Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Sıfır Araç Boyalı Çıktı.


Umut Akbaba

Soru

Merhaba, geçenlerde aracım baya bir kirliydi. Yıkatayım dedim. Yıkattıktan sonra bagaj kapağında şöyle bir boya kalkması olduğunu fark ettik. Yaklaşık 10-15 kaporta ustasına gösterdik bunun sebebi nedir diye. Hepsi bu bagaj kapağı boyalı dedi. Tazyikli sudan dolayı atmış olmasın ustam dedim. Dedi yok bu arabada iki kat boya var dediler. Aracımı sıfır olarak 29 Ocak 2013 tarihinde Otokoç'tan aldım. Ön çamurluk dışında boyanan değişen parçası yok. Kafamız rahat olsun diye sıfır araç alıyoruz o bile boyalı çıkıyor. Aldığımız yere götüreceğiz yakın zamanda ne önerirsiniz ?

vzkkmr.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Benim aracımın depo kapağında ve arka tamponunda boya akmaları mevcuttu sanki sanayide boyanmış gibi. Hatta tüm parçalarında boya tozu vardı tozlu ortamda boyanmışçasına. Ama mikrometre ile boya kalınlığını ölçüğümüzde normal çıkıyordu. Aracı satarken alıcı kişi sanayide tanıdığı boya-kaportacına götürdü. Adam komple boyalı dedi boyasız araca :D

İnsan fırında boyar,ne biçim boyamışlar diyerek te ustalığını gösterdi :D

 

Herkesin sözüne inanmamak gerekiyor. Fakat Ford taşıma esnasında hasar alan araçları onarıp, şurasındaki boyadan ötürü şu kadar ucuz diğerlerine göre diye belirtiyor.

 

Bayi çakallık yaptıysa bilemem.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
  1. Boya ölçümü yaptırmadan boyalı çıktı demek mümkün değil.
  2. Diyelim ki boyalı çıktı, bu aracın reel değerini düşürecek bir durum değil. Ancak takıntılı Türk halkı ve düzenbaz satıcılar nedeniyle satış esnasında tedirginlik yaratabilir. 
  3. Daha önce de belirtildiği gibi ufak tefek sürtmeler ve/veya hatalı boya nedeniyle fabirka veya serviste boyama yapılabiliyor. Fabrikada ikinci kez boyama kararı alınmasına diyecek bir şey yok ama serviste yapılmış boyamanın ticaret ahlakı gereği mutlaka satıcıya belirtilmesi lazım.
  4. Sizin durumunuzda boyada hata var, garantiden düzeltilmesi lazım. Bunu servis yapacak, bu arada boya ölçümü de yaptıracaksınız eş zamanlı ve servisten bagajın boyandığında dair belge alacaksınız. Satışta da bu boyalı diyen aklı evvllere bu belgeyi göstereceksiniz.
  5. Türk halkına fabrika çıkışı astarlı araç teslim hizmeti verilmesi gerekli sanırım, "al kendin boyat, için rahat etsin" tarzı bir kampanya ile. 
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

  • Boya ölçümü yaptırmadan boyalı çıktı demek mümkün değil.
  • Diyelim ki boyalı çıktı, bu aracın reel değerini düşürecek bir durum değil. Ancak takıntılı Türk halkı ve düzenbaz satıcılar nedeniyle satış esnasında tedirginlik yaratabilir. 
  • Daha önce de belirtildiği gibi ufak tefek sürtmeler ve/veya hatalı boya nedeniyle fabirka veya serviste boyama yapılabiliyor. Fabrikada ikinci kez boyama kararı alınmasına diyecek bir şey yok ama serviste yapılmış boyamanın ticaret ahlakı gereği mutlaka satıcıya belirtilmesi lazım.
  • Sizin durumunuzda boyada hata var, garantiden düzeltilmesi lazım. Bunu servis yapacak, bu arada boya ölçümü de yaptıracaksınız eş zamanlı ve servisten bagajın boyandığında dair belge alacaksınız. Satışta da bu boyalı diyen aklı evvllere bu belgeyi göstereceksiniz.
  • Türk halkına fabrika çıkışı astarlı araç teslim hizmeti verilmesi gerekli sanırım, "al kendin boyat, için rahat etsin" tarzı bir kampanya ile. 

