Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Ötv'ye Yeni Düzenleme

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Maliye bakani aciklama yapmis otv zammi gundemimizde yok diye.

bizde yedik :guitar:saz çalmayı bıraksınlar 

Aydın Genç tarafından düzenlendi

• Yanıt 102
  • Görüntüleme 15,7k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Adamın (VW) Türkiyede Allah rızası için bir tane fabrikası yok..en çok satan o... şimdi bir de düşük hacimli diye vergi indirimi yapıp ekmeğine yağ süreceksin..Aklım almıyor arkadaş..   Tama

• Yetmez ama evet.. Hatta direk 1.0dan sonrasına lüks vergisi alınsın, ÖTV % 200 olsun. Anca doyarlar... Hatta turbo beslemeyede ek vergi alsınlar sonuçta bizim neyimize çağa ayak uyduran teknolojiler,

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Fırsatçılık yapan her kişi/devlet/kurum/şirket vb. ceremesini bir gün çekecektir.

Yanıtlama zamanı:

ne var ?Küfredecek ne demiş arkadaş?

Kimsenin sizinle aynı fikirde olma zorunluluğu yok.Gerek yok böyle söylemlere

Forumda "küfretmenin" yaptırımı nedir saygıdeğer arkadaşlarım? benim; bu "durmak yok yolmaya devam" diyen ileri demokrat arkadaşlar için halihazırda cümlelerim var da:)

(elbette düşüncelerimi eyleme dökmeyeceğim ama merak ettim:) )

Ben niye böyle yanlış anlaşıldım ? 

Durmak yok yola devam yazısının sonunda kızgın surat var görülmüyor mu o ?? 

Sonuna koyduğum kızgın surat benim tepkimi gösterir desteklediğimi değil. 

Sabri Özer tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Ben niye böyle yanlış anlaşıldım ?

Durmak yok yola devam yazısının sonunda kızgın surat var görülmüyor mu o ??

Sonuna koyduğum kızgın surat benim tepkimi gösterir desteklediğimi değil.

Sabri telefondan koyduğun suratlar bilgisayardan görünmeyebiliyor. Bilgisayarın surat yelpazesi geniş değil.
Yanıtlama zamanı:

İkinci el araç almaktan, başkasının eksikliklerini düzeltmeye çalışmaktan usandım. Sıfır araç almaya gözümü kestirmiştim. Son 1 yıldır gelen zamlar ortada. Bir de bu ÖTV muhabbeti işi yine karıştırdı. Sıfır kokulu bir araç bize zor bu gidişte. Hepsi benim şansım yüzünden galiba. Ben araç alırsam fiyatlar gerileyebilir:))

Yanıtlama zamanı:

Ekonomi yüzde 4 büyürken bütçe gelirinin yüzde 12.1 oranında artırılması, ancak vergi artışı ve zam ile mümkün olabilir. Kısa sürede Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi oranlarında artırım yapılamayacağına göre, yakın günlerde KDV ve ÖTV’de artış olacak. Devlet buna mecburdur.

Bilgi;

http://www.milliyet.com.tr/kdv-ve-otv-artisi-kapida/ekonomi/ydetay/1955757/default.htm

Yanıtlama zamanı:

Aşağıdaki konu başlığı altında geçmişti 

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Firmaların hala 2015 model fiyatlarını sunmaması, sizi de korkutmuyor mu?

Tehlikenin Farkında mısınız? :P

2014 yılına zam ile girdiğimizi unutmadık :P unutturmayacağız :zha:

Yanıtlama zamanı:

Maalesef bayilerin çoğu ÖTV nin yükseleceğini söylüyor. Araba almaya niyeti olanlar elini çabuk tutsun.

Yanıtlama zamanı:

Maliye bütçeye %16 TL bazında artış koymuş. 2015 yılı için yeniden değerlendirme değeri (Bakanlar Kurulunun Yetkisinde) %11 olarak belirtilmiş. Yani pasaporttan, MTV'ye, harç'tan hurç'a kadar devletin verdiği hizmetlere %11 artış geliyor. Peki %11 ile %16 arasındaki o %5 nereden tahsil edilecek? Burada yüzmilyonlarca türkiş lirasından bahsediyoruz. Bilin bakalım para lazım olduğunda Maliye gözlerini kısıp tecavüzcü coşkun edası ile ilk önce kime bıyık bükmeye başlayacak?

Yanıtlama zamanı:

fiat lineada 1,6 multijet üretimini durdurdu 2015 yılı için çünkü bana göre yeni gelecek olan vergi düzenlemesiyle satış yapamayacak hacimden dolayı satamayacağı arabayı niye üretsin 1ocak 215 tarihinden sonra öğrenicez.

Yanıtlama zamanı:

fiat lineada 1,6 multijet üretimini durdurdu 2015 yılı için çünkü bana göre yeni gelecek olan vergi düzenlemesiyle satış yapamayacak hacimden dolayı satamayacağı arabayı niye üretsin 1ocak 215 tarihinden sonra öğrenicez.

Kaynak var mı bu bilgi için? 1.5-1.6 marjında %5 gibi bir artış düşünülüyordu taslakta; satış yapamayacak kadar artıyor mu ki? Mevcut fiyatla artış, 2 Bin - 3 Bin TL marjında olmaz mı?

Yanıtlama zamanı:

Maliye bütçeye %16 TL bazında artış koymuş. 2015 yılı için yeniden değerlendirme değeri (Bakanlar Kurulunun Yetkisinde) %11 olarak belirtilmiş. Yani pasaporttan, MTV'ye, harç'tan hurç'a kadar devletin verdiği hizmetlere %11 artış geliyor. Peki %11 ile %16 arasındaki o %5 nereden tahsil edilecek? Burada yüzmilyonlarca türkiş lirasından bahsediyoruz. Bilin bakalım para lazım olduğunda Maliye gözlerini kısıp tecavüzcü coşkun edası ile ilk önce kime bıyık bükmeye başlayacak?

1.6 lara zam yapılsın abicim. insanlar E serisini 5 serisini 1.6 ile üstelik engelli indirimi ile alıp hiç vergi ödemiyor. 

Yanıtlama zamanı:

1.6 lara zam yapılsın abicim. insanlar E serisini 5 serisini 1.6 ile üstelik engelli indirimi ile alıp hiç vergi ödemiyor. 

Otomotiv sektörünün üzerinden çektirip gitsinler artık, her şeyimiz kayda bağlı diye sırtımızdan inmiyorlar. Yazık bu insanlara, yeter be .... birileri lüks içinde gezecek diye işimizi bıraktık vergi tahsildarlığı yapıyoruz.

... biliyormusunuz ki türkiye'de otomotiv'de uygulanan vergi sistemi dünyanın başka hiç bir yerinde, hatta kuzey kore'de bile yok. 

Biz otomotiv'de -fayda- veya -hizmet- sağlanmadan önce vergiyi tahsil ediyoruz.

Normalde ne olur? Atıyorum ... yemek yersin, hesap ile birlikte vergisini verirsin ... maaş alırsın, maaşından sgk - vergi vs. kesilir ... yani önce satın alma/hizmet alma vs. yaşanır, sonra vergi tahakkuk ettirilir.

T.C'de öyle değil ... araba alacaksan o koltuğa oturmadan önce bana vergini vereceksin, ben vergileri gerekli yerlere yatıracağım, harçları ödeyeceğim, işlemleri yapıp tescil'i bitireceğim ... ancak ondan sonra arabaya oturabilirsin.

... saçmalık!

Hizmet almadan önce vergiyi ödemek de neyin nesi?

Bu iş başka yerde nasıl oluyor?

Söz gelimi Amerika'da olsak gelir benden aracınızı alırsınız, kahverengi (bir çeşit geçici plaka) plakalarınızı araca takarım ... faturanızı keserim ... sizden parayı alır aracı veririm. 

tam tamına 45 gün zamanınız var, 45 gün içinde fatura ile gidip kendinize normal plaka alır, plaka pulunu öder (bizim mtv gibi) ve ruhsatı adınıza tescil ettirirsiniz.

...Sonuç = elalem Mars'ta koloni kurmaya hazırlanıyor, bizimkiler otomotiv sektörünü nasıl helak ederiz derdinde. 

Yanıtlama zamanı:

Nereden Vuracağını Şaşırdılar arkadaş...

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.