Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 201312 yıl comment_206670 2008 focus tdci aracım var dış ısıyı ölçen alet nerede acaba bilen varmı bulabilirmiyiz. bana onun uç kısmı lazım garip bi soru oldu ama sebebini söylerim Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 201312 yıl Solution comment_206673 Siz sebebini söylemeden biz de yerini söylemeyiz! Şaka şaka... Son kasada sağ yan ayna altında, bir önceki kasada ise ön panjurun/radyatörün altına doğru idi. Şu yardımcı olabilir sanırım: http://www.mp-system.pl/en/blog/4-ford-focus-mk2-outdoor-temperature-sensor-installation-location Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 201312 yıl comment_206778 Sayın Onur hocam, lütfen üyeliğinizi kabul ettiğiniz kurallara göre tamamlayınız. Bknz: Özel Mesajlar Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 22, 201312 yıl comment_206781 Hazır konusu varken ve asıl soru cevaplnmışken bir soruda ben soryaım Bu dış sıcaklık göstergesi her zaman dışarıdaki diğer derecelerden 1 derece daha fazla gösteriyor. Can sıkıcı bir durum değil ama neden böyle oluyor kafam boşken kafama taklıyor arada işsiz işsiz bunu düşünüyorum Bunu yaşayan var mı hiç ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 201312 yıl comment_206792 dışarıdaki diğer derecelerden 1 derece daha fazla gösteriyor. Ben dışarıdaki derecelerin hiç birbirini tuttuğuna şahit olmadım desem yanlış olmaz. ±1 derece bence çok yeterli ve iyi bir hassasiyet. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 201312 yıl comment_206803 Aslında Ank. Gibi soğuk yerlerde şöyle 5-8 derece fazla gösterse psikolojik olarak çok iyi olur kanaatindeyim...:): Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 201312 yıl comment_206805 Şİrketin 2011 fiesta'sında yaza doğru sıcaklık 30-32 derece civarındayken 10-15 dk boyunca yol tıkalı olduğundan dur kalk yaptım, bu arada klima da açıktı, dereceye bir baktım 49 a kadar çıkmış. Klimayı kapadım yol açıldı otoyola girdim 2 dk içinde tekrar 30'a düştü. Bunu neden yapmıştır? Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 201312 yıl comment_206822 Bunu neden yapmıştır? Asfalt hem güneş ışınları absorbe ederek hem de üzerindeki motorların ısısı ile aşırı ısınıyor, sıcak teflon tavaya yumurta atmak gibi, hızlanınca esinti ile serinliyor. Gerçek değer ikisinin arasında bir yerdedir. Dış ısı göstergesinde bence gerçek önemli olan buzlanma uyarısı olmasıdır. Gerisi nafile muhabbet! Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 23, 201312 yıl comment_206826 Asfalt hem güneş ışınları absorbe ederek hem de üzerindeki motorların ısısı ile aşırı ısınıyor, sıcak teflon tavaya yumurta atmak gibi, hızlanınca esinti ile serinliyor. Gerçek değer ikisinin arasında bir yerdedir. Dış ısı göstergesinde bence gerçek önemli olan buzlanma uyarısı olmasıdır. Gerisi nafile muhabbet! Şimdi anladım. Teşekkürler hocam Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 30, 201312 yıl comment_208048 geçen yıl bende golf varken Edirne de -22.5 gösteriyordu arkadaşın focusu ise -20 gösteriyordu. birbirini tutmuyor araçlar normaldir. Raporla
Yanıtlama zamanı: Mayıs 7, 201412 yıl comment_241478 bu dış sıcaklık sensörünün motorun soğuk ya da sıcak havalardaki çalışmasına bir etkeni varmıdır? Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 20179 yıl comment_398493 Aklıma takılmışken buradan sorayım istedim. Malum Sivas'ta ikamet ediyorum,memleketim için bir fıkra vardır bilir misiniz ya da bir deyiş;kış'a sormuşlar nerelisin, cevap vermiş o da Aslen Erzumrumluyum ama Sivas'ta yaşıyorum. Memleket soğuk,işe geldiğimde aracım yeni ısınmış oluyor.Şimdi gelelim meseleye. Aracıma ptc Holter takacağım yalnız bir problemim var. Yazın katlanır ayna olayını yapmıştım. Şimdi -10 derece araç -40 gösteriyor; işe gidene kadar 10 dakikalık yolda -30 oluyor. Sıfırın üzerinde 1-2 derecelerde ise -30 ilk çalıştırmada sonradan -4,-5 civarı oluyor. Sensör acaba aynaların üzerinde mi yeni aynalarda olmayabilir mi? Eski aynalar hala mevcut onun üzerinde ise eskileriyle değişim yapabilir miyim? Bu sensör tam olarak nerde yerini bulamadım ben yardımlarınızı bekliyorum... Ocak 5, 20179 yıl Berat Hasbek tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 20179 yıl comment_398495 Şimdi, Berat Hasbek yazdı: Aklıma takılmışken buradan sorayım istedim. Malum Sivas'ta ikamet ediyorum,memleketim için bir fıkra vardır bilir misiniz ya da bir deyiş;kış'a sormuşlar nerelisin, cevap vermiş o da Aslen Erzumrumluyum ama Sivas'ta yaşıyorum. Memleket soğuk,işe geldiğimde aracım yeni ısınmış oluyor.Şimdi gelelim meseleye. Aracıma ptc Holter takacağım yalnız bir problemim var. Yazın katlanır ayna olayını yapmıştım. Şimdi -10 derece araç -40 gösteriyor; işe gidene kadar 10 dakikalık yolda -30 oluyor. Sıfırın üzerinde 1-2 derecelerde ise -30 ilk çalıştırmada sonradan -4,-5 civarı oluyor. Sensör acaba aynaların üzerinde mi yeni aynalarda olmayabilir mi? Eski aynalar hala mevcut onun üzerinde ise eskileriyle değişim yapabilir miyim? Bu sensör tam olarak nerde yerini bulamadım ben yardımlarınızı bekliyorum... sağ aynın altında olması lazım. sensör hiç olmasa hata verir yada sabit bir değer gösterir diye düşünüyorum. Bozuk/kötü olması daha olası. Değişebilir bir şeymi bilmiyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 20179 yıl comment_398506 Aynı olay bende de mevcut,katlanır ayna mevzusunu yapınca en ufak soğukta bile -39a düşüyor ilk çalıştırmada. Yazın sorun yoktu dosdoğru gösteriyordu ama kışın sapıttı nedendir bende meraklardayım ama çokta takmıyorum Raporla
Yanıtlama zamanı: Ocak 5, 20179 yıl comment_398509 Şimdi, Semih G. yazdı: Aynı olay bende de mevcut,katlanır ayna mevzusunu yapınca en ufak soğukta bile -39a düşüyor ilk çalıştırmada. Yazın sorun yoktu dosdoğru gösteriyordu ama kışın sapıttı nedendir bende meraklardayım ama çokta takmıyorum Semih aslına bakarsan bende takmıyorum ama aracın doğru değerlerde çalışıp, işlemleri veya işlevlerini doğru değerlere göre işleyebilmesi için önemli. Ptc Holder takacağım nasip olursa, şimdi araç dış sıcaklığa göre çalıştıracak olsa benim araç her türlü yazın bile holder'i çalıştırır -40 nedir abi. Tam 25 derece sapıtıyor sistem. Bugun ben eski aynama bakacağım, ondaki sensörü bulabilirsem ve sökme takma işlemini becerebilirsem eski sensörü takacağım. İnşallah hallolur yoksa sıkıntı. --2 dakika sonra eklendi-- Mesela bu resimde nerede sensör acaba? Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın