Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Furkan Tö.

Üye
  • Toplam İleti

    30
  • Katılım

  • Son ziyaret

Furkan Tö. tarafından yazılan her şey

  1. Parçayı 2018 Mayıs ayında 300 tl ya alıp taktırdım. O zamandan beri problemsiz kullanıyorum.
  2. Bahsettiğiniz problemin aynısını yaşayıp, solenoid valfi değiştirerek çözdüm. Güvenilir bir turbocu bulamazsanız, imkanınız varsa 1.6 EB motorlu başka bir aracın solenoid valfiyle denerseniz sorunu daha kesin teşhis etmiş olursunuz.
  3. Aracın garantisi dolmadan yaşamıştım aynı problemi. Garantiden parça değişti. 5 senedir herhangi bir sorun yaşamadım.
  4. Ben Mayıs ayında servisten işçilik dahil 1050 TL fiyat almıştım. Serviste yaptıracaktım fakat bir parçacıda parçayı 300 TL'ye bulunca oradan alıp parçayı değiştirdim. Benim yaşadığım problem için parça değiştirmek kesin çözüm oldu.
  5. Benzer bir problemi servis geri çağırmasından sonra bende yaşadım. Solenoid valfi değişiminden sonra problem kalmadı.
  6. Yazılımdan vaz mı geçiyorsunuz?
  7. "Dealers will update Focus vehicles with software that will detect and prevent prolonged clutch slip and will evaluate the clutch for wear and replace as needed. Fusions will be updated with a new clutch assembly at no cost to customers." Focus'larda yazılım güncellemesiyle aracın debriyaj kaçırdığını tespit edip değişim için uyarı verecekmiş. Teknoloji çok gelişti.. Ayrıca Fusion'ların debriyaj seti ücretsiz değiştirilecekmiş. Debriyaj seti eskimiş olanlar, değişim için kampanyanın Türkiye'ye gelmesini beklemeli mi? ?
  8. Geçen sene bende aynı sorunu yaşadım. 2 kere polen filtresi değiştirdim. Ayrıca Sonax ve Carpex klima temizleme spreylerini denedim sonuç alamadım. Sonra orjinal ford karbonlu polen filtresi ve liqui moly'nin bu spreyini denedim ve koku geçti. Ama ikisini beraber uyguladığım için hangisinin daha büyük payı olduğunu bilmiyorum.
  9. 15 Mayıs Salı günü aracımı, bahsettiğim problemden dolayı servise götürdüm. İncelemeden sonra turboya "kalibrasyon" yaptıklarını belirttiler. Aracı teslim aldım ve ilk denemede tekrar tekleme ve güç kesme oldu. Ertesi gün 444 36 73'ü arayarak, yaşadığım problemle ilgili kayıt oluşturdum. Servisin bana geri dönüşünde salı günkü incelemede bir problem bulunmadığını ancak tekrar incelemek için 18 Mayıs Cuma günü aracımı tekrar çağırdılar. Sorun bulunamayan araca turbo kalibrasyonu ihtiyacını da anlamadım ? Cuma günü ilk incelemede nihayet evet sorun var denildi. Tam sevinecektim ki "sorun aküden; araçtaki akü start stop akü değil" diye bir teşhisle karşılaştım. Üzerinde "START - STOP" yazan aküden şüphe duymayarak yanılmış olabileceklerini ve sorunu başka bir yerde aramalarını rica ettim. Yaklaşık 2 saat sonra nihayet süreçle ilgili ilk defa mantıklı bir teşhis duydum. Selenoid Valfi! İndirimle beraber servisten aldığım fiyat işçilik dahil 1029 TL. Yaptırmayı düşünüyordum fakat önce bir yerden daha fiyat alayım diye düşünüp, daha önceden birçok defa alışveriş yaptığım başka bir yetkili parçacıya fiyat sordum ve 300 TL orijinal parça (Pierburg) fiyatı aldım. Tanıdığım bir özel serviste kendi aracımdan parçayı söktürdüm. Yenisiyle karşılaştırdım. Aynı parça olduğunu görüp, yeni parçayı aracıma taktırdım. Nihayet problem çözüldü. Herhangi bir misfire yada limp mode gibi bir durum kalmadı. Uzun lafın kısası servisin uyguladığı FSA işleminde herhangi bir problem yok. Aracınızda yazılım yoksa gönül rahatlığıyla yaptırabilirsiniz. Kendi adıma tek şanssızlık Selenoid valfinin ömrünün, aracı servise bıraktığım gün bitmiş olması ?