Evet hocam verin böyle akıllar :):):):) sonra trafik bayanların oje ve türevleri renklerinde boyandığı araçlarla dolsu:):):):):):)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Evet hocam verin böyle akıllar :):) :):) sonra trafik bayanların oje ve türevleri renklerinde boyandığı araçlarla dolsu:) :):) :):) :)

 

Bekir abi o yine en azından boyalı olur fabrika çıkışı astarlı araç verirlerse piyasada milyon tane astar renginde araç dolaşmaya başlar :D

 

SAHİBİNDEN SATILIK SIFIR FABRİKA ASTARLI FOCUS :D

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

2009 yılında sıfır Doblo almıştım.Bir yıl kullanıp satılığa çıkardım.Birisiyle pazarlığı yaptık anlaştık aracı birmota göstermek istedi, bende aracımdan adım gibi eminim istediğin yere göster dedim.Neyse aracı götürdük sonuç geldi servis danışman arkadaş aracın hiçbir sıkıntısı yok sadece sol ön kapı boyalı dedi.Şok oldum çünkü aldığımdan beri en ufak çizik dahi olmamıştı.Dedimki nasıl olur aracı sizden aldım kaza yapmadım, bana verilen cevap ben bilmem sonuç bu dedi.Bu arada aracı alan adam senin araç hasarlı deyip fiyatı düşürmeye çalıştı.Düştüğüm duruma bakarmısınız? Çağrı merkezi servisti derken baya bir zaman uğraştım. Sonuç olarak çağrı merkezinden sonunda telefon geldi aracın boya sınırının içinde olduğu fabrikada iki kat boya atıldığı söylendi bende satarken zarar ettiğimi baba bunun söylenmesi gerektiğini sizi mahkemeye vereceğimi söyledim o da siz bilirsiniz dedi ve kapattı. Bir kaç araştırma yaptım araç ticari olduğu için ticaret mahkemesi bakıyormuş sonuç yıllar sürer aracın güvenlik ve teknik bir sorun olmadığı için sonuç olumlu olmayabilir dendi hem maddi hem manevi uğraşmaya deymiyeceği için lanet olsun deyip bıraktım.Yani sonuç hem bayi hem fabrika bu gibi durumlarda işin içinden sıyrılabiliyor bütün birikimini güvenip markaya yatıran alıcılar ortada kalıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Herkese değerli yorumları için teşekkürler. Bugun yarın 30 bin k bakımına gitmem gerek. Gittiğimde bu konuyu servise ileteceğim. Bir orta yol bulunacak artık. Bakım ücretini düşmelerini isteyeceğim bu hatalarına karşılık. Bagajı tekrar boyamayı teklif ettiler geçenlerde. Eğer bu bagaj bizden kaynaklanan bir hata nedeniyle tekrardan boyanmıştır gibi bir yazı verirlerse boyatırım yoksa işin sonu mahkemeye kadar gider. Herkese tekrardan teşekkürler.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

rYWmdM.jpg

 

arkadaşlar geçen gün arabanın fren balatalarını değiştirmek için life kaldırdıklarında farkettım bayo atması var tanponumda servis bunu  karşılarmı.  yani kabul edermi hata olduğunu?

onur karadağ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

rYWmdM.jpg

arkadaşlar geçen gün arabanın fren balatalarını değiştirmek için life kaldırdıklarında farkettım bayo atması var tanponumda servis bunu karşılarmı. yani kabul edermi hata olduğunu?

Bunlar taş atigina benziyor. Bence karsilamaz
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
bayo atması var tanponumda servis bunu  karşılarmı

Tampon çevre etkilerine (çiçek, böcek, taş, toprak) açık olduğu için boya hasarının da en fazla görüldüğü yer.

Ancak taş vuruğu olmadan boya kalkmasını kanatlıların kimyasal etkisine bağlamak olası ise de üreticinin kolay soyulmayacak bir boya yapma sorumluluğu da var.

İyi bir servis fotoğraflayarak görüşü ile Otosan'a bildirir ve garantiden yeniden boyama talep eder, kötü servis ise bahanelerle baştan reddeder. 

Otosan ne der, onun cevabını da sizden bekleyelim...

Cem Boneval tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.