Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 201412 yıl comment_236853 Herkese iyi geceler. Bugün yolda giderken 2. viteste devir 3500-4000 rpm civarındayken vites yükseltmek istedim. 3'e atmam gerekirken dalgınlığıma gelip 1'e attım. Araba bir öne yığıldı sonra stop etti. Motor arızalı servise götürün dedi. Sağa çekip motoru inceledim herhangi bir sorun yoktu. Sonra çalıştırdım arabayı ara ara gaz verdim rölantide baktım bir sıkıntı yok yola devam ettim. Bu olay bir zarar vermiş midir acaba ? Yada ilerde bir sıkıntı çıkabilir mi ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 201412 yıl comment_236859 Genelde bu tür durumlarda (5 isterken 3'e 2'ye atmak gibi) anında araç yolda kalır şanzıman dağılır. Tekrar sağlıkla gittiğine göre sanırım (umarım) sorun olmamış fakat ilk fırsatta şanzımanı kontrol ettirmende fayda var. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 12, 201412 yıl comment_236864 Bu türden bir hata yapıldığında trigier kayışına da zarar verdiğini duymuştum. Ne derece doğrudur bilemiyorum. Ama mantıklı geliyor, o sırada trigiere aşırı derecede yük biniyor. Not: Doğruluğu konusunda fikrim yok. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201412 yıl comment_236874 Bu türden bir hata yapıldığında trigier kayışına da zarar verdiğini duymuştum. Ne derece doğrudur bilemiyorum. Ama mantıklı geliyor, o sırada trigiere aşırı derecede yük biniyor. Not: Doğruluğu konusunda fikrim yok. Doğrudur. Kayış kopabilir, sente atlayabilir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201412 yıl comment_236876 Araç arıza kodu oluşturdu mu? Baktınız mı? Basınç fazla arızası vs olabilir bir anlık devir artışıyla. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201412 yıl comment_236894 Geçmiş olsun, bir servis ziyareti gerekli gibi gözüküyor... Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201412 yıl comment_236897 Ümit'inde dediği gibi triger kayışına zara verir ama umarım sadece kayışa verdiği zararla kalır. Şanzımanda sorun çıkmasında Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201412 yıl comment_236901 İleride sıkıntı oluşturmasın diye servise göstermen iyi olur. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201412 yıl comment_236907 Bende 3. vitesten 2. vitese atmıştım ama benim araba stop etmemişti debriyajdan ayağımı çektiğimde öne doğru yığıldı bir ses geldi muhtemelen motor takozu sesiydi hemen tekrar debriyaja basmıştım üç dört ay olmuştur bu olay olalı benim hissettiğim herhangi bir şey olmadı umarım sizinkinde de birşey olmamıştır.(Bu arada motor sente atsa ya da şanzımana bir şey olsa ne olur?Nasıl anlaşılır? ) Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201412 yıl comment_236913 şanzıman konusunda bilgim yok ama triger kayışı kopabilir. kopsa zaten araba gitmez, dünya masraf.. dikkatli olmak lazım.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201412 yıl comment_236934 şanzımana bir şey olmaz büyük ihtimal devir kesiciyi aşacak bir devre yükseldiği için araç kendini korumaya felan almıştır. yinede araç kontrolden geçse iyi olur. genelde öyle bir durumda piston kol çıkarır motorun tolere edemeyeceği bir devre yükselse. bi nevi piston aşağı sendromu gibi Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 13, 201412 yıl comment_236953 şanzımana bir şey olmaz büyük ihtimal devir kesiciyi aşacak bir devre yükseldiği için araç kendini korumaya felan almıştır. yinede araç kontrolden geçse iyi olur. genelde öyle bir durumda piston kol çıkarır motorun tolere edemeyeceği bir devre yükselse. bi nevi piston aşağı sendromu gibi devir kesici, elektriği yada yakıtı keserek çalışır yani böyle bir durumda işe yaramaz. şanzımandan ziyade motora zarar vermesi daha olası tabii. yada baskı balata sistemine. Bu arada motor sente atsa ya da şanzımana bir şey olsa ne olur?Nasıl anlaşılır? ) kayış koparsa ve çalıştırmaya çalışılırsa piston ve subaplar zarar görür, sente atlarsada duruma göre aynı şey olur veya sadece düzensiz çalışma titreme çekiş kaybı olabilir. şanzıman sorunları vites geçişlerinde ve aracın genel seyrinde anormallikler yapar. ses titreme vitesten atma vitese girmeme gibi. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın