Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201313 yıl comment_170804 Geçen haftaki tatil kaçamağında duraklarımızdan biri Narlıkuyu oldu. Mersine bağlı bu koy merkeze yaklaşık 65 km uzaklıkta, balık restaurantları ile ünlüdür (haliyle gitmişken yedik)... Belde olarak çok küçük olmasına karşın koy, yatların ve turistlerin uğrak mekanı.... Koyun ilginç bir özelliği suyunun tatlı ve çok soğuk olması. Öyle ki ev hayvanları bu koydan su içerek susuzluklarını giderebilmektedirler... Tatlı su olmasının sebebi cennet obruğundan akan yeraltı suyunun buraya dökülmesinden kaynaklıymış. Koydan bir kaç kare.... Narlıkuyu'da balık keyfinden sonra buraya yaklaşık 3 km ötedeki Cennet-Cehennem Mağaralarına gittik. Her iki ören yeride doğal çöküntüyle oluşmuş obruklardı. Cennet obruğuna inmek için yaklaşık 500 basamak var. Obruk tabanına inen merdivenli yolun bitimine yakın bir yerde, 5.yy'dan kalma Meryem ana şapeli vardı. Merdivenli yolun da bu dönemden kaldığı sanılmaktadır. Rahatlıkla obruğun tabanına kadar inilebilmektedir. Mağara zeminine varınca yeraltından geçen akarsuyun sesi,kolaylıkla duyulabilmektedir. İnerken yormasa da çıkması bayağı eziyetti. Cennet mağarası yeryüzünden yaklaşık 80-100m aşağıda kalıyor... Buradan çıktıktan sonra kafilemiz yorulduğu için Cehennem çöküğünü görmek kısmet olmadı.... Cennete yukarıdan bakış; İndikçe yeşillik artıyor; Mağara girişi ve Meryem ana şapeli; Ve dönüş vakti; Dip not: 9 Yaşındaki kardeşimin olaya bakış açısı: "Böyle cennet mi olur? Cehennemin dibine kurmuşlar Cenneti" Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201313 yıl comment_170805 Malum nedenlerden bugüne kadar inmemiştim, sayende görmüş oldum, artık iyiden hevesim kalmadı inmeye.... Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201313 yıl Yazar comment_170806 Malum nedenlerden bugüne kadar inmemiştim, sayende görmüş oldum, artık iyiden hevesim kalmadı inmeye.... Öğrencilik yıllarımda bende gitmemiştim (5 yıl Mersinde kaldım) Herkes "vay nasıl gitmezsin" demişti. Eşim lisedeyken gitmiş okulla. İnmeye başlayınca dedimki indiğimize değecek mi Eh işte dedi ama beklentiyi yüksek tutma dedi. İnmez olaydım dedim inince İyi ki Mersinli değilim dedim, Her orayı görmek isteyen misafirle inip çıkmayı düşünemiyorum < > Ama Narlıkuyu enfesti.... Suyu çok berrak balıkları pek lezizdi... Haziran 26, 201313 yıl Ahmet A. tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201313 yıl comment_170813 cennet-cehennem mağaralarına küçükken gitmiştim...cehennem mağarası için hatırladığım bir demir korkuluktan aşağıya doğru ucu gözükmeyen simsiyah bir çukura bakmaktı... keyifli gezmeler Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 26, 201313 yıl comment_170874 Ahmet'im benimde eşime bahsettim ve sonra ziyaret sözü verdiğim, hala o sözümü yerine getirmediğimi hatırlattığın için sana ayrıca teşekkür ederim...:) Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 11, 201313 yıl comment_173366 Vayy çok güzel kareler...Depreştim yine.. Kız kalesi ile Narlıkuyu arasında babaların yazlığı var..oraları iyi bilirim..zamanında oralardan zıpkınla balık avlayıp Narlıkuyudaki balıkçılara çok sattığım olmuştur. Bu Eylülde kısmet olursa yeni Focusumla İstanbuldan oraya gideceğim yine. Fotolar için ellerine sağlık.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 201313 yıl comment_176728 Silifke mersin arası böyle güzel koylar kalmışmı? Emeğinize sağlık.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Temmuz 30, 201313 yıl comment_176894 http://www.360tr.com/33_mersin/ccc/ 360 derece görünüm. bu arada küçük bir hatırlatma, Cennet obruğuna 452 basamaklı taş merdivenden inilir. tabi bunun birde çıkışı var, inmeden önce iyi düşünmek lazım. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın