Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Ilk Kullanımda Bozulan Bijon Anahtarı


onur karadağ

Soru

Merhaba arkadaşlar,

 

2 hafta önce gece derin bir  çukura girmem nedeniyle sağ arka lastiğim yarıldı.

lastiği değiştirmek için bijon anahtarını kullanırken ilk defa kullanmama rağmen yalama oldu.

Bu nedenle yolda geçen birini durdurup arabasındaki bijon anahtarını aldım.

şimdi bu fordun türkiyede ürettiği bijon anahtarı ne kadar güvenebilirsiniz.

siz siz olun bir bijon anahtarı alın. bu şehirler arası yolda gece olsa kimse durmaz ve sabaha kadar sinirden çıldırırsınız.

tabi ben forda gidip şikayette bulundum. onlarda başımıza ilk defa geliyor dediler ve hemen kayıt açtılar. saat 13.30 civarıydı.

saat 16 civarı tekrar forddan arayıp anahtarın değişimine karar verildiğini bildirdiler.

 

 

 

post-4131-0-71542000-1384374199_thumb.jp

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

Ozan'ın dediği gibi tam oturmadan zorlanınca sıkıntı yaşanabiliyor, ben iki kez sorunsuz kullandım, ama kaliteli bir ürün olmadığı kesin. 

cem bey oturtmayla alakası yok. anahtarın kalitesizliğinden kaynaklanıyor. anahtarı nasıl kullanılacağını iyi biliyorum. bunların çelik olması lazım. sağlam olması için. bunların metali karışık. ondan kaynaklanıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Aynı olay 2008 ya da 2009 yılında Cmaximde olmuştu. Arabanın 2. takım lastiklerini bitirmiştim. 3. takımı alacaktım. Contiler için ford bayiisi şahsuvaroğlu çok iyi fiyat veriyordu fakat ben kredi kartımın hesap kesim tarihi için birkaç gün daha bekleyecektim. Neyse bir akşam 18:00 18:15 gibi acıbademde karakolun orada yola yeni açılan bir çukura düştüm ve sağ ön lastiği yardım. İşte çok bilmenin zararları : ince stepneler biliyorsunuz öne takılmaz . Ön teker bile patlasa sen stepneyi arkaya takmalı ve arkadan çıkardığın sağlam lastiği öne takmalısın.

 

Neyse ben giriştim arka lastiğe. Herkes bakıyor adam salak mı ön tekeri patladı arka tekeri değiştiriyor diye. Neyse arkanın son bijonunda o dandik bijon anahtarı mevta oldu ve iç yüzeyi tamamen eridi gitti. Hiç bir şekilde bijon tutmuyor . Ben şimdi arkada ince stepne önde yarık lastik elimde sağlam lastikle kalakaldım. Kimseyi bulamadım. Neyse eski acıbademliyiz yaklaşık 200 m ileride Kuruçeşmede Jumbonun orada lastikçi var. Lastik zaten yarık mecburen yenisi alınacak o halde gitmenin zarraı olmaz dedim. Yavaş yavaş lastikçye gittim. Bomba!!!! Lastikçi batmış, kapanmış. Bir 250 m ileride renault servisi var (Kmela Tepretoğulları) adamlara rica ederim bir bijon anahtarı verirler dedim. Gittim . Araba FORD diye vermediler. Kapattık dediler. Nasıl küfrettim içimden..Bir 250 m ileride normal tamirciler var. Onlara gittim de adamlara para verip lastiği değiştirdim. Tabii ertesi gün kredi kartı falan dinlemeden lastikleri değiştirdim. Serviste zaten tabanca olduğu için torku çok yüksek ve çok sağlam sıkıyor ondan anahtar zayıf kalıyor dediler. Ben de carrefourdan bijon anahtarı almıştım ama kalite olarak orjinalden farksızdı, o da dandikti yaniii...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Arayın Gelsinler

 

 

Ford EuroService Yol Yardım hizmetinden faydalanmak için, 444 36 73 numaralı Ford Direkt hattını aramanız yeterli.

 

Ücretsiz Yol Yardım
Yol yardım hizmeti sayesinde herhangi bir kaza durumunda asla yolda kalmazsınız. 444 3673 Ford Direkt Hattı’nı arayın, garanti kapsamında olsun veya olmasın, Ford’unuzu anında çekelim. Çünkü yetkili servislerimizde Ford’unuz emin ellerde, sevdikleriniz güvende.

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

valla ben en son kırmadan önce hatırladığım, lastik yarıldığında söktüm taktım. ondan sonra kışlıkları sökerken 2 tanesini söktüm taktım, 3.ye geçince dediğim gibi tam oturmadan yüklenince elimde kaldı.

 

ayrıca ince stepnenin öne takılmaması gibi birşeyi ilk defa duyuyorum, kullanım klavuzundada yazmıyor diye hatırlıyorum(şimdi tekrar bakıcam).

 

edit: baktım öyle birşey yazmıyor.

Ozan Karsavuran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.