Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

30000 Km'de Fren Balataları Değiştirilmeli Mi? Fikirlerinizi Bekliyorum

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Çakma derken orjinal dışındaki her şeye çakma diye hitap ediyorum ben. Daha da çakması, merdiven altı sanayisi filan da mı var bu fren işinin?

vardır heralde bilmiyorum ama bende orjinal dışındakilere çakma diyorum. 

• Yanıt 54
  • Görüntüleme 15,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ford standartlarına uygunsa kabul etmek zorundalar. Aslında orijinal yedek parçayı dahi kendiniz temin edebiliyorsanız kabul etmeleri gerekir diye düşünüyorum. İşçilik ve yedek parça satışı farklı ş

• Cem Boneval
    Cem Boneval

30.000'de balata değiştirenler grubuna ben de katıldım, ses yapmaya başlayınca söktük baktık 2 mm altında et kalınlığı kalmış, değiştirdik. Ön balata yetti, orijinal balata 120 TL (kur farkından zam

• Serdar yaman
    Serdar yaman

balatayı serviste değiştirme zorunluluğunuz yok dışarda değiştirirseniz yarı fiyatına değiştirirsiniz garantilik bir durumu olmaz balatanın...30000 km sorunu değil balata 15-20 bindede biter o sizin k

Yanıtlama zamanı:

@Mertcan Çelik, bu olabilir, bilinen bir markadır, kötü olmamalı

Bu abi Ferodo. Kötü değil de benim gözlemlerime göre orjinal frenlerden %10-20 daha erken ısınıyor. Uzun süredir çok ısındıracak kadar agresif kullanmadağımdan yanlış hatırlıyor da olabilirim.
Yanıtlama zamanı:

Merhabalar..

Balata konusunu yakalamışken,

Aracım bildiğiniz üzere 2013 Focus 3 1.6 PS..

19.500 km'deyim.

Aşağı yukarı son 2.000km'dir otoyolda ortalama 120 km/hızlarda fren yapmak durumunda kaldığım zaman, balatalardan bi ses geliyor "vuuu, boouu gibi bi uğultu :)" tecrübeli olanlar sesi anlamışlardır sanıyorum. düşük süratlerde frende bi sorun yok. yada ben henüz hissetmedim. sizce neden kaynaklanabilir? balata bitmiş olma ihtimali var ise baktırtayım ben de..

Evet balatalar bitmis olabilir ayni sesler vardi bitmeye yaklasmisti.

Yanıtlama zamanı:

Cevaplar için teşekkürler.. Cuma günü kontrol ettireceğim.. Fakat 20.000 km balata değişimi için çok erken değil mi sizce?

Kullanım tarzınıza göre değişmekte bu. Kimse net bir ömür biçemiyor malesef. 30.000 servis tarafından öngörülen km ancak agresif kullanım, uzun yokuşlar, bazen trafik gibi farklı kriterler bu ömrü kısaltmakta diye biliyorum. Detayını forumda konuşmuştuk diye hatırlıyorum.
Yanıtlama zamanı:

30.000'de balata değiştirenler grubuna ben de katıldım, ses yapmaya başlayınca söktük baktık 2 mm altında et kalınlığı kalmış, değiştirdik.

Ön balata yetti, orijinal balata 120 TL (kur farkından zam yapmışlar), işçilik 25 T, km 33.000. 

Genelde yumuşak kullanırım ama fayda etmemiş...

Yanıtlama zamanı:

Katiliyorum size omur konusunda,30 binde balata degismemeli.

• 4 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Selamlar iyi geceler

2012 style 2.el aldim 43000 de on balatalari degistim arkalar 10000 daha gider dediler

Ford orjinal 125 tl

Bosch 70 tl 30 iscilik sadece on

Bakim yagi ve filtresi 130 tl

Yalniz sizlerede bir sorum olacak aldigim ark. Taniyorum ama sormadim mazot filtresini degisimmi oda 80 tl diger bakima degisiriz dedilerde Saygilar

Yanıtlama zamanı:

Son bakımda araç 26k da iken ( normalde 30k olması gerekiyordu ama yılı geldiği için) değişim oldu ve faturada 130 gibi birşey yazıyordu....

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Tekrar teşekkür ederim hızlı cevaplarınız için. Sağa çekme, özellikle rot+balanstan sonra çok çok azaldı. Daireyi 360 dereceden hesaplarsak direksiyonu 3 derece kadar (o kadar az ama yine de belirgin) sola kırarsam araç düz gidiyor. Şehir içi zaten çok az belli ama ben genelde şehirler arası yolculuk yapıyorum ve yüksek hızlarda direksiyonu bırakınca direk belli oluyor.

Şimdi hiç bir işlem yaptırmadım. Sadece 30.000 bakımını tamamladılar, birazdan gidip teslim alacağım. Sonra lastikleri satan kişiyle konuşup çözüm arayacağım sağa çekme sorununa.

Cüneyt Bey, sizin tavsiye edeceğiniz ustayla da bir görüşeyim. Bugüne kadar bu servis çok yardımcı oldu ama bu son olay ve yüksek fiyatlardan sonra artık anahtarı verip "buyur ustam eti, kemiği hepsi senin" bakış açısını bıraktım artık..

Yollar yamuk ondandır. (%3 - %6 standardı bile var)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.