Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Liderlik Tablosu

Popüler İçerikler

27-10-2016 tarihinde, İletiler içinde en yüksek itibara sahip içerik gösteriliyor

  1. cam tavan olursa, başlığını da sokarız, sıkıntı olmaz
    6 puan
  2. Buyrun amme hizmeti... Resmi gazete şunları söylüyor. M- En az 4 tekerlekli yolcu taşıyan araçlar N- En az 4 tekerlekli yük taşıyan araçlar O- Römorklar ek 6 ek 15
    5 puan
  3. Böyle işler için, bir TR efsanesi "eniştenin Doblo" diyorum ve kaçıyorum...
    4 puan
  4. Çocuğunuz çevre illerden üniversite kazandı mesela ve "ben yurtta kalmam" dedi iyi kötü iki göz bir ev tuttunuz ama eşya lazım değil mi? Ufak tefek şeyleri çevreden temin ettiniz ama yatak gibi büyük ve elzem eşyalarda lazım. sıfırı malum eh ikinci elinede içiniz/mideniz el vermedi veya fiyat uçuk. Gözünüz bir an arabanın bagajına ve evdeki yatağa çarptı ve... Misal. Zor durumda kalınırsa neden olmasın/yapılmasın. Kullanım amacı işinizi görmek hayatınızı kolaylaştırmak değil mi bu araçların? Yoksa 3 günde bir yıkayıp paklayıp sonrada aslanım,beyaz atım,kara şimşeğim diyip karşısına geçip seyretmek mi? Her gün yapılmaz,iş aracı olmaz ona eyvallah ama ekstrem durumlar için "neden olmasın?" Toplumsal veya şahsi mesaja gerekte yok zaten,bagajın ne kadar kullanışlı ve büyük olduğuna dair uç bir örnek sadece bu fotoğraf.
    4 puan
  5. ...özellikle Asya'da "yan ödemeler" çok para tutuyor. Japonya'dan örnek vermek gerekirse standart bir aile aracının yıllık MTV'si (aslında MTV değil, trafik pulu ... ama konu dal budak sarmasın diye MTV dedim) 1,000USD civarında. Bu pul her defasında iki yıllık alınıyor yani 24 ayda bir 2,000USD pul parası / MTV ödeniyor. Olay burada bitmiyor. Araç alıyorsanız "kalıcı" park yeri için tahsis edinmeniz gerek. Yani ikamet adresinizin yakınlarında bir park noktasını satın almanız veya yıllık olarak kiralamanız ve bunu da belgelemeniz isteniyor. Birden fazla aracı olan Japon aileler (aslında bir tane aracı olan bulmak bile zor ama orada da evde 2-3 aracı olanlar var) gidip bir park alanı satın alıyor, sonra da bu park alanına iki araç stoklamak için lift sistemi kuruyorlar. Saçmalıyorlar demeyin, büyük şehirlerde park alanı ücretleri 20.000 - 600.000 USD aralığında. (bu konuda rekor en azından bildiğim kadarı ile yan yana iki park yeri için 1,080,000 USD ödenen Hong Kong'da) yani 40-50k USD ödeyen kişi park alanına 2k USD'lik yatırım yapıp park masrafını %50 düşürebiliyor.
    3 puan
  6. Eski günlerini hatırlayan Çakıroğlu...
    3 puan
  7. RS güzel, ST güzel de, Mustang daha güzel de.... Yumurtaya koli başına 5 tl zam yaparsam 2 sene sonra falan ST alırım herhalde?
    3 puan
  8. Bu sadece steyşın araçların pratikliğini gösterir. Octavia'ya özel bir anlam yüklemeye gerek yok.
    3 puan
  9. Hayır tabii ki yanlış tespit. Yüz ölçümü/araç oranı İstanbul'dan düşük olan şehirler yurt dışında var. Yollar ve şehir planlaması yetersiz. AVM'lere peşkeş çekilmemeliydi, geçti Bor'un Pazarı... Ayrıca İstanbul'a ek vergi olacağına, diğer illere indirim olsa ya.
    2 puan
  10. ... resimdeki araçların yarısı bizim Etkinlik bitse de kuZuları yollasalar artık. (bkn.F/O'nun bebişleri gaspetmesi) (bkn.çizmeyin, zedelemeyin diye içinden söylenmek)
    2 puan
  11. Bu araçlar yük taşımada kullanışlı ama tipini sevmiyorsanız almanın da anlamı yok. Benim hiç olmasa da, bizim insanımız sedan seviyor, kabul etmek lazım. 40 yılda bir yatak taşımak gerekir ise, komşunun kamyoneti, kargo vs deyip, bir şekilde alternatif bir yol illaki bulunuyor.
