Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Rıza Altıntaş

Üye
  • Toplam İleti

    20
  • Katılım

  • Son ziyaret

Rıza Altıntaş Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Focus 1.6 EcobooST
  • Meslek:
    Robotics Techn.
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

548 profil görüntüleme

Rıza Altıntaş's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

16

Toplam Beğeni

  1. Konuya noldu Servet abi sezon finali falan mı koydun ne yaptın [emoji4]
  2. Hocam akü ölçümü yaptırın muhtemelen vakti gelmiştir. Değistirdikten sonra da çalışmamaya devam ederse serviste bilgisayara bağlıyorlar ve akü ya da start stop için birşey sıfırlıyorlar sayaç gibi tam hatırlamıyorum ondan sonra düzeliyor. Bende 1.6 ecoboost var akü değisiminden sonra düzelmemişti serviste usta bilgisayara bağladı sonrasında saat gibi çalısmaya basladı.
  3. Büyük geçmiş olsun. Cana birşey gelmesin de.
  4. Egzoz çok tatlı ya. Ateş de ediyi mi? [emoji5]
  5. Guage için ışığı yansın st görünümü olsun yeter benim için. Yağ basıncı yerine keske boost çalışsaydı iyi olurdu ama sorun değil. [emoji3] Makyajlı göstergesinden kastım şu geniş ve renkli ekranlı olan? Onu zamanında taktılar forumda sorun yaşayan olmadı diye hatırlıyodum. Aşırma valfi yeni değişti, buji filtre ve yağ değişim zamanına yaklaştım zaten. Ama şu benzin regülatörünün stok araca katkısı olucak mı ki ?
  6. Tamam tamam abi vallahi vazgeçtim [emoji847] Gerekli olan ne varsa karşıma çıkacak olan bütün her şeyi açıklamışsın. İnan okurken midem bulandı, ki bu işe giriştikten sonrasını düşünmek bile istemiyorum [emoji5] Bu uzunca yazın için ayrıca teşekkür ederim.
  7. Servet abi her şeyi anlatmış da anlatmış sağolsun. Bu saatten sonra daha nasıl düşünebilirim ki. O kadar parayı ses alıp arabamı performanstan düşürerek başımı ağrıtacağıma gerçek şeyler yaparım daha iyi. Mesela st gauges, makyajlı gösterge kadranı, body, jatlar...
  8. Hepinizin düşüncelerine saygı duyuyorum ve katılıyorum da. Zaten kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok her türlü hak veriyorum ki, zaten konuyu açtıktan sonra böyle yorumların geleceği aklıma gelmişti. Başta belirtmem gerekirdi. Apaçiler gibi amacım milleti rahatsız etmek değil. Zaten istediğim zaman açıp kapatabileceğim bir sistem arıyorum. Şehir içinde kapatıp uslu uslu arabama bineceğim. Sadece yerleşim yerlerinden uzakta kullanmayı düşünüyorum. Mesela hafta sonları istanbul park pisti civarında buluşma düzenliyoruz (yerleşim yerinden uzak) kimseyi rahatsız etmeden oralarda kullanıyor insanlar. Benim niyetim kimseyi rahatsız etmeden kullanmak kimse beni yanlış anlamasın. Ki rahatsız edenlere ben de okkalı okkalı sövüyorum, vesselam..
  9. Herkese merhaba. Focus 1.6 ecoboost aracıma egzoz yaptırmak istiyorum. Yurt dışından yeni nesil vakumlu egzoz vanası getirdim ama vana çok rahatsız edici bir ses çıkaracağı için vaz geçtim gibi.. Tatlı güzel tok bir ses almak istiyorum forumda paylaşılmış bir tane ecoboosta varex egzoz yapmışlar ama o ses hoşuma gitmedi. Daha çok homurtulu bir ses olsa iyi olurdu. Tsi motorları ile ecoboost motorları arasında nasıl bir fark var 1.4 tsi motorlu araclara egzoz yapıyorlar masallah dedirtiyor hosuma gidiyor çatırtılı patırtılı sesler geliyor. Öyle bir ses almam mümkün mü? Tecrübesi olanlar bana yardımcı olabilir mi?
  10. İlan numarası 468914957 Araç sahibi galeriyi az önce aradım ve ilanda 84.500 yazılan kilometrenin yanlış olup aracın kilometresi 78 binde olduğu söylendi. Ardından kendimi açığa çıkardım ve ben kaza yaptığımda 94 binde olan aracın şimdi nasıl 78 binde olduğunu sordum. İnsanları kandırmayın diye biraz uyarmaya çalıştım. Adam aracı arkadaştan aldığını, bilgisi olmadığını ve uyarımı dikkate alacağını beyan etti sonra telefonu kapattık. Ardından 5 dakika sonra telefonuma "Kilometre değiştirildi kardeşim uyarınız ve ilginiz için xxxauto olarak teşekkür ederiz" olarak mesaj geldi. İlandaki kilometreye baktım gercekten değiştirilmiş ama göstergedeki rakamların değişip değişmeyeceği meçhul.
  11. Herkese merhabalar. Yaklaşık 2 buçuk ay önce kaza yapıp perte verdiğim " focus 1.6 ecoboost" aracımı tamir edip satışa koymuşlar. Canımı sıkan durum, aracın kilometresini düşürmeleri. En son muayeneye girdiği kilometreye yakın bir rakam yazmışlar. Allahtan 10 bin km düşürebilmişler. Aman dikkat edelim keşke elden bir şey gelse ilanı şikayet ettim ama nafile yine birilerinin canı yanacak ona üzülüyorum. Adana Seyhan'da 01 FBF 60 plakalı araç.
  12. [emoji44] valla ne diyceğimi bilemiyorum elim ayağım titriyor. Abi Allah nazarlardan belalardan korusun.
  13. Kadir bey ben Ford özel serviste yaptırdım yağ yağ filtreleri bujiler ve hava filtreleri değişti sanırım benden yetkili servis fiyatı aldılar 430 lira ücret ödedim. Ama her şeyin en kalitelisini kullandım.
  14. Kadir bey merhaba. Ben gecen hafta aracımı bursadan aldım. Aracı aldığım arkadaş ilk sahibi, arkas otodan almış ve garanti sürecinde bakımları hep arkas' ta yapılmış. Arac aldığımda çok bakımsızdı. Aldığım arkadaş parasal nedenlerden dolayı son zamanlarda bakımlarını 12 bin km kadar aksatmış. Ben aldıktan sonra butun bakımlarını yaptırdım ve araç inanılmaz derecede şahlanıyor gayet iyi. Biraz yağ kaçakları var onlar yapılacak o da muhtemelen bakımsızlıktan dolayı oluşmuş. Yani bu aracın bakımlarını aksatmadan yaptırmak şart (Servisin bana söylediği). Benim aracın motoru değişmiş Arkas'ta. Satışı almadan önce değiştiğine dair belge almak için Arkasa gittik. O güne kadar orada yapılmış tüm işlemlerin servis iş emirlerini aldık. Ama sizin bahsettiğiniz gibi parça tedariği hakkında birşey söylemediler. İstanbul Şahsuvaroğlu servise gittim araç hakkında bilgi almak için oradaki ustalarla götüştüm parça tedariği ile ilgili bir sıkıntı olmadığını söylediler. Hatta aynı motor fordun c-max gibi başka modellerde de olduğundan her türlü bulunabileceğini söylediler. Bence diğer arkadaşların da dediği gibi araca gözü gibi bakmış birini bulun ve alıp keyfinize bakın derim.
  15. Şöyle söyleyeyim; uzun yolda istanbul Manisa arası ortalama tüketimi 7 litrenin altına düşüremedim. Anlık tüketim 100/120 km hızda sabit gaz 6 ile 7 litre arasında seyrediyordu. Benim beklentim ise uzun yolda 5.5 - 6.5 arasıydı. Şehir içinde mesela ışıklarda sakin bir şekilde kalkarken 1. Vitesi bitirene kadar (çok sakin) anlık tüketim 12 ile 16 litre arasında değişiyor bu normal mi bilmiyorum. Arac 92 bin km'de. Aracın çekiş düşüklüğünü ben söylemiyorum 180hp aracın dynoda 155hp çıkmasıyla söyledi ordaki eleman. Malum ben 1.6 ecoboostu heves ederek aldım ilk defa kullanıyorum normalde gücünün nasıl olduğunu falan bilmiyorum. Abi sağol teşekkür ederim inşallah pişman olmam
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.