Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Gökhan Ulaş

Üye
  • Toplam İleti

    40
  • Katılım

  • Son ziyaret

Gökhan Ulaş tarafından yazılan her şey

  1. Aküye diyet mi yaptırsan Servet Abi ? Birazcık pahalı ama hafif olur biraz kazanç sağlar.
  2. Fren dağılımı demişim ama fren uygulama gücü olacak o. Deneyebilirsin abi kısacık bir işlem zaten.
  3. O zaman mis gelsin virajlar gitsin lastikler. Fren şişmesi yazlar başladığından beri 1-2 defa olsa da bendede var Servet abi. Cem Abi'nin de dediği gibi sıcaklardan. Birde belki Jantların değişiminden sonra Focccus Yazılımı ile jantları 18" ve lastik hız koduna göre(V-W-Y) set edersen arabanın fren dağılımı değişebiliyor. EBD sisteminin hesaplamasını değiştiriyor olabilir. Teknik olarak tam detayını bilmiyorum fakat yaptığım testlerde fren karakterinde değişim hissetmiştim. Tabikide balatalarında normale göre biraz fazla ısıtıyor olabilir.
  4. Takribi 330 - 370 "Beygircik" diyebiliriz o zaman ? Maşallah Fren balatalarının yerinde olmak istezdim. Dyno da yürüyen Evo kadar güçlü olur inşallah Birde abi dinamik tork kontrolünü düzgün yapabiliyor mu araç yüklendikten sonra ?
  5. @Servet Ö. Abi Pov videolarından isteriz. Canımız çekiyor olmuyor ama. Bir sponsor bulup Racelogic alalım. Youtuber ol takipçi kasalım abi.
  6. Sizin şanzıman da Germany 1.1 versiyonumu ? BV6R - 7F096 - G6 olanından ?
  7. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun. En yakın zamanda uygulamaya koyulacağım.Sizlerin sayesinde ST logo dönüşümünde sıkıntım kalmadı. Şuan tek soru dijital hız da ST upgrade i ile gelir mi o var aklımda. Anladığım kadarıyla göstergeye yeni firmware yüklemesi gerekecek ve kaliteli bir ELM cihazı temin edilecek işlemde hızlılık olması adına.
  8. Zaman ayırırım sorun değil severim bu tarz uğraşmaları. Risk alabilirim detaylandırmak lazım konuları,yapmam gerekenleri,indirmem gereken dosyaları. İyi bir araştırma yapmam gerek ve bilgili birinden özel destek almam gerekebilir.
  9. Vallahi Ford logosu geldiği için sanırım park sensörü ve otomatik park çalışabilir aracı durduğu yerde takmıştım kesin bir şey söyleyemeyeceğim. Ama meşakkatli olacak gibi bu iş hadi hayırlısı Öncelikle bi elm bulup ortalama yarım günümü ayıracağım gibi gözüküyor @Ozan Kar müsait olduğunda en detaylı bilgiyi verir umarım.
  10. Teşekkür ederim yanıtınız için. Aklıma yine takılan bir kaç durum var. Yan etkilerden kasıt sanırım arıza kodu veyahutta düzenli çalışamama gibi durumlar. Vallahi gösterge fiyatları şu aralar oldukça yüksek bu göstergeye bile tesadüfen denk geldim. Kuga göstergeleri 650 750 istiyorlar genelde oda oldukça pahalı. Birde bahsetmiş olduğunuz yazılım işini elm327 ile hallebilirmiyiz yoksa servis yolu gözükürmü ?
  11. Teşekkür ederim. Makyajlı için derken acaba mca göstergemi şu f1et ile olanlardan yoksa arabanın makyajlı kasamı olması gerekli ? Makyajsız kasada 2 ile 3 ü hiçbir türlü aktif etme olanağı yokmudur ?
  12. Merhaba gösterge hakkında sormak istediğim bir kaç soru var yardımcı olabilirseniz mutlu olurum. CM5T - 10846 gibi bir numara vardı arkasında yanlış hatırlamıyorsam. Yukarıda ki atmış olduğum göstergenin aynısı dün akşam elime geçti. Hem mil hem km olanlardan. Denedim çalıştırdım fakat sormak istediklerim; 1- Gösterge yazıları ve renkleri ST olmasına rağmen ekran ST olarak açılmadı Ford olarak açıldı acaba sebebi varmı ? 2- 2 adet yol bilgisayarı olması gerekmezmi ? Benim incelememde tek bir yol bilgisayarı vardı. 1 ve 2 şeklinde ayrılmamıştı. 3- Dijital hız göstergesini göremedim. Upgrade mi yapmak gerekli ? Aracım Focus 2011 1.6 EB Yardımcı olabilecek kimseler var ise şimdiden teşekkürlerimi sunarım..
  13. Teşekkür ederim Servet abi ilginiz için. Bov aparatını sanırım iade etmem ileride belki başka bir turbo benzinli arabada denerim. Olmadı mini cooper/peugeot marka turbo benzinlilere uyumluluğu varmış. Bir şekilde değerlendirebilirim. Size de lazım olursa bir şekilde haber vermeniz yeterli. Turbo ile intercooler arası benim için şuan hard yazılım ve donanım upgrade inde mümkün olur. Şuan için dediğiniz gibi maliyeti oldukça yüksek. TurboSmartta 700 tlye geliyor. Bir "tısss" sesi için açıkcası yüksek ama turbonun ömrü ve minikte olsa performansı için hala içimde bir soru işareti. Son olarak bir şey sormak isterim size, bakım yaparken test etmiştim hava filtresini söküp marşa bastığımızda yine belirgin bir "tıslama" sesi mevcut bu ses yine bov dan mı geliyor yoksa aracın başka bir donanımından mı ? K&N Açık hava filtresi ve güzel bir hava giriş şnorkel hortumu modifiyesi ile belki bunu daha az maliyetli ve başka bir şekilde çözebilirmiyim ?
  14. Bende konuya biraz ortadan dalıyorum fakat bov için adaptör sipariş ettim bende. Malum benim 2011 1.6 EB da Borg-Warner KP39 kullanmışlar daha sonraki serilerdeki sistem değişik olabiliyor. Biraz araştırdım. Turbonun üsten görünümündeki 3'lü inox civatalı kısma gelecek adaptörü montaj aşamasına geçtiğimde bir türlü uyduramadım. Civata delikleri karşılık gelmiyordu. Civarımdaki sanayide turbonun çıkma halinide buldum yine uyduramadım. Canım sıkıldı geri toplayıp kaldırdım. TurboSmart a da baktım fakat çok pahalı. 100 psi a kadar dayanan Boomba markalı üründe var ama fiyatları buraya sipariş edince fahiş rakamlara çıkıyor. Ne yapsam da bov sesini artırsam bilemedim. ( çok severim o sesi )
  15. Hem severim, Hem döverim tadında gayet hoş bir inceleme olmuş. Sıkılmadan izledim. Emeğinize sağlık..
  16. Ön camlardaki rezistans, ACC, Açılır tavan, Eski Serilere göre oldukça iyi ses ve görüntü sistemi, + Focus taki tüm akıllı ve sürücü asistan özellikleri. Sanırım yeni yılda makul fiyatlarla satılabilirse ciddi başarı getirebilecek düzeye çıkmış bir araç olarak karşımıza çıkacak. Şahsen bir kaç ayrıntı dışında beğendim.(Sohbet panelindeki yazışmalar sabır tüketir cinstendi bu arada.. ) Umarım "Donanım paketi görseldeki araçtan farklılık gösterebilir" yazısından mahrum bir vignale serisi ve donanım tercihleri ile trafikte ve premium shoplarda karşılaşmak ümidi ile..
  17. Teşekkür ederim bende yeni fark ettim. Elm ile alakalı olabilir diyerekten o konuya yöneldim.
  18. Merhaba Buluşmada da bazı tanışmış olduğum büyüklerime sormuştum olumsuz yanıtını almıştım. Az önce izlemiş olduğum videoda Focus kilitlendikten sonra korna ile uyarı veriyor elm ile aktif etme şansımız mümkünmüdür ? Buyrun saniye saniye linki @Ozan Kar Focus Kilit Sesi
  19. Evet olabilme ihtimali yüksek. Tesisatı yinede kontrol ettirmenizde fayda var.
  20. İşlemlerin hepsi faturalı olarak yetkili serviste yapıldı. Ticari amacım yok fakat net fiyat olayını özelden bildirmem daha doğru olur. Ortalama 2 - 2500 lira arasında bir maliyeti tutuyor. Bir zamanlar 1000 tl ye satılmış direksiyon kutusu. Fakat şuan 1800 - 2000 civarında. Eski stok ürünlerini daha ucuzada tanıdık vasıtasıyla bulmanız mümkün. İşçilik fiyatı serviste saatlik 125+Kdv yaklaşık 3-4 saatlik bir işlem söz konusu. Garantiyi uzatmak her türlü akıl karı olacaktır. 1000 servise verseniz 600-800 gibi garantiye verseniz her türlü maliyet azalacaktır.
  21. Merhaba, Biraz uzun uzun açıklama yapacağım bu konu hakkında. Yaşadıklarım,İncelemelerim,Onarım,Değişim Hakkında açıklama yapma gereği duydum biraz karışık olabilir yazacaklarım fakat başına gelen var ise muhakkak incelemesinde fayda var. Yaşadıklarım Bu konuyla Ramazan Bayramı'nın arefe günü oldukça haşır neşir oldum. Sebebine gelince @kemalkaya bey'in başına gelen birebir sertleşme ve kontağı kapatıp açma durumlarını bende yaşadım. Arefe günü aracı sabah daha ilk marşını yaptığım sırada direksiyon desteği arızasını tekrarladı. Aracı stop edip debriyaja basmadan ışıkların sönmesini bekleyerek çalıştırmayı denedim ama nafile aracın direksiyonu Toros'tan bile daha sertti üstelik araç hareket etse dahi ani manevralarda sonradan yumuşama yok sertin de serti desem doğru olur. Onarım,Araştırma Hemen en yakın sanayide soluğu aldım. Aracın anlık olarak hata kodu oluşturup direksiyon sistemini devre dışı bıraktığını iyi niyetle düşünüp hata kodunu sanayideki 2 farklı Delphi marka cihazla silmeyi denedik.(yemedi) Bayram günü garaja zor bela koydum bütün bayram zevksizdi. Bayram bitişi anında soluğu serviste aldım. Arızayı tespit ettirdik sonuç direksiyon kutusu komple değişecek.5400+kdv rakamı duyunca bir bardak su içtim hava aldım geldim. Biraz eş dost araştırması ile parçayı ucuz yollu tanıdık vasıtası ile hallettik.(özelden toplam maliyet bilgisi verebilirim bir sakıncası yoksa) Gel gelelim bu işi benim gibi aracın garantisi bitipte cebinden en az maliyetle kurtarmaya çalışanlar için ilk başta arıza kodunu silmeyi muhakkak deneyin bir ihtimal düzelebilir. 2. olarak bu direksiyon sistemi arızası benzinlide de var dizelde de kesinlikle kısmet ve şans işi. 3. olarak benim gibi parçayı yetkili servis harici dışarıdan temin edeceksiniz kesinlikle parça kodunu iyi tanıyın. Dizel ve Benzinli olarak değişmekte. Benim araç 1.6 ecoboost parça kodu son takısı üzerinden sökülen AE. Kimisinde CV61 e dönmüş kimisinde son takısı oldukça farklı. Ben parçacıda AE kodlu direksiyon kutusuda buldum fakat zaten 48bin deki aracın bozulan parçası AE kodlu olduğun ötürü ben tercihimi AG uzantısı ile biten direksiyon kutusunu satın alarak çözdüm. Direksiyon kutusu değiştikten sonra tabikide rot ayarına girmeli onu ihmal etmeyin. İnceleme Direksiyon kutusunun aslına bakılırsa sadece bozulan parçası alttaki resim.(resimlerin 3üde google'dan telden çekemedim o an uğraşırken) Buda komplesi. Direksiyon mafsalındanki açı sensöründen gelen bilgi ile ilk resimde görülen elektronik karttaki beyin ile yönlendirilen motor. Dayanamadım bunun da içi açtım kartın üzerindeki kondansatörler veya gerilim hattı üzerindeki nesnelerin biride olabilir müthiş bir yanık kokusu vardı. Vaktim olmadığından ve ölçü aletim iyi olmadığından topladım duruyor şuan evde bi ara bakıcam. Tamir olabilme ihtimali var fakat yolda giderken güvenlik zafiyeti olabilir mi tartışılır.