Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

215 Lastik Yerine 205 Lastik Kulanmak

Featured Replies

Solved by Yakup Ç. A.

Yanıtlama zamanı:

Hadii yaaa!

Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.

Kasko vardır illa ki, eğer hasar çoksa lastiği de karşılıyormuştur.

teşekkürler.

kasko var, ben hasarı önemli görmemiştim lastiği davlumbazı tampon altındaki plastiği alıp abime gittim kaskoyu kullanmadan yaptıracaktım, arabayı lifte alınca 2-3 gider hasar var baya diyip kaskodan yetkili servise yaptırmaya ikna ettiler sabah götürecekler servise, lastikçiye geri gidip çıkan lastiği ve ve faturayı aldım araştırdığım kadarıyla ödüyormuş onuda ama bakalım ödemezsede iade alıcaklar gibi. diğer parçaları zaten ümit abiden aldım yarın uğrayıp onlarıda geri vericem.

• Yanıt 38
  • Görüntüleme 56,3k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Kışlık lastik olarak hiç sorun olmaz kadran hızınızı 98.3 yerine 100 olarak gösterecek sadece..Bu çok önemli değil zaten..Çok göstermesi sizin daha yavaş gitmenize yol açar ki bu da iyi birşey 3

• Çok tartışılan ve zor anlaşılan bir konudur lastikler ve tutunma. Bu arada ağırlık/lastik genişliği bence en önemsiz parametrelerden bir tanesi ve hiçbir yerde teknik veri olarak kullanıldığına r

• Ozan geçmiş olsun Allah beterinden korusun...........

Yanıtlama zamanı:

keşke lastikle bitseydi :) kaldırıma çıkıp tabelaya vurdum alt takımda epey hasar var sanırım...

Ozan geçmiş olsun Allah beterinden korusun...........

Yanıtlama zamanı:

keşke lastikle bitseydi :) kaldırıma çıkıp tabelaya vurdum alt takımda epey hasar var sanırım...

Geçmiş olsun Ozan. Ön tamponda falan var mi birsey ?

Yanıtlama zamanı:

sagol Sabri :)

Hafif bişeyler var kırık çatlak yok. Tamire gidicekmis. Egzoz yaptırdım bu arada Kamil konusuna bak :)

Aaaa dur bakiyim :D

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Yeni başlık açmadan buraya ekliyorum...

O lastik yerine bu lastik, bu lastik yerine şu lastik ebadı olur mu diyenlere: http://www.lastiknet...erik.asp?inf=25

Verdiğiniz linki kullanarak bir hesap yaptım, 235/45/17 ebatlı lastiğın çapı bizim orjinal ebatlar ile bire bir aynı çıktı. :D 17 janta geçmeyi düşünenlere duyurulur. Tabi nasıl olur bilmiyorum.

Yanıtlama zamanı:

Verdiğiniz linki kullanarak bir hesap yaptım, 235/45/17 ebatlı lastiğın çapı bizim orjinal ebatlar ile bire bir aynı çıktı. :D 17 janta geçmeyi düşünenlere duyurulur. Tabi nasıl olur bilmiyorum.

Önemli diğer bir konu da bu ebadın üretimde olup yaygın kullanılıp kullanılmadığı, doğrudan fiyatı etkiliyor.

17 jantla genelde 215/50 öneriliyor, yol tutuş, kullanma kolaylığı, konfor e tüketim arasındaki denge gözetilerek.

Yanıtlama zamanı:

Ben 225/45/17 ebatların daha uygun fiyatlarda olduğunu görüyorum sürekli,

215/50/17, 225/45/17 ye göre daha konforlu olabilir ama ben 17 janta geçersem eğer (inşallah yazlık lastikleri değiştirirken düşünüyorum) 225/45/17 almayı düşünüyorum.

Bridgestone S001 de şu anki hedefim.

Michelin Primacy 3 de olabilir ama s001 i denemek istiyorum.

Pirelli P Zero yu da merak ediyorum ama malesef ülkemizde Pirelli ye olan önyargı ya da izlenim nedeniyle cesaret edemiyorum.

Bunlara ilaveten bahsettiğim lastikler arasında benim sürüş karakterime en uygun lastiğin Primacy 3 olduğunu düşünüyorum.

Ne s001 in, ne de P Zero nun hakkını verecek pilotoja sahip değilim :D :D :D

Bu arada konuyu sapıttırdım galiba :D :D :D

Neyse konuya dönecek olursak kışlık lastikte 205 /55/16 sorunsuzca önerebileceğimiz bir lastik galiba. Genel izlenim de o şekilde. Önerdim gitti o zaman :yazyaz:

Yanıtlama zamanı:

P zero'nun 3 çeşidi var diye hatırlıyorum. Nero ve Rosso'yu kullanan arkadaşım memnun.Ancak S001'in daha yaygın kullanıldığını gördüm ya da bana öyle denk geldi. Bu lastikler bitince bir süre daha araba değiştirmeye karar vermezsek bu konuyu detaylı araştırasım var :)

Yanıtlama zamanı:

lastiği genişletirseniz aracınız paçalıkta ister, yoksa ön tekerler kapılara taş atar..

ben lastiği genişletme taraftarı değilim.. + genişleyen lastik kuru zemnde iyi ıslak zeminde kötü sonuçlar verir..

özel üretim veya yarış otoları hariç, bilindik markalara ait binek otomobillerin lastiğini hesaplayın aracın ağırlığıyla..cm başına yaklaşık 14 -16 kg arası dır.

focus 3...21,5 x 4: 86 cm 1310 kg / 86 : 15.2 kg

eski aracım accent era... 18,5 x 4 : 74 : 1133 / 74 : 15.3

bu tamamen benim birçok arabanın lastik ölçü ve ağırlıklarına bakarak bulduğum bir değer..

bir yerlerden okumadım.. otomobil üreticilerine sormak lazım neden böyle diye?

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.