Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Kilometre Saati Değişimi


Osman Türkol

Soru

arkadaşlar iyi akşamlar,benim aracımda bundan 3 hafta önce bir sorun fark ettim.100 km de ortalama yakıt göstergesi trafik ışıklarında durduğunuz da saniye sayar gibi saymaya başlıyor.yani rolentide saniye gibi sayıyor.bu sorunu servise ilettim saat arızalanmış deyip 2 hafta sonra değiştirdiler.fakat yine devam ediyor.Ben de siz forumdaşlara bir sorayım dedim.forumda bu benzer bir konuya rastlayamadım.Bu konuyla ilgili bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Herşey mantık ve bilgi ile izah edilebilir, hayıflanmaya gerek yok, netekim;

Yanlış anlamak ve/veya anlaşılmanın dokuz ihtimali

  1. Düşündüğünüz,
  2. Söylemek/yazmak istediğiniz 
  3. Soylediğinizi/yazdığınızı sandığınız, 
  4. Söylediğiniz/yazdığınız,
  5. Karşınızdakinin duymak/görmek istediği,
  6. Duyduğu/gördüğü,
  7. Anlamak istediği,
  8. Anladığını sandığı,
  9. Anladığı farklı olabilir...

 

Şu yukarıda yazdıklarını cebe koyarak başlıkta yazılanları birkaç kez okuman gerekebilir ağabey.

 

Gerginlik konusuna gelince, iletişim becerileri ve idrak kanalları tıkalı insanlara laf anlatıyor halde buluyorum kendimi. Bu da biraz yoruyor ve geriyor. Bu tamamen benim kendi nezdimde yaşadığım aslında insanlardan kaynaklı olmasına rağmen benim kendime ceza niteliğinde verdiğim bi durum gibi sonlanıyor. Fakat "amaaan salla gitsine ne hali varsa görsün" demek de kolaya kaçmak karşındaki insana değer vermemek anlamına geliyor benim için. İsteyen fırça niyetinde anlar isteyen istediği gibi.

 

Herneyse, konunun özünde gerçersiz ve yetersiz anlatımla detaylı bilgi verilmeden çekilmiş bir video var. Sen bunu dayanak olarak kabul edebilirken, cihan aliminden kanıt beklediğini söylüyorsun ve trajikomik bir şekilde çelişiyorsun.

 

 

Saygılar.

Servet Özkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

insanlar bir den fazla konu takip edip bildiği veya bilmediği her konuyu sanırım ,olabilir diye yorumlayınca bir konu takibi zayıf olunca neresinden tutsa elinde kalıyor o sanıyor ki karşıdaki kişi ne yazdığını bilmiyor ne kullandığını bilmiyor ama öyle değil bazı yazılara cevap verilmiyorsa ortamı dağıtmamak içindir.amaan salla gitsin diyorsa bildiği konuda insanlar o zaman bu oratam da ne işleri var.Maksat birbirimize olumlu bir biçimde yardımcı olup sorunlarımıza akılcı çözümler bulabilmekte değil midir?anlatılanları ,yüklenen videoları yazılanları iyi anlamak kişiye özgü bir durum diye yorumluyorum.Büyüklerime saygı küçüklerime sevgi ile  

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Osman bey yazdıklarımı okumadığınızı düşünüyorum, inatla diyorsunuz ki artıyor. Evet ARTAR, ne şekilde ne kadar sürede artacağını yazıyorum ancak cevap vermiyorsunuz. 100000 km yol yapsanız gene artar, değişen sadece artma zamanı olur.

 

Bakın hesabı bir kere daha açıklıyorum, ortalama tüketimdeki 0.1 artış için gereken süreyi saniye olarak veren formul: 7.2 x sıfırladıktan sonra yapılan yol (rölantide 0.5lt/h yaktığı durumda), yani sıfırladıktan sonra 1 km yol yaparsanız her 7.2 saniyede 0.1 artış olacak, 1000 km yol yaparsanız bu süre 7200 saniye yani 2 saat olacak. Eğer artışınız bu değerlere yakınsa bu bir problem değildir.

 

Bunları dünden beri yazıyorum ancak, ne öyle nede öyle değil diyorsunuz. 300 km sonrada artıyor 30 km sonrada artıyor demek önemli değil, önemli olan ne kadar yol yapıldıktan sonra ne kadar bekleme sonrası artması.

 

Ayrıca tekrar ediyorum, yol bilgisayarı ile depo ölçümünü karşılaştırarakta sorun olup olmadığına bakabilirsiniz. Depo ölçümü ile yol bilgisayarı arasında sabit bir fark olabilir, buda normal, yani 3 kere karşılaştırdınız yol bilgisayarı 7.0 derken depo ölçümü 7.3 çıkıyorsa bu durum normal.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Bu iş o kadar gereksiz uzadı ki çıkıp uzun metrajlı video çekeceğim benim arabayla tam karşılaştırmak için de neyseki yeterince tembelim.

 

 

ben çektim biraz video ama tırstım yayınlamaya :) sıfırladıktan 1.2km sonra çektim.. 10sn de bir artış gösteriyor rolantide...sonra 10km gidip tekrar çekmiştim...yaklaşık 1,5 dakikada artış gözlendi...videoları telefondan kim atmak için uğraşacak şimdi :) 

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

ben çektim biraz video ama tırstım yayınlamaya :) sıfırladıktan 1.2km sonra çektim.. 10sn de bir artış gösteriyor rolantide...sonra 10km gidip tekrar çekmiştim...yaklaşık 1,5 dakikada artış gözlendi...videoları telefondan kim atmak için uğraşacak şimdi :)

7.2 x 1.2 = 8.64 sn

7.2 x 11.2 = 80.64 sn = 1.34 dk

Daha ne diyeyim...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

sayın forum üyeleri,aracım da baş gösteren sorunun denemeler sonucunda CKP sensöründen kaynaklandığı görülmüş ve problem kalmamıştır.Bu arada sensörün arızalı olduğu bilgisayar üzerinden kontrollerinde göstermemesi yani hiç bir arıza ışığı dahi yakmaması da başka bir mesele tabiki.Neyse şu anda problem kalmadı.Bilgilerinize 

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.