Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ramazan Çakır

Üye
  • Toplam İleti

    475
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ramazan Çakır Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Sivas
  • Arabam:
    '14 Golf Tsi Dsg Highline
  • Meslek:
    Kamu
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.463 profil görüntüleme

Ramazan Çakır's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Very Popular Rare
  • Reacting Well
  • Conversation Starter

Recent Badges

190

Toplam Beğeni

1

Forum Yanıtları

  1. Sistem gayet başarılı çalışıyor. Yorgun sürüşlerimde kesinlikle uyarı alıyorum. Yalnız öyle göz kapama, başı öne devirme gibi maymunluklara tepki vermiyor
  2. Uzun bir zaman sonra şahsım adına bir Ford için "Aferin" deme vakti geldi. Gözüm de yavaştan seğirmeye başladı.
  3. 5,5 senelik Focus deneyiminden sonra Golf 7'ye geçtim. Tucson t-gdi elite plus istiyordum ancak duygusal meseleler engel oldu. Golf için şunları söyleyebilirim. Konfor ve yalıtım konusunda çok iyi. Gerçekten huzurlu bir araç. Tabi bunda benzinli olmasının etkisi büyük. Aracın her noktasına ciddi anlamda kafa yorulmuş. Gereksiz ve sinir bozucu bir durum henüz keşfedemedim. Highline donanım mutlu ediyor. Aracın her yeri eşya gözü, çekmece vs. dolu. Hoş ve kullanışlı ayrıntılar... Şu da standart olsun diyeceğim bir koltuk ısıtma var. O da Sivas şartları yüzünden. En çok hoşuma giden durum ise aracın oturma pozisyonu. Gerçekten çok iyi ayarlanmış. Otopark testinde de bu konuya ısrarla dikkat çekilmiş. Test ettiğim son kasa 1.5 tdci poweshift Focus'u da bu açıdan beğenmedim. Sattığım Focus(2010 tdci titanium)'un tek üstün olarak gördüğüm yanı yol tutuşuydu. Aynı koşullarda Golf'ün sınırları daha aşağıda. Bunu hissettiriyor ancak tedirgin edici bir durum değil. Eleştirebileceğim yönler: - Aracım 122 hp. Sert manevra ve gazlamalarda ciddi sınırlara çıkmamakla birlikte önden kopmalar olabiliyor. 140-150 hp versiyonlarda bu durumun ciddi sıkıntı olacağını düşünüyorum. - Dsg kalkar kalkmaz 2'ye alıyor, bu da özellikle D modunda gaza gereksiz yüklenmeye sebep olabiliyor. - Daha alalı 3 ay oldu. Araç 2 yaşında ve 24.000 km'de. Dönüş farı arızası verdi. Şimdiden kesin bir yargıda bulunmak istemiyorum ancak arızaya yatkınmış gibi bir his içerisine girdim. (Bu arada Doğuş Oto bana 1 yıl iyi niyet garantisi uygulayacakmış. Aracın garantisi yeni doldu. Şaşırdım. Aslı var mı serviste öğreneceğiz.) - Servisler sadece randevulu çalışıyor ve genelde yoğun. Randevu için erken davranmak gerekiyor. Tekrar Focus'a döner misiniz diye sorarsanız, cevabım şimdilik hayır. Can sıkıcı bir durum oluşmadıkça veya yeni bir ihtiyaç doğmadıkça Golf'le devam...
  4. Çift kapak olunca servis açabilirsiniz dedi. Neyse, yazın Ankara ve İstanbul'a yolum düşecek gibi. Kocaeli'de servis olsa daha rahat olurdu benim için ancak yokmuş. Orada uğrayacağım epey yer vardı. Arada bilgisayarı da hallederdim. Teşekkürler bilgiler için.
  5. Vidalar dert değilse sorun değil. Çıkarttığım HDD'yi takarım geri. Evet HDD çok yavaş O cızırtı seslerini neredeyse sürekli duyuyorum. SSD'den sonra cidden çekilmiyor. Turbo beslemeden atmosferiğe düşmüş gibi olduk Kapak hakkında bilginiz var mı? Yani kolayca iz bırakmadan sökülebilir mi?
  6. Vidalardan anlaşılmaz mı söküldüğü? Fiyat 70 TL istiyorlar, çok önemli değil ancak İstanbul veya Ankara'ya kargoyla yollamamı istiyorlar. Başka bir ilde servisleri yokmuş. Aslında hdd'nin kapağı ayrı olsaydı sökebilirdiniz dediler, ancak komple kapak sökümü cihazı garanti dışı bırakıyormuş.
  7. ASUS N550JX-CN044D aldım. Biraz tuzlu oldu ama memnunum. Yalnız ssd yok. Daha önce ssd'ye alıştığım için bu hdd saç baş yolduruyor. Takılması için arka kapak tamamen sökülmeli ve siz yaparsanız garanti bozulur dedi servis. Elimde de 250 gb ssd var ve her gün açsam mı açmasam mı diye düşünüyorum.
  8. Bu güzellik oylamada nasıl olmaz:)
  9. Yıl 2016, aynı yerdeler... Adını cümle içinde bile kullanmak istemiyorum. Sayelerinde ilk koyduğum cam suyuyla arabayı yeni sahibine teslim ettim.
  10. Ben de yakıt manasında fark olacağını düşünmüyorum. Ancak performans noktasında fark olabilir. Golf ararken oyumu donanımdan yana kullandığım için act olmuş olmamış çok umursamadım. Kullandığım güzergahta iki silindir modunu ancak rüyamda görürdüm sanırım.
  11. İçi görece geniş olsun, kolay arıza yapmasın, satarken pek değer yitirmesin, araç beni sadece alıp bir yerden başka bir yere taşısın diyenlerin tercihi zaten Corolla olur. Ancak ben konfor, sürüş zevki daha yeni ve eğlenceli teknolojiler istiyorum, yalıtımı iyi olsun, direksiyonuna geçtiğimde beni heyecanlandırsın diyen biri zaten Toyota'nın önünden geçmiyor. Bunun sebebi daha önce defalarca dillendirildi. Olay başarısızlık değil; Toyota'nın üretime oldukça küresel bakması. Bu arada performanstan konu açılmış. İş sadece beygir sayısında değil. Tekniğine de girmiyorum. Son derece halk ağzıyla şöyle diyeyim: 1.0 motorlu bir Focus veya 1.2 motor bir Golf güçlü(!) 132 beygirin burnundan getirir. O kadar paralar atmosferiklere nasıl verilir bir türlü çözemem. Bir de Toyota'nın meşhur dayanıklılığı üzerine birkaç kelam etmek istiyorum. Parça dayanıklılığı yani uzun ömür konusunda gerçekten başarılılar ancak şasi sağlamlılığı noktasında soru işaretleri var. Özellikle small overlap testlerinde Corolla rezil oldu. Şanzıman hususunda da bas bas bağıran cvt si mi yoksa en acemi şoförden bile ağır vites değiştiren tek kavraması mı konforlu?
  12. Araç 1.4 tsi dsg 122 hp. Performans çok iyi, özellikle S modunda araç ejderha gibi tabi yakıtı da ona göre. 19 km ortalama hızla sadece şehir içi ve bol dur kalklı 8-8,5 civarı geziniyor. Aynı güzergahta bahsettiğim dizel Focus da 8 civarı yakıyordu. Dizelden sonra yakıt çekindiğim gibi olmadı. Şehirler arası 110-120 hızlar arası kullanımda 6 lt yakıyor. Performans olarak dizel Focus'un pek şansı yok. Zaten turbo beslemeli ve görece iyi performans sunan bir benzinli araçla dizel aracın performans kıyası pek mantıklı değil. Yakıt konusunda ise özellikle yeni nesil dizeller göz önünde bulundurulduğunda hiçbir zaman bir dizel ekonomisi sunmaz. Özellikle performanslı kullanımda fark tabi ki dizel lehine açılır. Bana özel durumlar dışında ayda bir depo yetiyor. Fark 40 TL.
  13. Ben de dizel Focus 2,5'tan sonra Golf 7 tsi'ye geçtim. Araçta ruhum dinleniyor diyebilirim. Benzinli olmasının da etkisiyle çok sessiz, kafa ütülemiyor. Güle güle kullanın.
  14. Golf tsi 122 hp de benzer koşullarda buna yakın yakıyor şehirler arası. Şehir içi de ortalama 19 km hızla 8 civarında geziniyor.
  15. Düşük donanım seviyeli araçlarda beyaz renk pek hoş durmuyor. Ya cam tavan, siyah jant, karartmalı far(aracımı tarif ettim galiba:) gibi özellikler olacak ya da @Doğan Kurban'ın aracı gibi ufak tefek modifikasyonlar... Yoksa şirket aracı görünümlü özel araçla gezersiniz:)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.