Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus II Hız Sabitleme Montajı

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Tamam hocam dediğiniz gibi yaptım sorun çözüldü çok sağolun

• Yanıt 346
  • Görüntüleme 122k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Mehmet Göler
    Mehmet Göler

Aslında forum içerisinde sorunun çözümü var ancak anlatım yetersizliğinden bir türlü çözememiştim.Şimdi aşama aşama anlatayım. Tuş takımı ve direksiyonun altındaki soketten gem modülüne tesisat çekme

• Hüseyin Altuntaş
    Hüseyin Altuntaş

30 dolara aldığım hız sabitleyici düğmelerini monte ettim. Mükemmel çalışıyor. Hafta sonu 700 km yol yaptım. Bu kadar az maliyetli olan bir özelliğin bu araçlarda standart olmamasına şaşıyorum. Bilgi

• Ogün Özemre
    Ogün Özemre

Yapılmayan işlem yoktur yapamayan usta vardır Yetkili servis elemanlarında ustalık %20 den fazla değil.. Onlar monte/demonte adamı Arızalıyı söker sağlamı takar faturayı keser yollar

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Çalışıyor yani hız sabitleme çok sevindim kalabilir sizde başka özellik varsa bizede söyleysiniz haftaya gönderirsiniz :)

Yanıtlama zamanı:

tamam hocam hız sabitleyici ile haftasonu 900 km yol yaptım her denenebilecek herşeyi denedim sıkıntısız çalışıyor.şuana kadar aktif ettiklerim;

hız sabitleyici

vites yükseltme uyarısı

focus eco mode

yol bilgisayarında radyo bilgileri

120km de sesli uyarı

7km ye ulaşınca otomatik kitlenen kapılar

esp yi yol bilgisayarına ekledim ama donanım olarak yok sanırım:)

biraz daha kurcalayacağım :)

Mehmet Çayır tarafından düzenlendi
yazım hatası

Yanıtlama zamanı:

Benim düğmeler de gelmiş, yarın ptt den alacağım... montaj işi bitince şu meşhur elm cihazı geri geldiyse  bana da yollar mısınız?  

Yanıtlama zamanı:

düğmeleri takıp resmi servise gitsem, aktif etmek için kaç tl alıyorlar...

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Ankarada aracima cc baglayabilecek biri varmi yada baglanan yerler nerelerbilen varmi cok acil lutfen

--2 dakika sonra eklendi--

Birde aliex.. De cruisecontrol tusu olarak aracin teyp kolunun aynisi olarak var satin alsak direksiyon delmeye gerek kalmaz heralde kullanip deneyen varmi acaba

Yanıtlama zamanı:
05.10.2016 - 23:17 tarihinde, Nuri Özacar yazdı:

düğmeleri takıp resmi servise gitsem, aktif etmek için kaç tl alıyorlar...

yetkili servis yapmayabilir ama özel servislerde halledebilirsin forumdan bi arkadaş yollamıştı bana ben kendim yaptım kullanıyorum gayet güzel

15.10.2016 - 04:24 tarihinde, Caglar Cimen yazdı:

Ankarada aracima cc baglayabilecek biri varmi yada baglanan yerler nerelerbilen varmi cok acil lutfen

--2 dakika sonra eklendi--

Birde aliex.. De cruisecontrol tusu olarak aracin teyp kolunun aynisi olarak var satin alsak direksiyon delmeye gerek kalmaz heralde kullanip deneyen varmi acaba

teyp kolu olarak varsa da alma diğer türlü orjinal gibi zaten kullanımı vs çok rahat kablo uygulaması çok rahat forumda anlatımı da var zaten, istanbulda olsanız yardımcı olabilirim ama ankarada da yapan arkadaşlar var mesajı görürlerse yardımcı olacaklardır.

Yanıtlama zamanı:

Hazır switchli kablo aldım çinden, 60 tl...  bu cuma gelecek inşallah...

düğmeyi kendim taktım, kolaymış...

Bu arada, arkadaşımda 2006 gia var. Direksiyonunu inceledim, hız sabitleme düğmelerinin arkasında çıkıntı var. O çıkıntı bizim araçlarda yok, o nedenle düğmeye basınca tuş takımı geri esniyor... 

Nuri Özacar tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Nihayet kablo geldi ama alttaki hata kodunu alıyorum....

önceki sayfalarda bu kodu switcsiz elmlerin verdiği yazıyor ben hazır switcli elm aldım.

incorrent response from adapter to request

10 87 

can error...

Yanıtlama zamanı:

Hata kodu meselesini hallettim... kontağı açmak gerekiyormuş :D

GEM PCM ve HEC bölümlerinde hız sabitleme sekmesine tıklayıp yazdırdım... elm yi kapa aç yaptım. tekrar okutunca bu bölümlerde hız sabitleme aktif görünüyor...

Arabaya binip denedim ama çalışmadı :(

Benim araba 2008 model makyajlı dizel trend...

forumlarda bu modelde direksiyon ile gem modül arasında kablo var dendiği için çok detaylı bakmadım... Ali bey 2008 sonrasında kablosuzuna denk gelmedim yazmış...

Kablo olmadığı için olabilir mi? Direksiyonu sökünce kahverengi beyaz kablonun olduğu soketi aradım ama bulamadım. sanırım alt kapağı sökmek gerekiyor...

(Bu arada bu işle uğraşırken güzel bir şey oldu. Benim immobolizer lambası sürekli yanıyordu, ustalar bir türlü bulamıyordu niye yandığını, biri senin immobolizer devre dışı bırakılmış ondandır demişti.  bu işlemden sonra o lamba söndü :D )

Yanıtlama zamanı:

Tesisat eksik olabilir direksiyonun alt kapağında 2 vida var onları sök yalnız bir yer daha var radyo kontrol kolu çıkmadan o kapak çıkmaz kontrol kolunun arkasında klips var onu içeri iterek kolu dışarı doğru çıkarabilirsin kablosuna dikkat et sonrasında alt kapak çıkıyor kontak kabloları karşına geliyor.

Yanıtlama zamanı:

Teşekkürler Fatih Bey... Hafta sonu bakacağım inşallah...

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Direksiyonun alt kapağını söktüm, benim kahverengi beyaz kablo yoktu...

Kutudan çıkan kabloyu, kontak anahtarının oradaki sokete bağladım, diğer ucunu da gem modülünün 2. ve 7. gözlerine taktım...

(5.aşamada (Kahverenkli ve beyaz kablo yoksa) soldan 4. pine yani kahverenkli olan pine siyah kabloyu 5.pine kırmızı kabloyu takıp gem modülüne çekiyoruz.)

programı açıp gerekli işlemleri yaptım, hepsinde işlem başarılı oldu....

tüm talimatlara uydum renklere ve pin sıralamasına dikkat ettim ama ama yinede çalışmadı :(

nerede yanlış yapmış olabilirim ya da sorun ne olabilir...

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Hatırladığım kadarıyla soketleri takarken iyice içeri sokmak gerekiyor ben de dışarda bırakmışım biraz çalışmamıştır tırnağınızla soketin ucundaki metal görünmeyecek şekilde içeri doğru itin sistemde başarılı olduysanız tek sıkıntı budur bence 

Yanıtlama zamanı:

10 gündür kar yağmur derken bakamadım. tekrar söküp kablo sıralamasına bakacağım...  voltmetre ile de

temas kontrolü yapacağım. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Benzer İçerikler

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.