Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Macbook Kulanıcıları Buraya :)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Yeni SSD almam gerek, Macos +Ubuntu hatta üzerine bir de windows yükleme ihtimallerim doğduğundan, ram de istiyorum, time machine ve diğer dosyalar için adaptörsüz external hdd de gerek. Gidiyim de bir loto oynayayım yarın :D

Bir de terminal ubuntuda çok hoşuma gitti bunda da kurcalamaya karar verdim kesin bozucam makineyi  :kıhkıh:

• Yanıt 470
  • Görüntüleme 58,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sayın Yakup Çağatay bu başlığa beklenmektedir. Yakup abi birazdan gelip yardımcı olur sanırsam. Mac mac diye bitiremedi.

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

MBP 13.3 11 Early'ye SSD kurulumu yapmaya başladım. M.Lion Temiz Kurulum sonrası yorumlarımı aktaracağım. Kurulumu da anlatacağım tabi ki Edit: Anlatım   ilk snow leopard kurdum çünkü içinde gel

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Sen bunlara zor diyorsan eğer ohoo winzortlu pc'ye bir mac kur bakalım 1 haftadan evvel bitirebilecekmisin

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Yeni SSD almam gerek, Macos +Ubuntu hatta üzerine bir de windows yükleme ihtimallerim doğduğundan, ram de istiyorum, time machine ve diğer dosyalar için adaptörsüz external hdd de gerek. Gidiyim de bir loto oynayayım yarın :D

Bir de terminal ubuntuda çok hoşuma gitti bunda da kurcalamaya karar verdim kesin bozucam makineyi :kıhkıh:

Mac os üzerine Ubuntu'ya ne gerek var?
Yanıtlama zamanı:

Mac os üzerine Ubuntu'ya ne gerek var?

OS'ta kernele modül yazdık ilk ödevde, devamı da benzer olur diye tahmin ediyorum. Tabi virtual machine kurmak daha mantıklı sonuçta bizim modül çökünce ubuntu da çöküyor :D

Debug ettikten sonra direkt çalışınca ilk ödevin modülü, virtual machine'siz devam ederim diye planladım aklımda.

Yanıtlama zamanı:

OS'ta kernele modül yazdık ilk ödevde, devamı da benzer olur diye tahmin ediyorum. Tabi virtual machine kurmak daha mantıklı sonuçta bizim modül çökünce ubuntu da çöküyor :D

Debug ettikten sonra direkt çalışınca ilk ödevin modülü, virtual machine'siz devam ederim diye planladım aklımda.

Hızlı bi giriş olmuş :D bizde donemin sonuna kadar kernel diyip diyip vermeden bırakmıştı :)
Yanıtlama zamanı:

Hızlı bi giriş olmuş :D bizde donemin sonuna kadar kernel diyip diyip vermeden bırakmıştı :)

Beklediğimden kat kat kolaydı, bizim arkadaşlara ilk projeleri daha zor sormuştu diye hatırlıyorum. Bir de ödev proje yüzdesini geçen dönemlere göre baya arttırdı diyorlar bu dönem.

Yanıtlama zamanı:

Beklediğimden kat kat kolaydı, bizim arkadaşlara ilk projeleri daha zor sormuştu diye hatırlıyorum. Bir de ödev proje yüzdesini geçen dönemlere göre baya arttırdı diyorlar bu dönem.

Kernel space zor hakikaten. Bu tip şeyleri öğreniyor olman büyük şans.

Yanıtlama zamanı:

Gün gelir de System Admin olursam işime yarar mı ? :D

Yaramaz, sysadmin kod yazmaz kernele genelde. Ha kendi işini görecek şey olarak düşünürsen işine yarar tabi.

Yanıtlama zamanı:

Yaramaz, sysadmin kod yazmaz kernele genelde. Ha kendi işini görecek şey olarak düşünürsen işine yarar tabi.

Valla şu an mezun olunca ne yapacağıma dair hiç bir fikrim olmadığından işe yarar mı bilemiyorum.

• 3 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Şuan aydınlanma yaşıyorum.

Meğersem quicktime sıkıştırma yapıyormuş hemde YT bu tür dosyaları daha hızlı yüklüyormuş. 

Sıkıştırmak istediğiniz videoyu quicktime ile açın daha sonra

File --> Export to --> Boyut&Tür seç

Bu da örnek 2 dosya

%40 sıkıştırma yapmış bulunuyor  :blink:  :blink:

Stats.png

• 3 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Servet abiyi de sürekli şiddetle önerdiğim Flexyarm'a kavuşturduk yine spontane hareketler sonrası. Macbook'a da bir stand bulursam hem kendim hem onun için, ki muhtemelen ekstra bir zımbırtılar, osx'e bir kaç ayar vermeler gerekecek aktif kullanım için,daha bile rahat edebilirik :)

Flexyarm kısmı kalaydı ortasından bölüneydi keşke :D

Evde ekstra monitör ile macbook kullanmaya başladım masaüstü bilgisayarı dağıttığımdan, Tr macbook klavye ve usb hub alınacaklar listemde şu an. 

Bir de aklımda ethernet,2 usb, audio jack ve displayport'un tamamının olmasa da bir kısmını takıp çıkartmayı daha az zahmetli hale getirme ihtimali olan bir thunderbolt adaptörü var da öyle bir şey var mı henüz araştıramadım. Yarın ya da öbürsügüne kaldı.

Yanıtlama zamanı:

Servet abiyi de sürekli şiddetle önerdiğim Flexyarm'a kavuşturduk yine spontane hareketler sonrası. Macbook'a da bir stand bulursam hem kendim hem onun için, ki muhtemelen ekstra bir zımbırtılar, osx'e bir kaç ayar vermeler gerekecek aktif kullanım için,daha bile rahat edebilirik :)

Flexyarm kısmı kalaydı ortasından bölüneydi keşke :D

Evde ekstra monitör ile macbook kullanmaya başladım masaüstü bilgisayarı dağıttığımdan, Tr macbook klavye ve usb hub alınacaklar listemde şu an.

Bir de aklımda ethernet,2 usb, audio jack ve displayport'un tamamının olmasa da bir kısmını takıp çıkartmayı daha az zahmetli hale getirme ihtimali olan bir thunderbolt adaptörü var da öyle bir şey var mı henüz araştıramadım. Yarın ya da öbürsü güne kaldı.

Ben anlamadı. Pc ye Osx mı kurdun.?
Yanıtlama zamanı:

Ben anlamadı. Pc ye Osx mı kurdun.?

Macbook Pro'ma external monitör, mouse ve klavye bağladım. Ama aynı zamanda yanımda okula da götürmem gereken durumlar olduğu için, her eve geldiğimdeki tak çıkarları basitleştirmenin yollarını arıyorum.

Bir de USB hub arıyorum tabiki :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.