Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Evrim K.

Üye
  • Toplam İleti

    9
  • Katılım

  • Son ziyaret

Evrim K. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    Fiesta 2013 titanium 1.6 otm.
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Evrim K.'s Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Toplam Beğeni

  1. Muayene ile ilgili değişiklik oldukça yeni. Muayene yaptırmadan trafikten ruhsata işlettiğini belirten arkadaşlar mevcut ancak dediğim gibi değişiklik epey yeni olduğundan sorun da çıkabilir muhtemelen. Brc ile ilgili görüştüğüm ilk servisin verdiği cevabı yazmıştım. Bir servisle daha görüştüm onlar da manifold plastikse montajı delerek yapacaklarını, bunun daha sağlıklı sonuç vereceğini belirttiler. Obd ise kitte mevcut ancak bağlamıyoruz çünkü arıza ışığının yanmasını engelleyerek olası problemlerin belirlenmesinin önüne geçtiğini söylediler. Bunun üzerine ben de en doğru bilgiyi kaynağından alacağımı düşünerek 2a mühendislik ile görüştüm. Eğer motor uyumluysa pipolu sistemi tavsiye ettiklerini ancak plastik manifoldlu motorlarda delerek yapılan montajın da sorunsuz olduğunu belirttiler. Obd konusunda ise kitin obdli olduğunu ama obd bağlantısı yapılmasa dahi sistemin sorunsuz bir biçimde çalışacağını söylediler. Sanırım durum burada biraz pazarlamaya kayıyor. Piyasada obdsiz düzgün çalışmayan sistemler var ve bunlar obd olmayınca arıza ışığı yakıyor düzgün kalibrasyon yapılamıyor. Bu kitlerin obdye muhtaç olduğu ancak buna rağmen obdnin bir artı olarak pazarlandığı belirtiliyor. Brc de sanırım geri kalmamak adına sequent 32'ye obd eklemiş ancak sistemin obdsiz de sağlıklı çalışacağı söyleniyor. Landi renzo ile ilgili verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim, benzer şekilde sorunsuz kullananlar baya var ancak servis yaygınlığı ve kolay muhatap bulabilme açısından brc tercih edeceğim sanırım. Ama montjda pipo ve obd durumunda sanırım top bana atıldı:D O yüzden bu konularda hala kararsızım.
  2. Konuyla ilgili öğrendiğim bilgileri paylaşıyorum. Daha önce prins'e 1800 lira fiyat veren bir yerden bahsetmiştim ancak bu muhtemelen pek tutulmayan technomax kiti. Silverline daha pahalı tabii. Bir de silverline'da bile diğer kitlerden çok da farkı olmayan bir enjeksiyon sistemi kullanılıyormuş anladığım kadarıyla. Ankara'da yetkili servisten BRC fiyatı aldım 2100 peşin fiyat. Bütün işlemler size ait dedi. Sanırım my 11 sequent 32 kiti takıyorlar, pipolu montaj yapıyorlar. Konuştuğum arkadaş sistem OBD'li dedi ancak anladığım kadarıyla BRC'nin obdli dediği kitler anlık düzeltmeleri yapmıyor, kurulumda değerlerin daha doğru belirlenmesi konusunda yardımcı oluyor. Ankara'da bazı toyota, ford ve hyundai galerilerinin 0 araçlar için landi renzo taktıklarını biliyorum. Ancak bunun sebebi kalite mi yoksa kendi aralarındaki bir takım anlaşmalar mı orası tartışılır. Bir de ti-vct motora uyumluluk konuları var ki 2a forumunda brc'nin bu motorlarla tamamen uyumlu olduğu, püskürtme zamanının yalnızca birinci silindirden değil her birinden ayrı ayrı alındığı belirtilmiş. Diğer kitlerle ilgili böyle bir bilgi bulamadım. Bu arada artık lpg taktırdıktan