Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Fırat Ö.

Üye
  • Toplam İleti

    73
  • Katılım

  • Son ziyaret

Fırat Ö. tarafından yazılan her şey

  1. Ampül olarak çift duy tek duy diye iki ampül çeşidi var sanırım. Buna dikkat ettiniz mi? Yanan ampülü yanmayan yere takarak deneyebilirsiniz. Yanmıyorsa tesisattan olabilir. Bir de geri vites müşürü arızası olabilir. Gerçi o arızalınca diğeri de yanmayacaktır.
  2. Çok güzel olmuş. Güle güle kullanın.
  3. Epeyce uzun yol yapmışsanız gözükür. Şehir içi ve şehir dışı kullanımda 999+ değeri görünmüyor. Son kaç km yere göre ayarlama yaptığını bilmiyorum ancak 800 gibi olan değerim 900 km kadar uzun yol yapınca 999+ olmuştu.
  4. Yakın zamanda triger falan değiştiniz mi? Ben triger değiştim. Ustacık motorun altına takoz koymuş motoru tutmak için. Fazla kastırınca katalizörün bağlantısını çatlatmış. 6 ay boyunca sanayide bakmadık usta kalmadı. 2500 devirde zırıltı sesi geliyordu. Neden en baştan servise götürmediysem , en son servise götürdüm 15 dakika içinde sorunu buldular ve kaynakla düzelttiler. Bence yetkili servise götürün.
  5. Gitti... sitesinden aldıysanız oradan bende aldım ve aynı şekilde geldi. Sorun yok gayet iyi aydınlatıyor.
  6. Kısa ve net çözümü yok. Çözüm bulan görmedim henüz.
  7. Kısalar h7 uzunlar h1. Aydınlatma olarak çok iyi. Ama beyaz değil. Normal ampüller gibi sarı da değil. İkisinin ortası ama sarıya daha yakın.
  8. Tüm araçlarımı alır almaz uzun kısa ampüllerini osram night breaker unlimited ile değiştirdim. Focusumda ki ampül (5 yıllık) 1 ay kadar önce patladı. Bu sefer osram lazer aldım. Bana unlimitedler daha iyiymiş gibi geldi. Merceksiz sistemde iyi aydınlatma istiyorsanız tavsiye ederim.
  9. Fırat Ö.

    Seçim Görevi

    Sorunuzun içerisinde aslında cevabınız var. Mazeretiniz varsa belgelemeniz ve seçim kuruluna dilekçe ile bildirmeniz gerekiyor. Uygun görülürse göreviniz başkasına verilir. Ama geçerli mazeretiniz yoksa görev almak isteyen birisini bulmanız gerek. Tabi seçim kurulundaki hakimin de insaflı olması lazım.
  10. Aynen bende bu durumu çok seviyorum. Yalnız değilsiniz.:)
  11. Yorumların hepsini okumadım dediğinize göre dpf sorunu bence. Bilgisayara bağlatırsanız mutlaka kayıt oluşmuştur. Oradan yola çıkabilirsiniz. Yüksek devir kullanmak işe yarar. Jenerasyon yapmıyor mu aracınız?
  12. Şu anda bile ileri düzeyde ancak ilerleyen yıllarda şeker hastası olmayan kimse kalmayacak. Yoğurdumuzu kendimiz yaparız. Haftalık taze taze 10 litre kadar süt alırız. Meyveli sütü kendim yaparım oğluma. Öğün aralarında meyve dışında pek bir şey vermeyiz. Markete gittiğimiz zaman abur cuburlar ilgisini bile çekmez. Bir de süt dilimi türevlerini araştırsanız...
  13. Ayak aydınlatmaları T10 dipsiz ampul. Tavan aydınlatmaları 36 mm sofit ampul. Yanılmıyorsam ön tavan aydınlatmalarının da 2 tanesi dipsiz ampul.
  14. Öncelikle sadece Ford değil , başka markalarda da hep aynı sorun oluyor. Nedeni bence ülkemizde bu tip sorunlar kolay çözülmüyor. Olması gereken bayilerin mahcup olması ve hızlı bir şekilde yeni araba vermesidir. Kusurlu aracıda kusursuz hale getirip uygun fiyata satışa koymasıdır. Ben sıfır alacak olsam kesinlikle bu işten anlayan birkaç usta yanımda götürürüm. Çok olsa 500 liram gider. Benim asıl merak ettiğim konu sıfır araçlar fabrikadan çıkmadan önce tamamen kontrol edilmiyor mu? Elektronik aksam ya da motor daha 10. km de arıza yapabilir anlarım da bu araçları kontrol eden fabrika çalışanı bu boya sıkıntılarını görmüyor mu?
  15. O fitili nereden buldunuz? Benim ön cam sıyırıcıları film söktürürken özelliğini yitirdi. Aradım bulamadım. Servise sorma vaktim olmadı.
  16. Yazınızı okudum. Aynı araca sahibiz. Dpf tıkanma durumu sizin aracınızın bütün ruhunu kaçırmış. Hortum patlatma durumu bence orjinal hortum kullanılmadığından kaynaklı. Islık sesinin boyutu önemli. Turbo işlevini yerine getiriyorsa yani çekişte sıkıntı yoksa bence elletmeyin. Yakıt tüketiminiz fazla. Düz yol olduğunu düşünerek benim araç sanırım o hızlarda 5 litreyi geçmezdi. Bence iptal işlemi yapılırken yazılımsal sorunlar oluştu.
  17. Bende gaz kelebeği dizelde yok diye biliyorum. Babamın aracı benzin+lpg. Rolenti çok titreşimli idi. Temizlik sonrasında pamuk gibi olmuştu. Ama 3 ay geçmesine rağmen yine sarsıntı başladı.
  18. Bu söylediğiniz focus 2.5 larda en azından benim aracımda olmuyor. Diyelim ki yakıt lambası yandı ve o anda 80 km menzil gösteriyor ve bayır aşağı 20 km yol var. menzil yükselmiyor. Araba o 20 km de hiç mazot yakmıyorsa yine 80 oluyor.
  19. Başarılı bir uygulama. Kendim yapamam. Daha önce bir elektrikçiye gidip sormuştum. Elektiriği tavan lambasından almak gerekir ama o da çok zor diye söyleyip yapmamıştı. Elm cihazımda var.
  20. Dayco iyi markadır. Daha önce 3 kere kullandım. Tavsiyem devirdaim ile birlikte değiştirmeniz. Ben aynı hatayı yaptım siz yapmayın. Usta devirdaim iyi dese bile değişim yapın. Ek olarak servisten fiyat alın. Benim triger daha 2 hafta önce ısparta yetkili serviste değişti.Life kart indirimiyle 700 liraya hallettim. Bazen indirimler oluyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.