(çok zor açılıyor dikkat edin biryerleri koparmayın) Bu aracın direksiyon sistemi kesinlikle hidrolik direksiyon mantığında değil. Hiçbir şekilde yağ boruları dolanmıyor yani elektrik destekli hidrolik değil bilginiz olsun. Yanlış bilgiden bende müzdaripdim başlarda. İnceleme-2 Son olarak "önemli" bir durumla daha karşılaştık arızanın sebenini çözmeye çalışırken. Ön kaputta Akü ile hava filtre kabininin arasında ince bir araç ana sigorta tablosu var. (Alttaki resimler) Burada yüksek dirençli sigortalar mevcut. Aracım Benzinli (Tesisatın farklı olup değişebileceği ihtimali göz önünde bulundurarak belirtiyorum) tablonun sol başındaki sigorta direksiyon kutusuna giden ana kısımı. Bu kısımda Ford Mühendis"liklerimi desem montaj ekibimi desem bi ahmaklık yapmış. Resimde belirttiğim kilipsli kablo tutuların ağızlarını "adam gibi" sıkılamamış ve voltajı dalgalı gönderme ihtimali üzerindede oldukça voltaj ölçümleri yaptık. Belkide direksiyon kutusunu bu dandik olay bozdu bilinmez ama kısmet. Vakitten yana sıkıntısı olmayan ve direksiyondan şüphelenen arkadaşlarımın bu tesisatı "MUHAKKAK" inceletmesinde fayda var. (Büyük masrafı düşünmek lazım küçük detaylara baktırmak lazım.) Gözlerinizi yorduysam affola Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana Saygılarımla..
  22. Sağolun teşekkür ederim bu arada ilk fırsatım olduğu buluşmaya umarım çevre illerde olsa katılabilir ve focusclub aile ile tanışabilirim umarım. (zamanında fiestam ailesi gibi dostluklar kurma ümidim ile..)
  23. Merhabalar; Kendimi Tanıtma ve aracımı tanıtma bölümündeki yazışmalarım dan başka(yıl2013) mesajlarım olmamasından dolayı oldukça mahcup şekilde yazacak olduğum satırlarıma ve sorularıma başlayayım Öncelikle uzun süredir forumu ne yazık ki takip edemiyorum. Malesef ki konuları sadece okuyup yorum yapamadığım için ayrıca mahcubum 2013 yılında planlamış olduğum ecoboost hedefime ne yazık ki önümüzdeki hafta sahip olacağım.(Bir takım maddi durumlar ve iş değişikleri) Bu forum sayesinde 2013 yılından beri bir çok değerli bilgiye sahip oldum. Allah herkesten razı olsun öncelikle. Şimdilik aklıma takılanları sorgulamak gerekirse; Bu aracın motor kodu olarak "JQDB - 150ps ecoboost" "JTDB,JTDA - 180ps ecoboost" olarak internette global satılan motor kodlarına erişebildim. Aracı aldığımda ilk fırsatım inceleyeceğim bu motor kodu olayını. Yalnız aracın şasi numarasını girdiğimde 160/180 yazmakta etis de oda ayrı bir soru işareti oldu bende. Şimdi merak ettiğim Otosan Türkiye'ye getirdikleri acaba "jqdb" kodlu motorlar mıdır da 180lik kullanıcılarının genel bir tekme yeme hissini yaşayamamasıdır diye sorguluyorum.(sprint booster,k&n filtre konularından gördüğüm kadarıyla) Acaba bu konuyu daha önce araştıran oldumu forumda ? Önümüzdeki hafta anlaşmış olduğum araç yaklaşık 48 binde yinede ecoboost ların problemli hortumunu eğer bültenden çağrılmamış ise değiştirmekte yarar var mıdır ? Ve son olarak özellikle aracı alırken ve aldıktan sonra şu konulara dikkat etmelisin, şu kısmını kontrol etmelisin diyebileceğiniz siz değerli büyüklerimin tavsiyelerine açığım. Saygılarımla..
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.