    2 puan
  12. Biz çiböreklerimizi yiyelim abi uğraşmayalım bunlarla o soğukta,he yok illa boyayalım dersen itiraz etmem [emoji1]
    1 puan
  13. Tamam işte. Akçay'dan bir İzmir yap birlikte çekelim 10 bini.
    1 puan
  14. Başlık ve fotoğraf her şeyi özetliyor... Skoda forumdan alıntı. Ağız dolusu "yuuhhh" diye bağırmak istiyorum.
    1 puan
  15. Bi ara rekorlar kitabina girmek icin araca insan sigdirmaya calismislardi. Senin koli işide ona benzemis [emoji23] [emoji23]
    1 puan
  16. Harbiden mondeonun ikinci eli ölüymüş arkadaşım honda cıvıc 98 model 1.6 ies 270 binde arabayı 27ye sattı ama bu fiyata binilecek güvenli konforlu arabalardan birisi tofaş fiyatına nerdeyse 2.0 motorun vergisi yakıtı nasıl olur bilemiyorum ama bu fiyat aralıgında ben 1.4 hondaya yönelirdim https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-honda-nadir-temizlikte-biniciye-honda-357771590/detay
    1 puan
  17. Teşekkür ederim Gürkan hocam
    1 puan
  18. zaten hız sabitleme yi ayarladığınız hızda rampa yukarı çıkarken hız 15 Km den daha aşağı düşerse otomatik olarak hız sabitleme devreden çıkıyor.
    1 puan
  19. Vw, Kasım ayında makyajı duyuracağını duyurdu
    1 puan
  20. resmi gazetede bir ifade var... uygulamanın yürürlüğe gireceği tarihden 6 ay sonra camlarına film kaplatan araçlar için geçerli olacak. Buradan anlaşılan, şuan aracında film olanlar ya kontrol dışında bırakılacak (ki hiç sanmam) yada hala illegal olarak dolaşacak trafikte!
    1 puan
  21. @Kaan YagizerYagizer abi, teneffüste kısa geçmek zorunda kalmıştım, sen tamamlamışsın sir Vielen Dank...
    1 puan
  22. Yeni Motto http://www.ford.com.tr/birbaska --12 dakika sonra eklendi-- Ve bence RS denince veya metal gri. --25 dakika sonra eklendi-- Ve burada ufaklık.
    1 puan
  23. Siyah değil mi? ...pIIIII Siyah istemiştik yahu ... acaba yanlışlık mı oldu? ... soralım, öğrenelim o zaman. Not: Rekaro'lar ne renk @Yakup Çağatay (hız mavi/siyah istemiştik)
    1 puan
  24. geçen gün tiguan ile taşımaya çalışan komşu bagaj kapağını iple bağlayıp yola koyulmuştu akşam gidince söyliyeyim yanlış araba almış octavia alması lazımmış die
    1 puan
  25. Kullanılabilir diyor ama devamında şunu diyor. Belirtilen WSS-M2C950-A SAE 0W-30 dışında bir yağ kullanılması, motor marş süresinin uzamasına, motor performansının ve yakıt tasarrufunun düşmesine ve salım seviyelerinin yükselmesine neden olur. Demekki 5-30 kullanılması sakıncalı. Zaten eski klavuzdada 0-30 bulamıyorsanız 5-30 kullanabilirsiniz diyordu. Burda değişen ne oldu. Benim sorduğum bu değildi. Ford Avrupa departmanıyla yazışmalar yapılıyordu. Sonucunda ne cevap verdiler. Doyurucu bir açıklama bekliyoruz.
    1 puan
  26. Mertcan Bey onu sormuş, 2 yıl önce sanırım Şikoda'ya gitmiştik beraber.
    1 puan
  27. 1 puan
  28. Hocam şu şehir efsanelerine göre bilgileri sınamayı bırakın Zaman kaybı sadece. Ucuz olan şey; alım gücüne göre ucuz olması. Almanya'da da arabalar bizimle benzer fiyatla (Döviz kuru ile) satılıyor, ama onlara göre ucuz. Ayrıca ÇİN ucuzluğuyla ne kadar meşhursa kaliteli üretimde de meşhurdur yani pahalısı da var ucuzu da var. Money Talks.
    1 puan
  29. Hemserim... yigidom... birak bunlari.... al 5-30 Castrol Magnatec A5 koy arabana temiz temiz bin. Sen ne bulastirdin eline boyle seyleri ne geregi var...
    1 puan
  30. 1 puan
  31. Ben kullanım amacı bu demedim ki zaten. Bu konuda hem fikiriz ama zorunlu hallerde bu işinde yapılabileceği aşikar. Kimseninde octavia'yı veya superb'i bu amaçla aldığını sanmıyorum, durum sadece uç noktalarda bunu anlatmaya çalıştım.
