Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Arabada Sigara Içilmesi Yasaklanmalı Mı?


Cem Boneval

Önerilen Mesajlar

Yeni yasa teklifi torbasında bulunanlardan biri de "sigara ve diğer tütün ürünlerinin, özel araçların sürücü koltuklarında içilmesi yasak olacak. Tütün içermeyen ancak tütün mamulünü taklit eder tarzda kullanılan bitkisel nargile ve bitkisel sigara, tütün ürünü kabul edilecek." maddesi.

 

Özel hayata karışır gibi görünen ama aslında gizli bir güvenlik tehdidine yönelik önlem.

Dikkat dağıtması, bir eli meşgul etmesi, düşen küllerin yakıcı etkisi ve bundan korunma gayretleri, özellikle taksilerde içeride bulunanları rahatsız etmesi ve sağlık tehditi oluşturması gibi gerekçeleri alt alta sıralayınca bana mantıklı görünüyor.

 

Sigara içeceksen çek aracını kenara ver bir mola, hem dinlen, hem zehirlen...

 

Almanya'da bir anket yapılmış ve sigara içenlerin %61.4'ünün araçta sigara içilmesine izin vermediği ve kendisinin de içmediğini söylemiş, bu oran sigara içmeyenlerde %97.5

 

Siz ne düşünüyorsunuz?

 

Not 1: Sigara sağlığa zararlıdır ibaresi buraya yazılmıştır ve tekrarından kaçınılmasını rica ederim.

Not 2: 5 yıl içtim, 25 yıldır içmiyorum, arabada da içirmem, içilmesini de doğru bulmuyorum. Hele ki sigarayı yakarken telefon çalıyor ise...   :smiley2k:

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Trafikte sürücülerin kullanırken sigara içmesine gelene kadar daha önemli, kaza oranlarını azaltması daha muhtemelen, bir çok şey olduğunu düşündüğümden oy getirecek basit yasaklardan biri olarak görüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

yasak doğru. liseli hevesiyle içtiğim 30-40 adet sigara, bunun dışında hiç içici olmadım.

arabamda kesinlikle içirmiyorum, saolsun çevremiz içmek içinde ısrar etmiyor. evimize gelen bile balkona çıkar. kışın belki mutfak ta.

 

trafik müfettişi olmak, ve en çokta arabada cep tel i kullanan ve kırmızı ışıkta geçenlere ceza kesmek istiyorum. buna sigarada dahil olur artık.

ne zaman cep le konuşan denk gelse araba geziniyor önümüzde, anlarsam konuştuğunu mutlaka korna çalıp solluyorum.

 

dün çocuğu sınava götürdüm ben kırmızı ışıkta durdum, yanıma daracık yere x3 yanaştı..sürdüm önde sağ kenarda park halinde araba var, baktım x3 durmuyor az saola sürdüm ben diğer şeridin üstüne çıktım x3 geçsin diye..1 km ilerde benzer bir şey daha oldu. kornaya bastım. bana baktı ne var diyor. bende elimle yılan hareketi yaptım ne kıvrılıp duruyorsun, durmadan diye. sonra bastı gitti. ben 70 le gidiyorum meğer adam son hız kamerasına ulaşmayacağı için basıyormuş..az ilerden sağa dönüp gitti.  şimdi bu adama şerit ihlali, kontrolsüz geçiş gibi bir ceza yazma yetkim olsaydı kullanırdım.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yolda salak salak gidenlerin yarısı telefonla konuşuyor. Önce telefonu kontrol etsinler de sonra geri kalanlara baksınlar. Trafikte sotelerde tuzak kurup ceza kesmekten başka bir şey bilmeyen  trafik teşkilatı ile ancak göstermelik bu işler. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Polis görünce jet hızında kemer takabilen, telefonu görünmeyecek yerlere koyabilen/atabilen sürücülerimizi Guiness Rekorlar'ına girmeye davet ediyorum. Küçükken bir akrabamız bildiğiniz 1 saniyede kemer takmıştı polisi görünce, sonra çıkarttı, 2 dakika sonra yine polis görünce aynı şekilde yine taktı. Ağzım açık bakmış, evde bunun için hazırlık filan yaptığını düşünmüştüm...

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

 

Beni en çok rahatsız eden adamın üflediği dumanı içime çekiyor olmam. Bu kalabalık bi sokakta yürürken bile başıma geliyor. 

İğrenç bişey iğreniyorum bu durumda. Onun üflediği dumanı benim çekme mecburiyetim yok Komple yasaklanmalı şu sigara. 

Sigarayı bıraktırmaya teşvik edici bişeyler de pek uygulanmıyor ülkemizde. Bi sigara bırakma hattımız var başka da bişeyimiz yok. :)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Günümüz araba teknolojilerinde her şey sürücü odaklı yapılırken, gözünü yoldan ayırmadan, elini direksiyondan çekmeden hatta bir anlık bile olsun kadrana bakmaması için bilgileri cama yansıtan teknolojiler uygulanıyorken... Özellikle yakılma ve atılma(söndürme) anında çok fazla dikkat dağıtan bu durum için geç bile kalındı.

 

NOT: Telefon gibi dikkat edilmeyecekse hiç çıkarmasınlar. Benim eski arabalarımda eşim veya yanımdaki her kimse telefonum çaldığı zaman onun konuşmasını       isterdim.   Önce   DİKKAT.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.