer böylece hata yapma riski artar.

3- canınızı sıkmayın, alışırsınız. bazı şeyler zamanla tecrübeyle öğrenilir. hayat bu malum.

tecrübe artıkça rahavete kapılıp ben bu aracı nasıl olsa iyi sürüyorum diye dikkati dağılıp çok kaza yapanlarında olduğu unutulmamalı.  tecrübe-dikkat sonra dikkat-tecrübe birbirini tamamlar. biri diğerinden daha önemsiz değildir.

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Selektoru ben de kullanirim. Ama genelde sol seridi acin canim kardesim manasinda cinsiyet farki gozetmeksizin kullanirim :)

en son şeritle henüz tanışmadık Alperen abi :) 

Yanıtlama zamanı:
en son şeritle henüz tanışmadık Alperen abi [emoji4] 

Sol serit cok guzel sen de gelsene :)

Ama bastan uyarayim Ankara'da acelen varsa sol seridi kullanmayacaksin.. Ozellikle de is cikis saatlerinde. Sag seritte daha hizli gidersin.

Yanıtlama zamanı:
Sol serit cok guzel sen de gelsene [emoji4]

Ama bastan uyarayim Ankara'da acelen varsa sol seridi kullanmayacaksin.. Ozellikle de is cikis saatlerinde. Sag seritte daha hizli gidersin.

+1

Yanıtlama zamanı:
Selektoru ben de kullanirim. Ama genelde sol seridi acin canim kardesim manasinda cinsiyet farki gozetmeksizin kullanirim [emoji4]

Sol şeritte önünde 3-4 araba olan adama arkadan selektör yapıyon mu?

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.