sonra muayene gereksiniminin kalmadığını öğrendim. Muayene yaptırmadan emniyet işlemlerini tamamlayan arkadaşlar var ancak herkesin işi o kadar rast gitmeyebilir tabii. Bu da güzel bir haber oldu benim için. Obd'li olsun deyip atiker veya lovato mu tercih etmeliyim, kurulumda pipolu tercih edilmeli mi vs konuları da işi iyice karıştırdı bu arada:D Pipo kulağa mantıklı geliyor. Sonuçta aracı çoğunlukla benzinle değil lpg ile kullanacağım pipoda da direk yanma odasına en doğru açıyla püskürtme durumu var. Manifoldu da 4 yerine en fazla 1 yerden deldirmiş oluyoruz yanlış bilmiyorsam. Hem montajdaki hataları affedebilir hem söküp takmak daha sorunsuz olur. Obd'nin de anlık uyarlama durumu yaz kış, lpg oranlarının değişimi vs durumlar için oldukça faydalı gibi. Gel gör ki ikisini bir arada sağlayan bir kit yok sanırım.
  3. Yorumlarınız için teşekkür ederim. Diğer konularda da kit ile ilgili bol bol bilgi vermişsiniz onun için de ayrıca sağolun. Bu işlerden pek anlamasam da likit sistemler teoride çok mantıklı görünüyor. Ancak ilk fiyatlar da bir hayli yüksek. Daha detaylı araştıracağım ancak şuan orjinal siteye ulaşılamıyor.
  4. Çok teşekkür ederim. Evet, mavidenizler'i ben de sık sık duydum, bir görüşmekte fayda var. Brc'yi de düşünebilirim tabii zaten dizel arabadan buna geçtiğim için sesi çok yadırgamam muhtemelen:)
  5. Merhaba, Yakın zamanda 2013 model 35.000 km'de Fiesta titanium 1.6 powershift aldım. Her ne kadar aracın yakıt miktarının benzinli otomatiğe göre gayet uygun olduğunu düşünsem de senede ortalama 20.000 km yaptığım için lpg kaçınılmaz gibi. Zaten alırken de amacım lpg taktırmaktı. Konuyu biraz araştırınca epey detaylı olduğunu ve montajı yapan ustanın da en az lpg kiti kadar önemli olduğunu fark ettim. Ayrıca fiyatlar da oldukça değişken. Birkaç yerle görüştüm, fiyatları da paylaşayım. Ankara'da Ford yetkili servisi ile konuştum biz landi renzo taktırıyoruz muayeneyle beraber 3.300, muayeneyi siz yaptırırsanız 3.000 dediler. Birkaç yeri telefon ile aradım landi renzo için fiyatlar 2300-3000 arası değişiyor, bir yer prins'de kampanya var 1.800 dedi. Güvendiğim bir ustaya danıştım, bir arkadaşına sordu, atiker obd'li sistem takıyoruz 1.400 dedi. Anlayacağınız fiyatlar, montaj yeri ve kit seçimi konusunda kafam epey karıştı. Tavsiyeleriniz benim için gerçekten çok faydalı olacak. Şimdiden teşekkür ederim.
  6. Haklısınız, en iyisi ikisini de birer gün kiralayıp denemek olacak sanırım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  7. Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Uzun yol, bagaj vs çok olmaz ama her gün yer yer şehir içi yer yer ana yolda bi 60-70 kilometrem var. O 65-70 kilometer clio alayım basınca gider desem takır takır plastiğin içinde napıcam. Yok fiesta desem ya basınca gitmezse? Tam fiestaya doğru kayıyorum ki; x paketi olsun, güvenlik paketi zaten olmazsa olmaz derken ben böyle 2. el aracı nerden bulucam, tek tek bütün fiesta ilanlarını arayıp pardon sizinkinde güvenlik paketi var mıydı diye mi sorucam soruları beliriyor bir de.:D
