Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.6 Tdci Sedan Tit+Sert Yakıt Değeri


Oğuz Gün

Önerilen Mesajlar

Arkadaslar benim aracımda 1.6 tdci titanium Sedan. şu anda 4000 km. genelde uzun yol yaptım. ilk yakıtımı shell den aldım ve 2 depo shell kullandım. ilk zamanlar ortalama yakıt 4.4 gösteriyordu. hatta motor açılmadan böyleyse km artınca 1 lt düşeceğini hesaplayarak 3.4 olur diye seviniyorumdum. 3. depoyu opet ten aldım. almaz olsaydım. aynı gittiğim yolda km de artmasına rağmen benim yakıt değerleri 5.5 6 lt lere çıktı. tabi 3.depoda yakıttan suphelenmedigim icin 4. depoyu da opetten alınca yakıt değerlerim 5.5 altına düşmeme ye başladı. iki istasyondanda aldığım ekonomik dizel değil kaliteli dediklerinden aldım. Uzun süredir dizel kullanan arkadaşlar Opet ile shell arasında bu fark normal mi bende mi bir anormallik var yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Otomatik Mesaj

Bu konu, "Focus GarajıFocus IIIMk3- Test ve İzlenimlerimiz" kategorisinden "Otomobiller HakkındaYakıt ve Lpg Konuları" kategorisine taşınmıştır.

Lütfen konu açmadan önce uygun yeri bulmaya çalışalım.

Saygılarımızla,

Focus Club Tr Yönetimi

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Gayet normal. Benden size tavsiye çok güzel bir araba  almışsınız. Takılmayın böyle konulara.Yol bilgisayarının kötülüğü bu, insanın bakınca içi gidiyor ama çok takmayın 3 aşağı 5 yukarı. Zaten mazot neredeyse 5 tl olmuş araba 5 lt yaksa ne olur 4 lt yaksa ne olur. Keyfinize bakın

semih yılmaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Shell daha iyi olsa bile bu aradaki neredeyse %25 farkı izah etmez, muhtemelen kullanım tarzınızdan, fark etmediğiniz yol ve trafik koşullarından kaynaklanıyordur. Tüketiminiz 5.5L ile normal zaten. Ayrıca yeniden Shell'e dönemenize de engel yok.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Tüketim gayet normal ,bencede Cem Abi nin dediği gibi kullanım tarzı trafik vb. seylerden olabilir yoksa hiçbir yakıt şirketi tüketimi 1litre azaltamaz...Yol bilgisayari da belki yanlış göstermiş olabilir .TL bazında hesaplama yaptınız mi peki shell den alınca ne yakiyor opetten alınca ne yakiyor ?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

kullanımında söyle bir farklılık vardı ama bu 1 lt etkiler mi bilmiyorum. ilk 2 depo shell den aldığımda bayi nın dediğine uydum 110 u geçmedim. 3. ve 4. depoyu opetten aldım bu depolarda genelde 120 km hızda kullandım. yani 10 km hız artışı 1 lt farkettirmemesi lazım.

Bu araclar yakıt değerleri 10 binde bariz düşecek diyorlar. 10 bini aşıp 3.5 -4 litreleri gorebilen var mı. tabi 80 90 ile değil ama sakin ve 120 km hızla bu değerler elde edilebilir mi 10 binden sonra?

Oğuz Gün tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Benim deneyimlerimde de shell daha ekonomik gorunuyor.

Ornegin su an 330km gibi bir yol gitmeme ragmen menzil 750 civarinda.

Opet i resmen somuruyor benim araba.

Aynısı bende de mevcut. Evin dibinde opet var aldım bir gün

Şüphe ettim acaba pompacı eksik mi verdi diye adamın günahını aldım. Ardından babam ordan almış yine menzil çok düştü 150 km yerine 120 gittim standart kullanım fark yok sıcaklık aynı görünürdeki tüm etkenler aynıydı. İlginç

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 5 ay sonra...

Sıcaklık farkından ziyade Opet'in dizeli DPF'i daha çabuk tıkıyor... Eski aracım 1.6 multijet 120bg'lik Bravomda DPF tıkanıklığı yüzde 107'ye kadar çıkmıştı. Yakıtı YGS yüzünden hep Opet'ten alıyordum. Almaz olaydım... YGS'nin pek bir esprisi de yokmuş başımdan bir olay geçti ama şimdi anlatılmaz uzun hikaye... Neyse DPF'i garantiden temizlettim... yüzde 80'lere kadar düştü tıkanıklık.... Daha sonra Total Excellium almaya başladım... DPF tıkanıklığı bundan sonra hiç yüzde 70'leri geçmedi. Bu nedenle artık üstüne para verseler Opet'ten mazot almam...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.