Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×

Tüm Etkinlikler

Bu akış otomatik olarak yenilenir

  1. Son Saat
  2. 125*1.36=204 beygir 79kwh batarya varmis, 6kw, 11kw ve 22kw sarj uniteleri var bildigim kadariyla. bu durumda sifirdan yuze max 15 saatte dolar. 11kw olsa birazda kayip olsa 8 saat.
  3. Bugün
  4. teşekkürler hocam evden şarj etmek istesek ne kadar sürede şarj olur? bulunduğum ilçede şarj istasyonu yok bildiğim kadarıyla
  5. 125 kw motor gücü.. ısı pompası kış aylarında pili optimum verimli seviyede tutuyor. olmazsa kışın daha az km gidiyor. şarj döngüsü zarar görür vs.. explorer en boşu 2 milyon, ısı pompalı hali alınabilir.. çok uzak köye kasabaya gidilmiyorsa.. 200-250 km de bir şarj ister.. 110 u da geçemezsiniz.
  6. yani yol tutuş paketi varsa daha güçlü olmalı. bi yandan da en ücra belde yollarında bile gidiş dönüş radar varken ne gerek var. görünüm güzel olmuş ekleyecek bişey bırakmamışlar
  7. Aynen 1.5 olaydı keşke..fiyat da iyiymiş..artık bu fiyatlara iyi diyoruz🙃🙃..Ford bunlarla gelsin karşımıza..
  8. explorer 125 kw yazıyor. bu ne demek? elektrikliden hiç bir şey anlamıyorum. ya caprinin bagazı 572 lt yazıyor bu harika bişey. benim için bagaj önemli ısı pompası ne işe yarıyor opsiyonel diyor ne oldu anlamadım ama incelemeye başladım capri ile exploreri
  9. Mertol Kip

    Elektrikli Araçlar

    Benim güç ihtiyacım yok, 4 çeker fantazim de yok, madem şase uygun 125kw ile versin 70-80-90kw ne veriyorsa alalım. Ben içini çok beğendim aletin. Ki düğme olmadığı halde. 160kw da gereksiz bence. 300 küsur nm tork varken gücün bir önemi kalmıyor. Son hız deneyecek değiliz, deneyecek olan onu alsın. ÖTV ve MTV nin ek artışı dışında bir anlamı yok. Öteki konuda da yazdım, batarya kapasitesini arabayı alırken sipariş sırasında belirleyebilsek süper olur. Hatta mümkünse bataryasız ya da atıyorum 1kw batarya ile satsın arabayı teslim öncesinde aksesuar olarak eklesinler. ÖTV de düşük kalır böylece.
  10. 60 da az ya ama 70+ her türlü iş görür. Cupra daki 82 kw bataryalı version makul ücretli olsa o da olur. 79 brüttür o neti muhtemelen 77 kw tır. Ya da bir modül sökmüşlerdir falan. Aslında bunlar modüler olsa ne güzel olurdu. Arabayı sipariş verirken ben 52/60/77/82 arasından seçebilseydim süper olurdu bence.
  11. lojistiğini yönetebilecek ve stok/eğitim maliyetine katlanmayı göze aldılarsa eyvallah
  12. Çok beğendim. Alınacaksa böyle niş bir şey alırdım Ford'da kesinlikle. Ama neden 1.5 ecoboost değil de 1.0 litre koymuşlar onu anlayamadım. 1 litrenin yüksek hızlarda nefesi ister istemez yetmeyecektir. Hem ST takısının hakkını verirdi hızlanma verilerinde. Benim kıytırık corsa'nın 8.5 saniye olduğu yerde ST puma'da en azından bir 6.5-7 saniye arası isterdim. i20 N ile daha fazla yaklaşırlardı birbirine.
  13. Murat Kav.

    Elektrikli Araçlar

    Otomobiller kısımından çıkmıyor. Ford store araç listesinden çıkıyor. Arayınca ben de buldum 🙂 Ama yine de 160kW versiyonu lazım.
  14. Güncel en zevkli Ford'un daha güçlüsü daha yol tutanı geldi 1.0L 160 PS 248 Nm + 7 ileri Powershift 0-100: 7,4 sn Tüketim 5,9 lt/100 km karma, uslu kullanım tabi ki Öncelikle fotoğraflarla başlayalım İnsan bir heyacanlanmıyor değil 😄 Sesi de çok güzel Sadece 2.186.400 TL 😄 Yol tutuş paketiyle birlikte getirmişler, 18 tane gelmiş galiba ilk etapta 2-3 tane kalmış daha geçen hafta gelmişler, aldın aldın yoksa 2026 fiyatı devreye girer, siparişle hemen çekiyorlar Jantlar da şekil 😄 Opsiyon yok, gırtlak paket geliyor +19" Şekil Jant + Yol Tutuş Paketi (KW ile modifiyeli özetle) +Açılabilir Cam Tavan +Elektrikli Bagaj +Matrix Far +360 Kamera +Adaptif Cruise +Navigasyonlu artık SYNC 4'ler malum Modemli şunlu bunlu 😄 + B&O +Isıtmalı Direksiyon / Koltuk / Ön cam +++ Klasik tüm donanımlar PumaST-teknikfoy-kasim-2025.pdf ST-Line X + Cam Tavan ve ST kıyaslaması yapacak olanlar için Fiyat farkı 113 bin lira + 5 beygir , daha düşük devirde yüksek tork + 1,3 sn daha hızlı + Arka frenler disk , ek olarak daha güçlü frenler renkli kaliper vs vs + Direksiyon sistemi daha farklı, şanzıman birebir aynı + Yol tutuş paketi var (Süspansiyon vs değişik) + Hırsızlığa karşı alarm + Direksiyon 3 kollu + Direksiyondan vites değiştirebiliyorsun + Koltuklar komple farklı daha fazla ergonomi seçenekli ST-LINE X için ciddi indirim yapılmazsa o donanımı almanın bir manası yok bu şartlar altında. Her türlü ST akar, tek sıkıntı arka koltuktaki baş mesafesi bu araba da onun için değil nasılsa
  15. Var var azcık pahalı 😄
  16. Aslında 4 çekere koydukları 79'luk batarya. Arkadan itişli için olanı 52 ve 77 var. Gereksiz bi detay olarak yazmış oldum 😛
  17. Murat Kav.

    Elektrikli Araçlar

    Almanyada var 77'lik batarya. Ama beygir gücü çok, 160kW olanı çıkarmaları gerek. Bence puma satmak için ilgilenmiyor otosan. Fiyat listesinde bile görünmüyor araba.
  18. Diyorum size bunu üreten Skoda. Onlarda 60lı bataryalar da var. 77 yi bırak o 60lı bataryalardan biri olsa , ben de (ısı pompasına uzaktan erişime bakmaz) explorer alırdım.
  19. Dün
  20. Vw iş birliği bitti demiyorlar aksine memnunuz bu sebeple ortaklıkları arttırıyoruz diyorlar; iki model de Reno Grup ortaklığından gelecek 😄
  21. Bugün Capri ile bunun arasında epey bi gittim geldim. Isı pompasına 100 bin lira istemeleri saçmalığını görmezden gelirsek aslında gayet başarılı aletler. Ama VW ile aynı fiyat (Capri 2170 Expl 2130) Bir de artık pianoblack trimlerle bang olufsen yokmuş. 10 hoparlör değil 7 hoparlörlü. 4 çekere koydukları 77kw batarya olmuş olsaydı bugün alıp çıkmıştım. Bu arada iç kalitesi falan ford için fazla iyi.
  22. Ee VW ilie ortak explorer ve capri nolacak şimdi? Alanlar ne olacka? Arkası gelmeyen iki model oldu bile aletler
  23. Mertol Kip

    Elektrikli Araçlar

    Bugün Capri kullandım. Donanım ve iç tasarım falan çok iyi. Motor 120kW olmasına rağmen çok atik. Nedense ID4 bana o kadar atik gelmemişti (sport mode da değildi) Freni biraz garipti, bir de regen de aç kapa var sadece. Ama ADAS ve sürüş yardımcıları gayet başarılı. Neden şu alete adam gibi bir batarya koymazlar hiç anlayamıyorum.
  24. selam. focus 3,5 sağ ayna bir açılıyor bir açılmıyor. kafasına göre yarım açılıyor . çıkma motor aldım. yalnız nasıl değiştireceğimi bilmiyorum... kimi üstün de yap dedi. kimi kaportadan ayır öyle yap dedi. yardımcı olacak biri var ise yardımcı olabilir mi?
  25. ne kadar ortaklık o kadar pahalı araba, hele ortak vw veya reno olursa.. ama ford her zaman öğreten olduğu kadar öğrenen de olmuştur.. 2028 de ki arabalara bakmak lazım.. ortaklık bittikten sonraki araçlar daha önemli olacaktır, tabi o zamana kadar başka şey çıkmazsa.. belki başka birşeyler çıkabileceği için ortaklığa gitmek masrafları paylaşma adına iyi olabilir. otosan ın yaptığı hidrojenli kamyon motoru bakalım ne kadar başarılı olacak
  26. Bir bakıma bu bakış açısı doğru tabi. VW ile beklenti gerçekleşmedi, röno'ya dönmüşler. Explorer ve capri macerası erken bitti. Ben ilk araç Fiesta EV olacak diye okudum bir yerlerde, haber doğru ise.
  27. Bugün servise gittim geri çağırma için. Fiziki muayene edip sorun yoksa bir sey yapmıyorlarmış. Sözüm ona güncelleme yapiyoruz deyip 30 dk beklettiler. Ama servis notunda yapılan islem açıklaması yoktu.
  1. Daha fazla etkinlik yükle
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.