Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Burhan K.

Üye
  • Toplam İleti

    88
  • Katılım

  • Son ziyaret

Burhan K. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    13 C MAX Tdci Titanium X
  • Meslek:
    Uzman
  • Cinsiyet:
    Bay

Burhan K.'s Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Reacting Well
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

14

Toplam Beğeni

  1. Motor act, şanzıman 8 ileri olur mu bilmem ama bu fiyatlara bu iş biraz zor olur.
  2. İ 30 yerine eve mi girsek diye düşünmeden edemiyor insan.
  3. Bu fiyatlarla milleti b segment arabalara zorluyorlar gibime geliyor. Daha çok paraya daha az araba.
  4. Wideband AFR Cihazı ile OBD özellikli LPG cihazınıza closed loop durumunda kalibrasyon ayarı yaptırmalısınız. Özellikle fakir karışımdan kaynaklı subap erimesi, performans kaybı gibi sorunlar ortadan kalkıyor. İnanması güç ama gerçek.
  5. lpgayari.com Bu siteyi incelerseniz Faydası olabilir.
  6. Türkiye d segmenti dizel düşük hacim+oto. vites pazarında pastanın Passat a ait olduğunu, Ford un bu segmentte bu seçeneği üretmek gibi bir derdinin olmadığını, Otosan nın bu süreçte bir etkisinin olamayacağını, Pazarın rekabet değil bölüşüm üzerine tasarlandığını, Rekabetin ise müşteriler ve tüketiciler üzerinden halledildiğini, v.s. Düşünüyorum. Kuga ya düşük hacim dizel+otomatik koyabilen ford, Mondeo ve özellikle bayanların tercih ettiği Fiesta ya bu seçeneği koyamamaktadır. Aynı şekilde bisiklete bile dsg yerleştiren wv eski ve yeni Tiguan dan bu motor v şanzıman seçeneğini esirgemektedir. Nerdeyse her sene yeni model ve teknolojiler üretebilen Hyundai, tuscon ile ortalığı kasıp kavururken dct şanzımanı ile 1.6 crdi motoru bir araya getirememektedir. Örnekler coğaltılabilir. Tüm bunların sebebi teknolojik yetersizlik ya da global üretim stratejileri olarak açıklanabilir mı? 4*4 olarak üretilen ama 4*2 olarak bile satılan araçlara bu kadar rağbet varken üstelik 10 bin TL de fazla vermek isteyenler de varken. Neden rekabet edilsin ki. Yukarıda düşük hacim dizel + otm. isteyen biri mondeo talep ederken Passat edindi. Aynı kombinasyon da c suv isteyen biriside Tiguan arzularken kendini kuga almak zorunda hissedebilir. Üreticiler bu işten memnun olmalı ya tüketiciler?
  7. Yani bahsettiğimiz araç 4*2 kuga. 4*4 olsaydı o zaman değerlendirme belki farklı olurdu. 4*2 bile olsa kuga nın ön takım ve yürür aksamının c max ten daha dayanıklı olduğu ön görülebilir. Çünkü 4*2 ye 4*4 ten farklı bir ön takım koymayacaklardır. Bir suv araca binmek önemli bişey. Sonuçta 4*2 bile olsa o bir SUV. Ama karda buzda çamurda bir Fiesta kadar çaresiz. Bazı kişiler altyapısı (platform) aynı olan ve içi aynı görünen iki araçtan bagaj hacmi daha büyük olan, sürüş dinamikleri focus a daha yakın, daha seri ve daha az yakan c max ı tercih edebilir. Üstelik 10 bin TL de cebinde kalır.
  8. Burhan K.

    Bijonlar,

    Yanlış hatırlamıyorsam bijonların bijon anahtarı ile değil tork anahtarı ile sökülüp takılması gerekiyor. Bu aparat ise genelde servislerde mevcut. Yine zannedersem pahalı bir alet olduğu için lastikçilerde bulunmuyor. Aracın kendinde ve lastikçilerde bulunan söküp takma ekipmanları bijonlardaki kapaklara zamanla zarar verip değiştirilmesini gerektiriyor. Kapaklı bijonların tork anahtarı ile belli bir ölçüde sıkılması gerekir. Lastik değişimleri çok pahalı olmayacaksa servislerde yapılabilir. Piyasada Fordlar için satılan değişik markalarda bijonlar mevcut aralarında kalite farkı oluyor. Buna dikkat edilmeli.
  9. Şu c max ten bide ben satıp kurtulsaydım. Onun yerine focus alsaydım ikame araç konusunda bu kadar düşünmezdim. Ama CMax ten sonra fiyatını düşürseler bile kuga ya binmek istemediğimden de eminim. Yeni CMax üretilmeyecek diye de söylentiler var. Bugüne kadar CMax in spy görüntülerinden söz eden duymadım. Bakalım ford mpv tarzı araçların yerine SUV tarzı araçlara mı yönelecek? Öyle olacağını farz edersek özellikle daha çok paraya daha az arabalara da hazır olmak lazım örn. Kuga. En iyisi ben CMax imi biraz daha koruyayım.
  10. Genelde wv grubu araçların iç dizaynının birbirine çok benzediği iddia edilir ancak c max ile kuga benzerliği bence nirvana. Yanlış hatırlamıyorsam kapı döşemeleri bile aynı. İnsanın gözünü kapatıp araca bindirseniz CMax mı kuga mı karıştırabilir:-) Aslında CMax alan kuga almış demek lazım çünki + bagaj, bir nebze daha serilik ve focus a daha yakın sürüş dinamikleri. 1.5 dizel+ pws CMax ve kuga arasında tavsiye isteyen bir arkadaşım olmuştu. Donanım gözönünde bulundurmak kaydıyla hangisinin fiyatı daha ucuz ise onu al, fiyatları aynı ise CMax al demiştim. Ne yaptı bilmiyorum. Bu işler bir noktadan sonra zevk meselesi. Murat Bey aracınız hayırlı olsun kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
  11. Tüketimin göstergelerin aksine arttığı bir gerçek. Ayrıca chip, turbo boşluğunu ortadan kaldırmaz. Onun için gaz tepkime cihazları takılabilir.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.