Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.5 Tdci Powershift Yakıt Tüketim Değerleri

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Focus 2015 model 1.5 dizel otomatik aracım .
5864 km ye geldim ve ilk baştan itibaren yakıt ortalaması 3,2 lt/100 km gösteriyor..
İnanın gaza çok basıyorum, arabayı kullanırken gaza basmaya korkanlardan değilim.
Çok agresif kullanmıyorum ama gerektiği zaman 200 km hızlara çıkıyorum uzun yolda..
Bu sizce de çok çok az değil mi ? kendim depo hesabı yaparak karşılaştırmadım ama bu karşılaştırmayı yapacağım..
Aramızda bu durumu yaşayan var mı ?

9a6af9b3-f668-4f61-83cf-25adbab07583.jpg

önder yıldız tarafından düzenlendi

• Yanıt 219
  • Görüntüleme 76,8k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• orkun üzüm
    orkun üzüm

50 TL,İzmir şehir içi ve çevre yolu,ortalama 38 km 'lik hızla karma tüketim.

• çok iyi...ibretlik. dur bi camdan atlayıp geliyorum.

• Soner Erik
    Soner Erik

Haftasonu Altınoluk'a bir gittim geldim. Cuma gece 02:00 gibi İstanbul-Avcılar'dan yola çıktım. 60 km paralı otoban ve feribot olmak üzere 428 Km yol yaptım. Otoban 130 km/s , karayolunda ise hız kura

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Böyle eksik bilgi ile tüketim yprumlanmaz, bir sürü şart ve koşul var. Siz tüketimin sağlamasını yapın olmazsa düşünürüz. Böyle az göstermesi normal değil eğer çok olsaydı zaten ayrı başlığınız olurdu

Ama sadece şehiriçi tüketimi ise bu imkansız.

Yanıtlama zamanı:
On 14 Temmuz 2016 at 14:25, Zafer Yusoğlu said:

Alın size ortalama en son Ayder e çıkış ordanda köye çıkışta dahil. Araba çıldırdı... Bu nedu yaaaa 

IMG_20160712_190215.jpg

Gösterilen yb değerinin hatalı olduğu gidilen mesafe ve kalan menzil hesabından da belli oluyor. 53 litre deposu olan araç 202+729km toplam yol yapabileceğini öngörüyorsa ortalama tüketim 5 küsür lt olur. Ama uygun bir yolda (yokuş aşağı vb) sadece ortalama tüketim değerini sıfırlayıp 3.2 değerini yakaladığınız an ekran görüntüsü alarak bu tablo oluşturulabilir. Hatta kalibrasyonla oynayıp istenen ortalama tüketim hesaplatılabilir. Gerçek ise yakıt için pompaya yanaşınca ortaya çıkar.

Yanıtlama zamanı:

Ben de onu diyorum. Yanlış hesaplıyor. Ama ekrana bakınca insanın bakası geliyor. Hoşuma gitmiyor desem yalan olur. 

Yanıtlama zamanı:

1.5 dizel için YB verisi olarak 4L altında çıkan/çıkacak tüm 50 km mesafe üzeri ortalama tüketim değerleri yanlıştır.

Depo doldurmadan doldurmaya alınan yakıt miktarı x 100 / katedilen km ile birkaç kez sağlamasını yapın sonra kalibrasyonu YB ayarlarından değiştirin. 

Tabii hoşunuza gidiyorsa daha düşük yönde de değiştirmek mümkün. Bu ayarın tek kötülüğü cüzdandan çıkan parayı etkilemiyor. 

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar benim araba hepten çıldırdı. Şimdide ortalama 3.1 e düştü. 1sene sonra araba mazot tüketmek yerine mazot üretecek. 1 sene sonra piyasanın yarı fiyatına mazot satacam. Ama sadece bu forum üyelerine. Hadi bu kıyağımı da unutmayın.  :)

Yanıtlama zamanı:

Yukarıda yazmıştım, şuan araç 3.0 lt ye düştü..servisi aradım, getirin bakalım dediler.Araç 6300 km oldu, şehir içi dışı karma kullandım..

Yanıtlama zamanı:

depoyu doldurduğunuzda ortalama yakıt değerini sıfırlıyor musunuz? yoksa aldığınızdan beri duruyor mu?

YB de araç bilgisayarı kısmında her depodan sonra sıfırlıyorum ve herzaman yaklaşık pompa ölçümünden 0,4 daha düşük gösteriyor ve stabil. ancak araç bilgisayarı 2 deki değerleri bilerek hiç sıfırlamadım, araç şimdi 10000 lerde ve buradaki ortala yakıt değeri sürekli düşüş eğiliminde olup 3 lerde. yani uzun süre sıfırlanmadığında benim düşüncem ortalama yakıt tüketimi yanlış göstererek düşmeye başlıyor.

Yanıtlama zamanı:
On Thursday, July 14, 2016 at 14:25, Zafer Yusoğlu said:

Alın size ortalama en son Ayder e çıkış ordanda köye çıkışta dahil. Araba çıldırdı... Bu nedu yaaaa 

IMG_20160712_190215.jpg

Zafer araba çıldırsın önemli değil. 

Sağa bişe olmasun ?

Yanıtlama zamanı:

Bir yerde bir sorun var. Benim aracın uzun dönem ortalaması 2.4 :kıhkıh::sofeer: sifirlamadikca eskilere doğru gidecek sanırım. Doğru ölçümü her depoda sifirlayarak buluyorum. Fiziksel kontolde 0.1-0.3 litre arasında az gösteriyor pompada. Genel bir sıkıntı var yani bilgisayarlarda elbette, benzinli bir araç nasıl düşsün o değerlere. Bana göre aynı şartlarda benzinli ortalaması 7-8 dizel 5-6 litre arasında olur..

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
9 dakika önce, Erdem Ay said:

Bir yerde bir sorun var. Benim aracın uzun dönem ortalaması 2.4 :kıhkıh::sofeer: sifirlamadikca eskilere doğru gidecek sanırım. Doğru ölçümü her depoda sifirlayarak buluyorum. Fiziksel kontolde 0.1-0.3 litre arasında az gösteriyor pompada. Genel bir sıkıntı var yani bilgisayarlarda elbette, benzinli bir araç nasıl düşsün o değerlere. Bana göre aynı şartlarda benzinli ortalaması 7-8 dizel 5-6 litre arasında olur..

Bir sıkıntı varsa bu o araca aittir. Genel bir şey değil. Geçmiş olsun.

Yanıtlama zamanı:

bu durumun bende oluşturduğu izlenim;

bir parti bcm/ids yazılımında küçük/büyük bir hata var. aracın temel fonksiyonlarını etkileyecek bir durum olmadığı için bu hata ile sahaya sürülmüş fazlaca miktarda araç olduğu tespit edilecek olursa dahi servise çağırma bülteni yayınlanmayacaktır sanırım. ufak bir yazılım güncellemesi yayınlanıp düzeltilecektir.

tabi teorim doğru çıkarsa :)

Yanıtlama zamanı:

0 km den beri ort. yakıt tüketimini hiç sıfırlamadım. araç çıldırdı, sanırım bir zaman sonra - lere gidecek.
Şuan 2,9 oldu :D

Bu ort. yakıt tük değeri şehir içi ve dışı karışık kullanımdadır.

Ben de yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Kendim yakıt alıp km ile manul hesap yapınca 5,2-5,3 lt gibi bir değer buluyorum keza...

Yalnız olduğumu düşünüyordum , değilmişim :)

3e49318e-a3d8-4890-bd3c-6bdafe1585b8.jpg

önder yıldız tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.