Yanıtlama zamanı: Nisan 3, 20179 yıl comment_414032 4 dakika önce, Mustafa Yilmaz yazdı: herkes herkese cvp verecektir tabi ki sonuçta bilmediklerini öğreneceksin öğrenmeyi de bileceksin. bunun bencesi şu ortalama 10 ve ortalama 15 denilen sürede motor yağı değişim oranları veriliyor mu? ben kendi aracımda 10 bini seçtim bu ortalamaları veren ben miyim de yalnış bilgi oluyor? öyle salınan çayıra.... foruma hiç giremedim ama tecrübeni aktarırsanız sizi zevkle dinlerim Sakin kafayla -1 gün sonra vb- yazdıklarınızı ve cevapları okursanız sevinirim Yanlış anlamaya devam ediyorsunuz, ben uzaktan yazarak çözemem Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 7, 20179 yıl comment_414673 05.04.2017 - 16:28 tarihinde, Yakup Çağatay yazdı: Aracınızın böyle bir uyarı sistemi bulunmuyor. benim 2015 benzinli trendx focusta da böyle bir uyarı gelmedi. ilk bakımı 15binde yaptırdığımda sevis görevlisi uyarı gelebilir. o zaman bize getirin demişti ama uyarı gelmedi. 30 bin bakımını da yeni yaptırdım. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 7, 20179 yıl comment_414674 10 dakika önce, Bekir Ilk yazdı: benim 2015 benzinli trendx focusta da böyle bir uyarı gelmedi. ilk bakımı 15binde yaptırdığımda sevis görevlisi uyarı gelebilir. o zaman bize getirin demişti ama uyarı gelmedi. 30 bin bakımını da yeni yaptırdım. Selam, sizin aracınız yukardaki araçtan farklı öncelikle karışıklık olmasın. Eğer uyarı gelirse bunu yapmanız yeterlidir; https://www.focusclubtr.com/topic/3564-bakımdan-4000km-sonra-yağı-değiş-uyarısı/ Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 7, 20179 yıl comment_414675 Şimdi, Yakup Çağatay yazdı: Selam, sizin aracınız yukardaki araçtan farklı öncelikle karışıklık olmasın. Eğer uyarı gelirse bunu yapmanız yeterlidir; https://www.focusclubtr.com/topic/3564-bakımdan-4000km-sonra-yağı-değiş-uyarısı/ evet benim araba farklı uyarı gelince düzeltmeyi de öğrendim ama uyarı gelmemesi normal mi onu merak ettim? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 7, 20179 yıl comment_414676 Şimdi, Bekir Ilk yazdı: evet benim araba farklı uyarı gelince düzeltmeyi de öğrendim ama uyarı gelmemesi normal mi onu merak ettim? Bilemiyorum da, önem seviyesi yerlerde sanırım Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 7, 20179 yıl comment_414677 15 binin katlarinda veriyor uyarıyı. Ben aracımin 75bin de değişmesi gereken yağını 70binde değiştirdim ve 5bin km sonra uyarı verdi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 14, 20179 yıl comment_425361 Bende de aynı uyarı var arabam 10 haziran 2016 üretimi. Ayın 10 ya da 11 inde uyarı verdi, göstergeyi geniş ekranla değiştirmiştim ondan olabilir diye takılmamıştım ama bence bu uyarı km ye göre ya da yılda dönümlerinde oluyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 20178 yıl comment_454148 Merhabalar. 2014 dizel focus aracimin yol bilgisayarında yağ değişimi uyarısı belirdi . Aracı aldigimda 75000km de idi simdi 85000 km de normalde 90000 km de degismem. Gerekmiyor mu ? teşekkürler Raporla
Yanıtlama zamanı: Aralık 28, 20178 yıl comment_454149 Bu size iletilen yanlış uyarıdır, detaylara buradan erişebilirsiz ve F/O'nın sunduğu bakım aralıkları uymanız yeterlidir. Mevcut konu sebebiyle kapatıldı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 10, 20188 yıl comment_472751 Benim arabada bugün aynı uyarıyı verdi. Yani konuyu bilmediğim için korktum. Hemen foruma girdim, gerekli reset işlemini uyguladım. Ben de 30.000 Km dolmadan, süre doldu diye bakımını yaptırmıştım. Bugünlerde kilometre 30.000 oldu demek ki, yağa bakmıyor, kilometreye bakıp uyarı veriyor. Bu arada forum da emeği geçen ve bilgi paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ederim. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 20188 yıl comment_472752 3 saat önce, Mustafa Nartkaya yazdı: Bugünlerde kilometre 30.000 oldu demek ki, yağa bakmıyor, focusta yağ sıcaklık sensörü bile yok diye biliyorum. ya ford motoruna güveniyor, yada arıza yapsında tamirinden kazanayım diyor seçim sizin ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 20188 yıl comment_472819 14 saat önce, Ozan Kar yazdı: focusta yağ sıcaklık sensörü bile yok diye biliyorum. ya ford motoruna güveniyor, yada arıza yapsında tamirinden kazanayım diyor seçim sizin ? Yağa bakmıyor derken, yağın eskiliğini anlayabiliyor anlamında söyledim. Yağın değişimini yağın özelliğine bakarak yapabilen bir araç duymadım zaten. Ama en azından yağ basınç göstergesi mevcut. Sizin dediğiniz gibi de değil. Motor soğutma su sıcaklığına bakılıyor iken, ayrıca yağ sıcaklığına bakmak gereklimi tartışılır, bence gerek yok. Soğutma suyu sıcaklığından bağımsız, yağ sıcaklığı olur mu? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 20188 yıl comment_472821 14 saat önce, Ozan Kar yazdı: ya ford motoruna güveniyor, yada arıza yapsında tamirinden kazanayım diyor seçim sizin ? Silecek suyu ikazı bile var ama motor suyu ikazı yok.Moturuna güveniyor,hiç cinlik düşünürler mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 20188 yıl comment_472822 Bir saat önce, Mustafa Nartkaya yazdı: Yağa bakmıyor derken, yağın eskiliğini anlayabiliyor anlamında söyledim. Yağın değişimini yağın özelliğine bakarak yapabilen bir araç duymadım zaten. Ama en azından yağ basınç göstergesi mevcut. Sizin dediğiniz gibi de değil. Motor soğutma su sıcaklığına bakılıyor iken, ayrıca yağ sıcaklığına bakmak gereklimi tartışılır, bence gerek yok. Soğutma suyu sıcaklığından bağımsız, yağ sıcaklığı olur mu? yeni bmwler kullanıma ayarlıyor bakım zamanını tabii yağın özelliğini analiz ederek yapmıyor bunu ancak yağ sıcaklığını takip ettiğini düşünüyorum. Açıkçası su ile yağ arasındaki sıcaklık farkı ne kadar olabilir bilmiyorum ancak mesela vag grubu araçlarda var sensör. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 11, 20188 yıl comment_472827 Uzmanlık alanım değil. Dediğin gibi bazı araçlarda yağ ısısı ölçümü yapılıyorsa, bir faydası var demektir. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın