Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Gökhan Ulaş

Üye
  • Toplam İleti

    40
  • Katılım

  • Son ziyaret

Gökhan Ulaş Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    '11 1.6EB Tit. X
  • Meslek:
    Yazılım
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

842 profil görüntüleme

Gökhan Ulaş's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

29

Toplam Beğeni

  1. Aküye diyet mi yaptırsan Servet Abi ? Birazcık pahalı ama hafif olur biraz kazanç sağlar.
  2. Fren dağılımı demişim ama fren uygulama gücü olacak o. Deneyebilirsin abi kısacık bir işlem zaten.
  3. O zaman mis gelsin virajlar gitsin lastikler. Fren şişmesi yazlar başladığından beri 1-2 defa olsa da bendede var Servet abi. Cem Abi'nin de dediği gibi sıcaklardan. Birde belki Jantların değişiminden sonra Focccus Yazılımı ile jantları 18" ve lastik hız koduna göre(V-W-Y) set edersen arabanın fren dağılımı değişebiliyor. EBD sisteminin hesaplamasını değiştiriyor olabilir. Teknik olarak tam detayını bilmiyorum fakat yaptığım testlerde fren karakterinde değişim hissetmiştim. Tabikide balatalarında normale göre biraz fazla ısıtıyor olabilir.
  4. Takribi 330 - 370 "Beygircik" diyebiliriz o zaman ? Maşallah Fren balatalarının yerinde olmak istezdim. Dyno da yürüyen Evo kadar güçlü olur inşallah Birde abi dinamik tork kontrolünü düzgün yapabiliyor mu araç yüklendikten sonra ?
  5. @Servet Ö. Abi Pov videolarından isteriz. Canımız çekiyor olmuyor ama. Bir sponsor bulup Racelogic alalım. Youtuber ol takipçi kasalım abi.
  6. Sizin şanzıman da Germany 1.1 versiyonumu ? BV6R - 7F096 - G6 olanından ?
  7. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. En yakın zamanda uygulamaya koyulacağım.Sizlerin sayesinde ST logo dönüşümünde sıkıntım kalmadı. Şuan tek soru dijital hız da ST upgrade i ile gelir mi o var aklımda. Anladığım kadarıyla göstergeye yeni firmware yüklemesi gerekecek ve kaliteli bir ELM cihazı temin edilecek işlemde hızlılık olması adına.
  8. Zaman ayırırım sorun değil severim bu tarz uğraşmaları. Risk alabilirim detaylandırmak lazım konuları,yapmam gerekenleri,indirmem gereken dosyaları. İyi bir araştırma yapmam gerek ve bilgili birinden özel destek almam gerekebilir.
  9. Vallahi Ford logosu geldiği için sanırım park sensörü ve otomatik park çalışabilir aracı durduğu yerde takmıştım kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Ama meşakkatli olacak gibi bu iş hadi hayırlısı Öncelikle bi elm bulup ortalama yarım günümü ayıracağım gibi gözüküyor @Ozan Kar müsait olduğunda en detaylı bilgiyi verir umarım.
  10. Teşekkür ederim yanıtınız için. Aklıma yine takılan bir kaç durum var. Yan etkilerden kasıt sanırım arıza kodu veyahutta düzenli çalışamama gibi durumlar. Vallahi gösterge fiyatları şu aralar oldukça yüksek bu göstergeye bile tesadüfen denk geldim. Kuga göstergeleri 650 750 istiyorlar genelde oda oldukça pahalı. Birde bahsetmiş olduğunuz yazılım işini elm327 ile hallebilirmiyiz yoksa servis yolu gözükürmü ?
  11. Teşekkür ederim. Makyajlı için derken acaba mca göstergemi şu f1et ile olanlardan yoksa arabanın makyajlı kasamı olması gerekli ? Makyajsız kasada 2 ile 3 ü hiçbir türlü aktif etme olanağı yokmudur ?
  12. Merhaba gösterge hakkında sormak istediğim bir kaç soru var yardımcı olabilirseniz mutlu olurum. CM5T - 10846 gibi bir numara vardı arkasında yanlış hatırlamıyorsam. Yukarıda ki atmış olduğum göstergenin aynısı dün akşam elime geçti. Hem mil hem km olanlardan. Denedim çalıştırdım fakat sormak istediklerim; 1- Gösterge yazıları ve renkleri ST olmasına rağmen ekran ST olarak açılmadı Ford olarak açıldı acaba sebebi varmı ? 2- 2 adet yol bilgisayarı olması gerekmezmi ? Benim incelememde tek bir yol bilgisayarı vardı. 1 ve 2 şeklinde ayrılmamıştı. 3- Dijital hız göstergesini göremedim. Upgrade mi yapmak gerekli ? Aracım Focus 2011 1.6 EB Yardımcı olabilecek kimseler var ise şimdiden teşekkürlerimi sunarım..
  13. Teşekkür ederim Servet abi ilginiz için. Bov aparatını sanırım iade etmem ileride belki başka bir turbo benzinli arabada denerim. Olmadı mini cooper/peugeot marka turbo benzinlilere uyumluluğu varmış. Bir şekilde değerlendirebilirim. Size de lazım olursa bir şekilde haber vermeniz yeterli. Turbo ile intercooler arası benim için şuan hard yazılım ve donanım upgrade inde mümkün olur. Şuan için dediğiniz gibi maliyeti oldukça yüksek. TurboSmartta 700 tlye geliyor. Bir "tısss" sesi için açıkcası yüksek ama turbonun ömrü ve minikte olsa performansı için hala içimde bir soru işareti. Son olarak bir şey sormak isterim size, bakım yaparken test etmiştim hava filtresini söküp marşa bastığımızda yine belirgin bir "tıslama" sesi mevcut bu ses yine bov dan mı geliyor yoksa aracın başka bir donanımından mı ? K&N Açık hava filtresi ve güzel bir hava giriş şnorkel hortumu modifiyesi ile belki bunu daha az maliyetli ve başka bir şekilde çözebilirmiyim ?
  14. Bende konuya biraz ortadan dalıyorum fakat bov için adaptör sipariş ettim bende. Malum benim 2011 1.6 EB da Borg-Warner KP39 kullanmışlar daha sonraki serilerdeki sistem değişik olabiliyor. Biraz araştırdım. Turbonun üsten görünümündeki 3'lü inox civatalı kısma gelecek adaptörü montaj aşamasına geçtiğimde bir türlü uyduramadım. Civata delikleri karşılık gelmiyordu. Civarımdaki sanayide turbonun çıkma halinide buldum yine uyduramadım. Canım sıkıldı geri toplayıp kaldırdım. TurboSmart a da baktım fakat çok pahalı. 100 psi a kadar dayanan Boomba markalı üründe var ama fiyatları buraya sipariş edince fahiş rakamlara çıkıyor. Ne yapsam da bov sesini artırsam bilemedim. ( çok severim o sesi )
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.