Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.6 125 Ps 2009 Model Mondeo


Eren_Öztürk

Önerilen Mesajlar

0-130 derken yani araç daha yüksek hızlara çıktıkça fark artıyor onu demek istiyorum...illaki 130 değil bu 150 de olur 120 de olur...yani daha yüksek hızlara mondeo 125 ps den daha cabuk cıkıyor .burdaki 0-130 dan kastım budur :)

Biz de diyoruz ki, 0*200 de olsa pratikte kim çıkıyor durduğu yerden 200'e veya 100'e o zaman mondeo'ya benzin yetiştiremezsin.

pratikte hiçbir anlamı yok 0-100'lerin senin aracon 8 sn diye sen her araçtan önce mi kalkıyorsun, hayır..Eğer öyle ise tüketimin 10'dan aşağı gelmez

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

valllaha Yakup kardeş ben 120 km hıza çıkıyordum hem focus hem mondeo ile focus aynı hızda daha az belli ediyordu hızı .mondeo da babamın aracıydı bu arada mesela şöyle bir örnek vereyim eşim bile arabalardan anlamadığı halde mondeonun focustan daha fazla hızı belli ettiğini söylüyordu ...hız belli etme olayını bende anlamamıstım normalde focustan daha üst model bir araba ama hızı nedense focusa göre daha belirgindi aracın .ama ses yalıtımı olarak focustan daha iyi bir aractı yola oturuşu çok güzeldi aracın kışın karda ki performansıda focusa göre iyiydi...birde sadece camın hızı belli etme olayına bakmıyordum ben göstergelerde daha yavaş yükseliyor mondeonun...şöyle bir örnek vereyim birde başka bir araçla yan yana kalkıyorduk hem focusla denedim bunu hem mondeo ile ...focus bariz fark atıyordu bu bahs ettiğim araca mondeo aynı şekilde fark atamıyordu

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

siz neyi tartışıyosunuz?

cmax tdci nin 175 le çıktığı rampayı 150 ile çıkan mondeo ..Peh peh..Sizi pistlerde de görmek isteriz :)

mondeo 1,6 klima açıkken şehir içi dur kalk trafikte ağır olduğunu hissettirir.

Geri kalan tüm yol varyasyonlarında kullanıcısını üzmez.Hele focus la kıyaslanırsa hiç üzmez.3 yıl f2,5 kullanıp mondeoya oturmuş biri olarak söylüyorum.

Focusun hızlanması elbette biraz daha iyidir mondeoya göre kilosundan dolayı.

Ama mondeo mondeodur işte.

Tek kusuru balatası bence bu aracın.

Kardeşim resimdeki mondeoya bolca kontrast basmış uyanık keçi.Fiyat aşırı uygun.Kaçmak gerek.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

vallaha Yakup kardeş focus 1.6 tdcı 220 yi görüyorsa ,c-max ta hemen hemen yaklaşır ona c-maxı kullandım ama ne kadar hızlı gider onu denemedim..ama focus tdcı ile son hızı denedim :)

bizde zaten mondeo mondeodur dedik sadece performans olarak mondeo 125 ps den daha iyidir diyoruz :)

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Çaglar hocam bizde ilk bunu demiştik ama siz acele davranarak yok felan asla dedin o yüzden açıklama yaptık. Olay bu.

Ayrıca kisilerin sunu yaptım bunu yaptım laflarına asla bakmam.

Bakarsın teknik son hızına olay biter. Son hızda ağırlık etkisizdir bunu da unutmayın. Beygir konuşur.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Arkadaşlar iş sebebiyle şehirdışındaydım. Cevaplarınızı teker teker okudum. Mondeoya binip hem performans hemde komfor istiyorsanız 2.0'dan aşağı olmayacak. Buda üzerindeki yüksek vergi sebebiyle şuanda zor görünüyor. Cmax yakıt olarak çok iyi performansıda ona göre çok iyi. Ben bakımlarında Mobil esp5-30 yağ kullanıyorum 10 binde bir yağı değiştiriyorum ve 4-5 binde bir hava filtresini değiştiririm. Bu yaz 2 kere uzun yol yaptım 110 km hız sabitleyici açık klima kapalıyken 100 km'de 3.8 lt, açııken 4.0-4.2 litre arasında yakıt tüketti. Deposuna Shell V-powerdan başka yakıt girmedi. Ankarada Şehir içi kullanımımda şuan 5.6 lt yakıyor. Çok memnunum aslında tek sevmediğim yanı amortisörlerinin çok sert oluşu. Bu sebeble mondeoya bakmıştım.Hepinize teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

100 beygir diye küçümsediğiniz focusla deneyin bakalım :) Ti-vct 115-125hp TDCİ 109-115hp dahil hepsiyle deneyin o motoru sonra yavaş mı gider hızlı mı gider görün :D herşey beygir değil şanzıman, ağırlık, aktarım önemli her araba beygir gücünü yola aktaramaz örnek 110 hp dedğimiz araçlar yola 95 hp anca aktarır.

Kardeş yıllardır araba kullanıyorum bir çok arabayı test etme imkanı yakaladım. 100 Beygirlik diye tabir ettiğim focusuda yıllarca kullandım. 90 beygirlik escortta kullandım. Genelde yüksek motorlu araçlar kullandığım için 1.6 lpgli motorun gidişi kesmiyor. Basıyorum araba bağırıyor ama gitmiyor gibi hissediyorum torku hissedemiyorum. Bu sebeble kullandığım 1.6 motorlu araç focustu o maksatla focusu örnek verdim. Bundan önceki aracım 2.0 Volvo S40dı onun gidişine alıştıktan sonra Cmax dizel olmasa asla kesmezdi. Aracı çok süratli kullanmıyorum. Benim için ara hızlanmalar daha önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.