Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

  • 0

Focus 3 Ile Yaşadığım Sorunlar


Murat U.

Soru

  Malumunuz aracımdaki bazı sorunları biliyorsunuz. Otosan'ın kayıtsızlığına yapacak bir şeyim yok ne yazıkki bazı imkansızlıklar nedeniyle. Önümüzdeki hafta içi gidip serviste yaptıracağım. Cumartesi günü gibip bir ön görüşme yaptım servisle tahmini yapılacak işlemlerle ilgili. Bu daha çok endişelerimi gidermek adınaydı. Şimdi sorunları sıralayıp yapılacak olası işlemleri ve kesinlikle yaptırmayacağım işlemleri sizlerle paylaşmak istedim.

 

1. Bagaj kapısının simetri sorunu: Bagaj kapısının sökülüp yeniden takılması gerekiyordu. Bunu yaptırmayacağım.

2. Tavan döşemesinde hata var. Sağ arka kapının üstündeki yerde. Bunu da elletmeyeceğim. Gözüme o kadar batmıyor.

3. Klimanın sol altındaki plastik aksam birleşiminde açıklık var, biraz esneme yapmış gibi görünüyor. Yaptırmayacağım.

4. 1,5 aydır bagaj kapısı kilitlendi ve açılmıyor. Kilidin değişmesi gerekebilir dendi. Nasıl açılacağını sordum değişmesi için. Bir zorlama olmayacağı, elektrik verilerek açılacağı söylendi. Pek anlamadım sistemi ama, deforme olmayacağına göre sorun yok. Yapsınlar bari. Sinirimden yaptırmıyordum. Artık yaptıracağım.

5. Sürücü koltuğum abartısız yaylı yatak gibi, oturduğumda, azıcık kıpırdadığımda yada azıcık aracın yaylanmasını sağlayacak bir zeminde gacır gucur ediyor. Koltuğun yerinden sökülüp inceleneceği söylendi.

6. Arka koltuklar yine biraz bozuk yola girdiğimde ses çıkartıyor. Yalıtım malzemesiyle kaplanarak sorunun giderileceği ifade edildi. Bunu da yaptıracağız haliyle.

7. Sol ön klima havalandırmasının birleşimleri zaman zaman tık tık şeklinde ses çıkarıyor. İnceler bakarız dendi. Kolay bir şeyse yapılacak. Bazen göğsü sökmek gerekebiliyormuş. E yuh artık öyle bir şey olursa söktürmem tabiki.

 

Araç Özeti:

Focus 2012 1.0 Eco Titanium + Smart Paket

Kilometre: 2500, Yaklaşık 1,5 aylık aracım.

 

Forda lanet ettim mi ettim. Bir daha ford alırmıyım? Tövbe. Daha önce de yeni fiesta araç almıştım sıfır. O bile bu kadar sorun çıkartmadı. Bazı ses, tıkırtı sorunları oldu ama bir yaşını doldurdu ve öyle başladı. E, yapacak bir şey yok. Arabamla barışacağım. Arabanın donanımına, teknolojisine lafım yok. Çokta severek almıştım. Hala sevmek istiyorum. Ama işçilikte işte can sıkan şeyler var. Lütfen, madem canını sıktı sat kurtul demeyin :) Malum o kadar kolay mal sahibi olunmuyor.  Aslında arabadan ziyate, otosan can sıkan. Otosanın müşteri memnuniyeti politikasının yalan olduğunu anladım. Ha, bir de şu FKasko hani navigasyon cihazı hediye ediyordu. Onu da Ford gönderiyor. Dün elime geçti. Açtım, inceledim çalışıyor. Fakat ekranda pixel hatası var mesela. Sol üsten aşağıya doğru boydan boya pembe bir çizgi. Defolu ürünleri hediye ediyorlar herhalde :) Aramadım bile bu ürün arızalı diye. Ne gereği var, arayacağım yine can sıkacaklar. Kısmetse ben bu araca uzun yıllar bineceğim. Yeniden bir araç almak bir gün nasip olursa işte o zaman Ford almadan önce bin defa düşüneceğim.

Murat U. tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Önerilen Mesajlar

  • 0
Bunu sakın dacia bayilerinde söylemeyin. Yoksa dacia fiyatları uçar gider. Dacia içinde tıkırtı duymamanızın sebebi olarak araç içindeki muazzam plastik kokusunu sorumlu buluyorum. Daha bu sabah Tarsus Çayan otomotivde idim. Koku inanılmaz güzel kafa yapıyor. Bir de abartırken bile biraz mantıklı olmak gerekiyor bence. 

 

Neyi abartırken  ? 5 aydır kullandığım arabanın neyini abartcam araba 30 bin km'de hala tık yok içinde :D İnanmayan gelsin istanbul'a misafirim olsun :D

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Neyi abartırken  ? 5 aydır kullandığım arabanın neyini abartcam araba 30 bin km'de hala tık yok içinde İnanmayan gelsin istanbul'a misafirim olsun

 

İstanbul'a geldiğimde ben de o Dacia ile gezmezsem benim adım utku değil. O zaman Ford'a yazıklar olsun. Dacia'dan mühendis, işçi falan transfer etsin de kalite görelim biraz. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Kubilay hocam ve Engin bey yapacak başka bir şey olmadığına göre bu sorunları giderip bineceğiz. Barışıp arabayla artık sorun aramayacağım. Ama yok bagajı söktürmem valla :) Yani şu an göre göre gözüme batmamaya başladı diyeyim ya da kendimi bu yönde telkin ediyorum diyeyim. Sadece şu diğer sorunları haftaya sorunsuz bir şekilde halletsinler kafi artık.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
İstanbul'a geldiğimde ben de o Dacia ile gezmezsem benim adım utku değil. O zaman Ford'a yazıklar olsun. Dacia'dan mühendis, işçi falan transfer etsin de kalite görelim biraz. 

 

Şans şans şans hocam arabayı sürme sadece bak bu mu dersin ama o dediğiniz sesler yok. Ford'a özgü değil bu durum hepsinde oluyor aynı zamanda VOLVO S60 da var bizde ee ondada tıkırtı geliyor çoğu zaman :) birde deri var o da kapıya felan sürtüyor napcaz deriler mi kötü yoksa değdi yerler mi ? :zha: 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
Neyi abartırken  ? 5 aydır kullandığım arabanın neyini abartcam araba 30 bin km'de hala tık yok içinde :D İnanmayan gelsin istanbul'a misafirim olsun :D

Ee şimdi satıp dacia mı alacağız hep birlikte. Tahrik etme lütfen bizi :sofeer: Hiç oluyor mu böyle bir başlığın altına böyle imrendirici cümleler kurmak?

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Geçen hafta arkadaşım fluence almış; bagajın sağ tarafında en az 1 parmak boşluk var nerdeyse bagajın için görünecek. Götürdü servise düzelttiler verdiler.Hiç birşey olmamış gibi hayatına devam etti. Aynı şey bana olsa bende servise götürür ne gerekiyorsa yapın der alır binerdim, umrumda da olmaz. Bu kadar takılmayın yahu, tamamen dümdüz olsa ne olur; park halinde arkadan biri gelse dokunsa o bagaj kapağı bir daha yerine oturmaz. Bu kadar takmayın arabaları kafanıza; orası mı milimetrik kayık burası mı oturmamış, götürün aldığınız yere bir güzel kalaylayın düzeltsinler. Sonrada mis gibi binin bu sınıfın en iyi arabasını aldığınızı da unutmayın; günümüzde otomobillerin durumu bu yapacak birşey yok.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0
pozitif olalım arkadaşlar :D

 

ses gelmeyen arabadan kork,belki büyük birşeylerin habercidir derler :P

murat sende bugün bir pozitivist yaklaşım seziyorum yoksa evlilik falan mı var ufukta :nazar:

arabadan tabi ses gelecek etle kemik değil ki metalle metal yani  :öp:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Basit sorunlar için basit çözümler ;

- Klimanın içinden gelen tıkırtının klima aksamıyla bir alakası yok emin olun. klima çıkış mazgallarını sökerler en fazla araya naylon parça sıkıştırıp sesi keserler (benim gibi)

- Simetri hataları Audi'de de var Volvo'da da Opel'de de. Sıkıntı yok bi sök-tak yaparlar ayarlanır.( Benim sol ön çamurluk yamuktu düzelttiler Yarım saatlerini almadı)

- Dacia konusuna gelirsek -Allah korusun- Mecbur kalmazsam binmem. Gider Eşşeğe binerim daha iyi.

- Ayrıca aldığınız araç yüzlerce bağlantı noktası ve plastik aksamdan oluşuyor. Ses ve tıkırtı gelmesi gayet normal. Sonuçta aracınız yüksek teknoloji bir araba Dacia gibi iki düğme bir direksiyon ve dört tekerlekten oluşmuyor.  Benim arabamda da trimlerden feci şekilde ses geliyordu. Çok uğraştım zamanında halledememiştim.  Artık kesildi uzunca bir zamandır en ufak birses bile duymuyorum nedendir bilemiyorum. (parçalar yerine oturdu galiba) ^_^

- Silkeleme konusu yazılımla halledildi diye biliyorum.

 

Valla sizi bilmem ama ben aracımdan gayet memnunum. Dağ taş her tarafı gezdi (resimlerinden belli). Allah nazarlardan korusun tık yok. Biraz da şans işi... Allah kaza bela vermesin.... Saygılar

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Sanki türkiyede üretilen araçlar daha iyiymiş gibi geliyor bana. İşçiler iş korkusundan mı nedir daha özenli iş çıkartıyorlar bilmiyorum. Traktör fabrikasında çalışırken bantlardan başka bir traktör markasıda çıkıyordu. romen markası. traktörün kovanında delik var yağ sızdırıyordu.( kovan arka aksın içinden geçtiği ve traktörün 1/4 ünü olşturan en önemli parça) romen teknisyen kovandaki deliği çekomastikle yapıştırdı sonra traktöre ok verdi ve satışa gönderdi. o anda vay o traktörü alan çiftçinin haline diyerekten aklımdan geçirmiştim. gidip neden o kovanı değiştirmiyorsun diye sormak istedim ancak benim işim değildi.

Neyse sizin sorunlara gelince bazen bu tip hatalar oluyor, fazla büyütmemek lazım, Çünkü arabadan soğursunuz vede soğumuşsunuz. Ozaman arabayı satın desek bu seferde 6-7 bin tl zarar edersiniz. Bence gözünüze yamuk gelen kısımları düzelttirin sonrada hiç aklınıza takmayın. zaten görünüştede öyle büyük problem değiller.

cem aksoy tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

murat hocam arabayı hemen satın demek istemedim..kapıyı düzelttirin..sizi bilen, arabayı temiz kullanıyorsanız, bu huyunuzu bilen birisine, zamanı gelince satarsınız demek istedim..cümle eksik olmuş.. dedimya arabamı 5 dk da sattım diye..  kapıda çizik şeklinde göçük vardı, tavanda parmak bastırmışsınız gibi göçük vardı.(birisi birşey atmış balkondan sanırım), sağ arka çamurlukta 1x2 cm boya attı biri aracım park halindeyken vurmuş.. ama aracımın diğer her yeri diyebilirimki mükemmeldi..satmam 5 dk sürdü.. sizde kafanıza takılan yerleri yaptırın sizde bir gün 5 dk da satarsınız yeterki sizin nasıl araç kullandığınızı bilen birisi olsun.. öğretmen arkadaşım aldı arabayı..satarsan önce bana sor dedi, sordum..sahibinden e baktık emsalleri kaç para, bende ortasını istedim(yılbaşından sonraya kalsa, yeni araba 2 000 tl zamlanacak); istediğim fiyattan 250 tl kırdık verdim..

 

herşey nasip.. olur geçer merak etme..ben yaptır derim tekrar..

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

Hep uyguladığım bir yöntem araç alırken mutlaka görmek isterim ve o sıfır araçların bulunduğu parka kadar, gider ön camdaki numarasından aracı buldurur, içimi rahatlatacak şekilde anladığım bildiğim kadarıyla her yerini kontrol eder, oradaki görevliye üç beş kuruş verip boya değerlerinide gördükten sonra satış temsilcisine döner işlemlere başlatırım...Tabii bundan sonra hiç bir şey çıkmayacak değil dediğim gibi bir kendime göre ön kontrol (iç rahatlatma) aşamasını atlattıktan sonra sonra çıkacak problemler için çok canımı sıkmam...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

  • 0

arkadaslar ben şans olayına katılmıyorum.Burada önemli olan karşılıklı taahhütler.Ben ne taahhüt ettim, istedıklerı parayı istedıgı zamanda istedıgı hesaba eksiksiz yatırmak,ben bunu yaptım..onun vaad ettiği sorunsuz tüm kalite kontrollerınden geçmiş 0 km bir araç..ben üsütme düşeni yapıyorum fakat adamın bana dünya markası diye sundugu tüm kalite kontrollerının yapıldıgını öne sürdüğü aracta simetri hatası var.Sen bisiklet yapmıyorsun ki,müşteri eger bunu görebılıyorsa sen bu aracı satısa cıkarmadan kusurlarını göreceksin,görene kadar inceleyeceksin,aracın denemesini yapacaksın..sen bunları seri üretim yapıcam diye yapma;ha ben bunu satarım sattıktan sonra fabrıka olarak benım işim biter sıkıntı cıkarsa,müşteri de farkeder de sıkıntı cıkarırsa servisler halletsin..böyle bir anlayıs olamaz..sen hatalı mal cıkardın diye ben yenı aldıgım gözum gıbı korudugum aracımın konsolunu,kaputunu,koltugunu,motorunu vs.söktürüp parcalatıp tamir edilmesini istemıyorum..Tamirli ürünü ben neden kullanmak zorundayım..ha şu olur ben araca binerım yıpratırım sıkıntı olusur neyse parası verırsın ben yaptım dersin ödersın... ama ben adamların kusurundan kaynaklanan şeyi neden aracıma dokundurarak ödeyeyım kı,al arabanı sen ne yapıyorsan yap,bana kalite kontrolu yapılmıs düzgun arac ver..işte bizim ülkemızde kanunlarımız bu tür olaylara müsaade edebıldıgı için ;almanyada yapılan arac ile türkıyede yapılan veya türkıye için üretilip gönderılen aynı marka model aracta birçok farklılık oalbılıyor.en basiti bu iki araba arasında saç kalınlıgı farkı olabılır mı ya ama oluyor adamların ürettiğinde sac kalınlıgı fazla..sen alman müşteriye simetri hatası olan bi ürünü satamazsın,sataqrsan da adam farkettıgınde isterse o aracı tamir edilmeksızın değiştiri,ki bu durum basta marka için büyük bir leke oalcaktır..ama ne yazık ki türkiyede böyle birşey yok ve otosanda

Özcan B. tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.