  10. Merhabalar. Geri çağırma kapsamında, 2 Mayıs'ta aracımı Otokoç Antalya'ya bıraktım. Yapılacak işlemler ve sipariş verilecek parçalar tespit edildi. 3 Mayıs'ta işlemler uygulandı ve mesai bitiminde aracımı teslim aldım. Servis tarafından bana verilen, yapılan işlemlerin dökümü aşağıdadır. Aracı teslim aldığımda, önceden bildiğim üzere Bluefin ile yüklediğim yazılımın silindiğini ve yeni yazılım güncellemesi yapıldığını gördüm. İşlemi yaptıracak arkadaşlar araçlarında yazılım varsa silineceğini unutmasın. Motor bölümünde yeni su kabı ve kapağı, motor soğutma suyu seviye sensörü, yeni kablolar ve hortumlar fark ediliyor. Ayrıca göstergelerin ortasındaki ekrana, su seviyesi azalacak olursa uyarı göstermesi için güncelleme yapılmış. Benim için sürpriz olan, yapılan işlemlerden sonraki 3-4 günlük kullanımda farkettiğim, araçla yaklaşık 5 km. yaptıktan sonra gaza tam yüklenmelerde teklemeler ve devam edilirse güç kesme oluyor. Gaza sonuna kadar basmanıza rağmen araç düşük viteste dahi hızlanmıyor. Bu konuyla ilgili servisten randevu aldım. Salı günü aracı tekrar teslim edeceğim. Çıkan sonucu buradan paylaşırım.
  11. 2 hafta kadar önce bende Antalya Otokoç'a gidip durumdan bahsettim. Sizin araç için bir çağırma gözükmüyor. Gerekirse biz sizi ararız dediler
  12. Ülkemizde 0850'li numara tahsisi ücretsiz ve kolay. Bu yüzden, bu numaralar genelde çağrı merkezi kuranların ilk tercihi oluyor. Ayrıca numaraya çok takılmamak lazım. Voip haberleşme ile arama yaptığınızda, karşı tarafa dilediğiniz numarayı gösterebilirsiniz. Yani babanızın numarasından bile aranıyor olsanız güvenmeyin
  13. Focus 1.6 EB için Liqui Moly Special Tec F 5W-30 kullanıyorum. Psikolojime iyi geldi tavsiye ederim
  14. Merhaba; Ürünü sipariş verirken adres haricinde hiçbir şey belirtmedim. Siparişi TNT kargo ile gönderdiler ve gümrük işlerini, TNT'nin partneri olan Turuncu Gümrük Müşavirliği yaptı. Şansım çok yaver gitti ki siparişten 3 gün sonra sadece kapıda gümrük vergisini ödeyerek kargoyu teslim aldım. Fakat daha sonra Amerika'dan motor alt takozu sipariş ettim ve UPS kargoyla gönderdiler. Onlar da Ünsped Gümrük Müşavirliği adıyla işlemleri yapıyor. Bu siparişi teslim alana kadar çok uğraştım. Siparişten 15-20 gün sonra kendim arayarak kargo durumunu sorduğumda, gümrükte beklediğini söylediler ve ticari gönderi olmadığını ispatlamam için bazı belgeler istediler. Ruhsat fotokopisi, beyan vs. gönderdim. İki kargoda da içerik olarak "Car Parts" yazıyordu fakat motor alt takozunda ayrıca açıklama olarak "Focus ST Motor Mount" yazıyordu.
  15. Malesef bilgisayarda saklanan herhangi bir dosya olmuyor. Yazılımlar Superchips'in serverlarında saklanıyor. Herhangi bir olumsuzluk karşısında firmayla iletişime geçmeniz gerekebilir. Ben birkaç yazışma yaptım firmayla. Müşteri hizmetleri ilgili diyebilirim. İngiltere'den gönderilecek cihaz için kargo dahil 322 Sterlin yanında 200 TL civarı bir gümrük vergisi ödemeniz gerekecektir. Bilindiği gibi Focus 1.6 EB'ta kullanılan 6MTT250 model şanzımanın max. tork dayanımı neredeyse sınırda. Dolayısıyla şanzımana herhangi bir zarar vermemek için yurtiçi birkaç firmayla görüştükten sonra vazgeçip, Superchips'te karar kıldım. Fakat Kuga için böyle bir problem yoksa farklı firmaları da tercih edebilirsiniz.
  16. Merhaba; İlk aşamada Bluefin araca bağlanıyor ve aracın orijinal yazılımı Bluefin'e aktarılıyor. Bluefin bir bilgisayarın USB girişine bağlanıyor ve Superchips'in masaüstü yazılımı vasıtasıyla aracın orijinal yazılımı Superchips'e gönderiliyor. Superchips bir E-mail ile yazılımın download edilebileceğini bildiriyor (Bana orijinal yazılımı gönderdikten sonra, 1 dk. içinde E-mail geldi). Superchips'in önceden araca özel hazırlamış olduğu yazılımı, masaüstü yazılımı vasıtasıyla bilgisayara indirilip Bluefin'e aktarılıyor. Bluefin araca bağlanıyor ve Superchips yazılımı araca yükleniyor. Yukarıda bahsettiğim süreçler hiçbir uzmanlık gerektirmiyor. Bluefin'in ve masaüstü yazılımının kullanımı oldukça basit. İstenildiği takdirde Bluefin tekrar araca bağlanıp orijinal versiyona geçiş yapılabilir. Ayrıca Bluefin cihazınızın uyumlu olduğu başka bir araç satın aldığınızda, eski araçtaki yazılımın silinmesi şartıyla yeni araca yükleme yapabilirsiniz.
  17. Bahsi geçen aracı 4 senedir kullanıyorum. Bu süreçte bana farklı zamanlarda sadece iki problem çıkardı. Bunlar forumdan bazı arkadaşların da başına geldiği gibi genleşme kabının çatlaması ve bu kaba giden hortumlardan birinin yırtılması. Hortumun yeni modelini sipariş verdikten 4 gün sonra teslim aldım. Genleşme kabı ise stoklarında bulunuyordu ve beklemedim. Araçta Start-Stop özelliği var ancak 0-30 derece arasındaki sıcaklıklarda çalışıyor. Bulunduğunuz şehirde sıcaklıklar bu değerleri çok aşmıyorsa ve aracı aşırı yoğun bir trafikte kullanmadığınız durumda, yarı performanslı, yarı sakin kullanımla 7,5 - 8 lt. aralığında yakıt tüketiminiz olur. Şehirler arasında ise 6 lt. civarı. Performans konusu göreceli olmakla beraber, tatmin etmediği durumlarda yapılabilecek bazı düşük maliyetli modifikasyonlar var. Forumda ilgili konuları bulabilirsiniz. Focus 1.6 EB ikinci el fiyatlarına göre, yakıt tüketimi, sürüş keyfi ve donanım olarak bana göre alınabilecek araçlar listesinde üst sıralarda. Temiz bir tanesi denk gelirse tavsiye ederim.
  18. Uzun süredir aracımı K&N hava filtresiyle kullanıyordum. Yaklaşık 2 ay kadar önce, yabancı forumlardan yaptığım araştırmalar ve Sayın @Cem Boneval'ın Superchips hakkındaki görüşleri doğrultusunda, Superchips'in web sayfasından Bluefin sipariş ettim. Üç gün sonra elime ulaştı. Bluefin vasıtasıyla Superchips'in 1.6 EB için hazırladığı yazılımı aynı akşam araca yükledim. Toplamda 15 dk. gibi bir süre aldı. Genel olarak aracın tepkilerini beğendimi söyleyebilirim. Ancak harcayacak bir miktar daha param vardı ve benim için kalan tek eksik Sprint Booster görünüyordu Bluefin'den 1 hafta sonra Sprint Booster da satın aldım. Haftasonu montajını yapıp, Kemer yolunda test ettim. Hava filtresi, Yazılım ve Gaz tepkime cihazı birbirini tamamlayan işlemler olsa da kişisel görüşüm sürüş zevkine en çok etki eden, Sprint Booster oldu. Yapılan hiçbir işlem aracın yakıt tüketimini farkedilir düzeyde arttırmadı. Kısacası 1.6 EB kullanıpta aracını fazla hırpalamadan daha keyifli hale getirmek isteyen herkese bu üçlüyü tavsiye ederim.
  19. Focus 1.6 EB'ta Kumho Ecsta Le Sport ku39 225/40 R18 lastikleri yaklaşık 25.000 km'dir kullanıyorum. Sert girilen virajlarda ve ıslak sürüşte (Antalya yağmurları ) gayet tatminkar. Henüz beni şaşırtan bir davranışta bulunmadı. Fakat H&R helezon ve TE37 replika jantların da etkisiyle yol sesi biraz fazla. Aşağıdaki linkte incelemesi var. http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Kumho/Ecsta-KU39.htm
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.