Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

30000 Km'de Fren Balataları Değiştirilmeli Mi? Fikirlerinizi Bekliyorum


Can Çeralp

Soru

Günaydın,

 

Aracım Focus 2012 TDCi model. Şu anda 30000 bakımı ve bazı şikayetlerim için serviste. Şikayetlerim giderilmiş ve bakımı tamamlanmış ancak az önce servisten telefon ettiler ve 4 fren balatamın da bitik olduğunu söylediler. En en fazla 1000 km daha gidermişim böyle, sonra diskler çizilmeye başlarmış. 1000 km için 2.ye servise geleceğinize hemen değiştirelim dediler. Ancak yakıt filtresi sağ olsun bu bakım bir öncekine göre bariz pahalı tuttu (660 Tl) ve balataların değişmesine onay verirsem ücret tam 2 katına çıkacak. 

 

Merak ettiklerim; başından beri jantlarım siyaha boyanıyordu ancak fren konforum, kalitem, sertliği, mesafesi bugüne kadar hiç değişmedi. Aldığım günkü kaliteyi aynen yaşıyorum ve şikayetçi değilim. Bu yüzden -ve de daha henüz 30000 km'de olduğu için- çok mu erken diye tereddüt ettim. Fiyat daha uygun olsaydı hiç düşünmeden evet derdim ama fiyat da biraz yüksek geldi (gittiğim servisin kalite ve hızından bugüne kadar hiç şikayetim olmadı, en iyi fiyatı da verdiklerine eminim ama her 30000'de bir 660 Tl balata parası ödeme fikri çok geldi).. 

 

Bu durumda başka bir yerde, garantiyi bozmadan daha ucuza (tabi ki aynı kaliteden ödün vermemek kaydıyla) yaptırılabilir mi diye merak ettim? Daha doğrusu şimdiden yaptırılmalı mı? 30000 çok erken değil mi? 

 

Fikirleriniz için şimdiden teşekkürler. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0

@Mertcan Çelik, bu olabilir, bilinen bir markadır, kötü olmamalı

Bu abi Ferodo. Kötü değil de benim gözlemlerime göre orjinal frenlerden %10-20 daha erken ısınıyor. Uzun süredir çok ısındıracak kadar agresif kullanmadağımdan yanlış hatırlıyor da olabilirim.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Merhabalar..

Balata konusunu yakalamışken,

Aracım bildiğiniz üzere 2013 Focus 3 1.6 PS..

19.500 km'deyim.

Aşağı yukarı son 2.000km'dir otoyolda ortalama 120 km/hızlarda fren yapmak durumunda kaldığım zaman, balatalardan bi ses geliyor "vuuu, boouu gibi bi uğultu :)" tecrübeli olanlar sesi anlamışlardır sanıyorum. düşük süratlerde frende bi sorun yok. yada ben henüz hissetmedim. sizce neden kaynaklanabilir? balata bitmiş olma ihtimali var ise baktırtayım ben de..

Evet balatalar bitmis olabilir ayni sesler vardi bitmeye yaklasmisti.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
  • 0

Cevaplar için teşekkürler.. Cuma günü kontrol ettireceğim.. Fakat 20.000 km balata değişimi için çok erken değil mi sizce?

Kullanım tarzınıza göre değişmekte bu. Kimse net bir ömür biçemiyor malesef. 30.000 servis tarafından öngörülen km ancak agresif kullanım, uzun yokuşlar, bazen trafik gibi farklı kriterler bu ömrü kısaltmakta diye biliyorum. Detayını forumda konuşmuştuk diye hatırlıyorum.
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

30.000'de balata değiştirenler grubuna ben de katıldım, ses yapmaya başlayınca söktük baktık 2 mm altında et kalınlığı kalmış, değiştirdik.

Ön balata yetti, orijinal balata 120 TL (kur farkından zam yapmışlar), işçilik 25 T, km 33.000. 

Genelde yumuşak kullanırım ama fayda etmemiş...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Selamlar iyi geceler

2012 style 2.el aldim 43000 de on balatalari degistim arkalar 10000 daha gider dediler

Ford orjinal 125 tl

Bosch 70 tl 30 iscilik sadece on

Bakim yagi ve filtresi 130 tl

Yalniz sizlerede bir sorum olacak aldigim ark. Taniyorum ama sormadim mazot filtresini degisimmi oda 80 tl diger bakima degisiriz dedilerde Saygilar

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Tekrar teşekkür ederim hızlı cevaplarınız için. Sağa çekme, özellikle rot+balanstan sonra çok çok azaldı. Daireyi 360 dereceden hesaplarsak direksiyonu 3 derece kadar (o kadar az ama yine de belirgin) sola kırarsam araç düz gidiyor. Şehir içi zaten çok az belli ama ben genelde şehirler arası yolculuk yapıyorum ve yüksek hızlarda direksiyonu bırakınca direk belli oluyor.

Şimdi hiç bir işlem yaptırmadım. Sadece 30.000 bakımını tamamladılar, birazdan gidip teslim alacağım. Sonra lastikleri satan kişiyle konuşup çözüm arayacağım sağa çekme sorununa.

Cüneyt Bey, sizin tavsiye edeceğiniz ustayla da bir görüşeyim. Bugüne kadar bu servis çok yardımcı oldu ama bu son olay ve yüksek fiyatlardan sonra artık anahtarı verip "buyur ustam eti, kemiği hepsi senin" bakış açısını bıraktım artık..

 

Yollar yamuk ondandır. (%3 - %6 standardı bile var)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

üst taraf neden düzensiz aşınmış?

onun dışında bu 30Kdaki haliyse 15K daha gider.

Ozan ust tarafin duzensiz asinmis olma ihtimali yok. Bence balatalar o sekilde tasarlanmis.

Bu balatalar 30 bindeki arabada 15 bin daha giderse 45 bindeki arabada da en az o kadar gitmesi gerekir. :) Yaniliyor muyum?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.