  8. Cevabınız için çok teşekkür ederim. Link verdiğiniz konuyu inceledim. Fiesta'nın değişeceğini unutmuştum ben yazıdan görünce hatırladım çok iyi oldu. Ben 50 binlerde bir araç almayı düşünüyorum, senede de ortalama 25 bin km yaptığım düşünülürse 2-3 sene sonra tekrar yenilemem gerekecek gibi. Clio'nun kasa daha güncel tabi ama megan değiştikten sonar bir makyaj da clio'ya gelebilir gibi geliyor bana. Gerçekten dizel b segmenti neye baksam elimde kalıyor:D Tüplü araçlar da eskiye göre çok daha güvenli tabii ama günde 60-70 km tüp üstünde gitmek istemiyorum açıkçası. Ne yapacağımı şaşırdım...
  9. Merhaba arkadaşlar. Bendeki 2010 model dizel peugeout 206+'ı satıp 2. el, temiz, 2013 model falan, b sınıfı dizel, düz vites bir araç almayı planlıyorum. Araştırdım sonunda fiesta ile clio arasında kaldım. Baktım bu forumda epey tecrübeli arkadaşlar mevcut, diğer forumlardaki gibi marka fanatikliği de pek yok, size bir danışayım dedim. Bana sorarsanız gerek malzeme kalitesi gerek işçilik bakımından fiesta baya önde. Clio'da malzeme kalitesi kötü, işçilik berbat:) Donanım derseniz piyasadaki fiesta titaniumların çoğu x paket sanırım. Güvenlik paketi de gördüklerimin hepsinde vardı. Durum böyle olunca clio'dan pek de hatırı sayılır eksiği kalmıyor. Yol tutuşu, sürüş keyfi vs konularda herkes fiesta diyor ama clio da çok kötü değil. Görünüş derseniz iki araç da göze hitap ediyor, bence ikisi de gayet hoş. Bakım masrafları, yakıt tüketimleri vs çok da farklı değil. Yani anlayacağınız motor mevzu bahis olmasa direk fiesta alabilirim ama fiesta 75, clio 90 beygir. Sanırım genel kanı fiesta'nın düşük devirlerde, trafikte iyi olduğu ancak biraz basayım derseniz, rampaya çıkarsanız, arabaya 4 kişi binmek gibi bir hata yaparsanız:P üzeceği yönünde. Böyle durumlarda motor zorlanacağından yakıtı da içer heralde. Clioyla arada ne kadar fark vardır, değer mi bir bilene (yani size:P) sormak lazım. Diyeceksiniz ki o paraya c sınıfı alınır. Alınır alınmasına ama araca zaten çoğu zaman tek başıma bineceğim. Boşu boşuna 1400 kiloyla gezmenin bir anlamı yok gibi geliyor bana:D Büyük arabanın lastiği bakımı vs daha pahalı olacak. Zaten b sınıfındaki bu araçların da kalite bakımından c'den alta kalır yanı yok gibi. Durum böyle olunca boş c sınıfı olacağına dolu b alayım daha iyi diyorum. Diğer b segmenti araçlardan bahsedecek olursak Polo'ya herkes sınıfının lideri vs der ama ben bir türlü sebebini anlayamadım. Tamam işçilik kalitesi güzel araç da yolda gayet iyi ona denecek söz yok. Ama malzeme kalitesi fiesta varken baya düşük kalıyor gibi. Ayrıca o paraya bomboş araç da alınır mı bence alınmaz. Eşime görüntüsünü de beğendiremeyince zaten direk dışarıda kaldı. Aynı sebepden ibiza fabia vs de eliyoruz:) I20'nin eski kasaları çirkin:P .Yoksa donanım, motor, kalite hepsi var gibi duruyor. Öyle olunca rio'ya bakalım dedik. Herşey iyi hoş da direksiyon işi bozuyor. Motor da düşük devirlerde baya isteksiz gibi geldi bana. Peugeout'a daha da yaklaşmam illallah ettim(göral'a selamlar!). Corsa kullandım bir süre iyi diyebileceğim bir yanını göremedim. Durum böyle olunca başa dönüyoruz fiesta vs clio. Ne dersiniz? Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim:)
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.