    1 puan
  32. Bu Türklere has bir güvensizlik ruh halidir. Ülkede herkesin kafası kurnazlığa çalıştığı için sürekli bir dolandırma/dolandırılma döngüsü içinde yaşıyoruz. "Batı" bu kadar kurnaz değil ne yazık ki... Hatta o kadar aptallar ki kurnazlık yapmaya kalkanları hemen deşifre ediyorlar. Çok sayıda test yapan kurumsal yapı var. Bunların sonuçları da genelde yakın çıkıyor. Ancak elde edilen sonuçlar birebir sizin aracınız için geçerli olacak diye bir kural yok. Şöyle ki; test süreci belli ebadlarda, farklı test düzenekleri ve otomobil modelleri ile sürdürülüyor. Araçların tahrik aksı, ağırlığı, ağırlık dağılımı, yol ve iklim koşulları, lastiğin taban/yanak genişlikleri gibi pek çok faktör sonucu etkileyebilir. Söz gelimi Golf'te sınanan 205/55-16 ebadlı lastiğin aynı modeli BMW'de 235/40-18 ebadda farklı bir performans gösterebilir. Ancak şunu kesin söylemek mümkün, ilk üçte olan lastikler hiç bir testte son üçte olmazlar. Bakın bir örnek vereyim, popüler lastiklerden Goodyear Efficientgrip Performance için yapılan testlere bakalım: 1st: 2015 Auto Bild 215/55 R16 Technical Tyre Test (215/55 R16) 1st: 2014 ADAC 195/65 R15 Summer Tyre Test (195/65 R15) 1st: 2015 ACE Summer Touring Tyre Test (205/55 R16) 1st: 2013 Test World Summer Tyre Test (205/55 R16) 2nd: 2015 European Tyre Test 205/55 R16 (205/55 R16) 2nd: 2015 European Tyre Test 185/60R14 (185/60 R14) 2nd: 2013 Auto Zeitung Summer Tyre Test (215/55 R16) 2nd: 2014 Auto Express Summer Tyre Test (205/55 R16) 3rd: 2013 ACE Summer Touring Tyre Test (195/65 R15) 3rd: 2015 AMS Performance Tyre Test (225/50 R17) 3rd: 2013 54 Tyre Braking Test (195/65 R15) 4th: 2016 ADAC Tyre Test - 185/65 R15 (185/65 R15) 4th: 2013 European Summer Touring Tyre Test (185/60 R15) 4th: 2016 AutoBild Summer Tyre Test (205/55 R16) 4th: 2015 Test World Summer Tyre Test (205/55 R16) 5th: 2014 Auto Bild 50 Summer Tyre Shootout (225/50 R17) 5th: 2014 Auto Bild Top 15 Summer Tyre Test (225/50 R17) 5th: 2016 Market Overview - Braking Test (205/55 R16) 6th: 2014 Auto Review Summer Tyre Test - 205/55 R16 (205/55 R16) 7th: 2015 Market Overview - Braking Test (185/60 R15) 7th: 2014 Test World Summer Tyre Test (205/55 R16) 10th: 2014 Auto Express Winter Tyre Test (205/55 R16) 11th: 2015 Auto Bild Top 18 Summer Tyre Test (185/60 R15) İlk ve son testi aynı yayın organı yapmış, yıllar aynı, sadece ebad farklı, ilkinde birinci, sonuncusunda 11'inci. Bilmem anlatabildim mi? Son kullanıcı için tedarik yolları, servis, fiyat gibi başka faktörler de devreye giriyor. Bir de tabii ki ayıracağınız bütçe var. Değer mi sorusuna gelince; normal koşullardaki kullanımda ses ve konfor açısından farklılıklar gözlense de bunlar genelde takıntılı değilseniz rahatsız edici düzeyde farklar olmazlar. Lastik ömrünün daha kısa olması, yanakların dayanıksızlığı, taban sertleşmesi gibi sorunlar da yaşanabilir, ama bunlar da sinir bozucu olmanın ötesine geçmez. Ancak limitlere ulaştığınızda iyi ve bu durumda pahalı lastik genelde daha başarılı performans verir. Söz gelimi 100 km hızda panik frende A markası 41 m'de duruyorsa eğer B 37 m'de durmuşsa A ile 4 metre önce bir canlıya çarpmış olabilirdim diye düşünülebilir. Ya da yolda kalmakla yoldan çıkmak arasındaki küçük farkın yaşanması söz konusu olabilir. Dikkatli kullanırım derseniz, azıcık da şansınız yaver giderse güvende olursunuz. Ama işte ne zaman limitlere düşeceğimiz de bazen hakikaten şansa kalıyor. Tabii bir de şu var, göreceli kötü olan A lastiği sıfır takıldığında, aslında daha başarılı bilinen ama 25.000 km yol yapmış B lastiğinden iyidir. Son söz: Hayat karmaşıktır.
    1 puan
  33. menzil olayını bilmiyorum ama sürekli shellden alıyorsanız fuelsave vpower ile aynı paraya geliyor şöyle ki 1 litre için konuşursak fuelsave 2 kuruş vpower 3 kuruş puan veriyor, miles&miles kartını bağlayınca 2 kat puan veriyor yani 4 ve 6 kuruş. 2 kuruşluk farkı geri almış oluyorsunuz eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmesemiydim acaba
    1 puan
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.