Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus 3 1.6 Ecoboost Chip Tuning Ve Sprintbooster

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Şöyle ki videoda ki demo ile deneme yaptık, her 3 konumda da gaza aynı miktarda basıldığında aynı sayıda led yanıyor, bu durumda başta verilen bilgilerin yanlış olduğunu düşünebilirmiyiz?

Ozan daha önce de yeterince ayrıntılı yazdım, içini açan birisinden de teyidini aldım, içinde bir OpAmp var, voltaj yükseltiyor, öyle komplike bir devre değil yani, devenin altında buzağı aramaya gerek yok.

Ayırca bu video maalesef pek bir yanıltıcı, göz boyama amaçlı yapılmış.

Takıp kullananlar EB gibi güçlü bir motorda farkı hemen fark edecektir, EB için ben dahil takan üç kişinin çok memnun olduğunu yazmak yanlış olmaz. 

Bak bunlar da Boulekos'un kendi sitesinden:

"Sprint Booster modifies the signal between the accelerator pedal module and the electronic throttle body. This modified signal forces the throttle body to open 'more' than the stock signal at a given pedal position. In effect, the idle-to-full-throttle pedal travel is reduced. This makes your car 'feel' more powerful because a given pedal input produces greater throttle opening. This is especially evident in the low to mid rpm range where most cars spend their time on the street."

graph.jpg

• Yanıt 218
  • Görüntüleme 52,9k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• bu konuda bir test daha yaptım, plasebo çift kör bir çalışma,    çarpıcı sonuçlarım var, bilginize ve ilginize, yorumsuz olarak veriyorum,   bizim focus u genelde eşim kullanıyor, masus, taktığım

• EB kullananları yakında chipleme derdinden ve yüksek masrafından kurtarabilirim İngiliz mühendisliği ve Türk zekası karışık ortaya birşeyler çıkıyor bilginize.

• Kısaca diyor ki remap yani chip ateşleme zamanı, hava/yakıt karışımı ve turbolorda boost basıncını değiştirerek yapar.Ayrıca üretici tarafından konan limitleri kaldırır. Superchips 207 bhplik golf GTi

Yanıtlama zamanı:

Birim olarak pedala verilen baskının sonucunda T zamanın sonunda aynı yakıt anlık olarak veriliyor.

Ama T zamanda geçen sürede toplam yakıt daha fazla. Bu nedenle aradaki lag (tabi yanlış ama anlaması kolay oluyor) kalkmış oluyor.

Daha fazla yakıt daha fazla ivmelenmeye denk düşüyor.

Yani: %50 pedal uygulandığında yine %50 gaz veriyor. Fakat bu %50 ye ulaşabilmesi için geçen süre kısalıyor. Bu yüzden performans hissediliyor.

adSRzxO.png

Stock Pedal Tepkime Süresi

hOFxeoJ.png

Sprint Booster Pedal Tepkimesi

Velhasıl, olay sadece hissiyat değil.

Herneyse dün üstünkörü araştırmamla, aletin için toplamda 10TL lik devre elemanı olduğunu gördüm. Şayet soketlerini de edinsem/yaptırsam Max 30 TL ye mal edebilir mişim.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

yakıtı bilmem şimdilik,

Tadını çıkartmaya kalkasrsan biraz artar, alışınca eskiye döner. 

Herneyse dün üstünkörü araştırmamla, aletin için toplamda 10TL lik devre elemanı olduğunu gördüm. Şayet soketlerini de edinsem/yaptırsam Max 30 TL ye mal edebilir mişim.

Aynen, zaten bence tek kusuru fiyatı, ama Yunanistan zor durumda, onlara yardım eli uzamış oluyoruz.

BU arada üretelim mi, forumda 100 TL'ye satarız!?

Yanıtlama zamanı:

Aynen, zaten bence tek kusuru fiyatı, ama Yunanistan zor durumda, onlara yardım eli uzamış oluyoruz.

BU arada üretelim mi, forumda 100 TL'ye satarız!?

Sadece yunanistana yarım etsek iyiydi tabi :smiley2k:

Bana uyar, hadi üretelim! Ama kar marjımızı açık etmeyeydik iyiydi :smiley2k:

“The ECT system (Electronic Throttle Control) – also known as drive-by-
wire – has the unfortunate downside of delayed throttle response and
subdued acceleration, creating problems in certain circumstances such as
up-hill starts, quick gearchanges, overtaking, etc.”

“The Sprint Booster aims to overcome this throttle response delay for
ECT-equipped vehicles, providing crisp on-tap acceleration at the driver’s
disposal.”

"By installing the SPRINT BOOSTER, we eliminate the delay that occurs
from the moment that the throttle is depressed and the electronic throttle
control opens the butterfly, thus greatly improving the car's acceleration
figures."

Efenim? Hissiyat mı? Değiiiil :)
Yanıtlama zamanı:

son açıklamalardan da, ilk 1 sn nin önemli old ortaya çıkıyor,

ben de tam, biraz girişimci bir ruhla bu işin Türk üretimi yapılabileceğini söyleyecektim,neden olmasın

Yanıtlama zamanı:

Ozan daha önce de yeterince ayrıntılı yazdım, içini açan birisinden de teyidini aldım, içinde bir OpAmp var, voltaj yükseltiyor, öyle komplike bir devre değil yani, devenin altında buzağı aramaya gerek yok.

Ayırca bu video maalesef pek bir yanıltıcı, göz boyama amaçlı yapılmış.

Takıp kullananlar EB gibi güçlü bir motorda farkı hemen fark edecektir, EB için ben dahil takan üç kişinin çok memnun olduğunu yazmak yanlış olmaz. 

Bak bunlar da Boulekos'un kendi sitesinden:

"Sprint Booster modifies the signal between the accelerator pedal module and the electronic throttle body. This modified signal forces the throttle body to open 'more' than the stock signal at a given pedal position. In effect, the idle-to-full-throttle pedal travel is reduced. This makes your car 'feel' more powerful because a given pedal input produces greater throttle opening. This is especially evident in the low to mid rpm range where most cars spend their time on the street."

Birim olarak pedala verilen baskının sonucunda T zamanın sonunda aynı yakıt anlık olarak veriliyor.

Ama T zamanda geçen sürede toplam yakıt daha fazla. Bu nedenle aradaki lag (tabi yanlış ama anlaması kolay oluyor) kalkmış oluyor.

Daha fazla yakıt daha fazla ivmelenmeye denk düşüyor.

Yani: %50 pedal uygulandığında yine %50 gaz veriyor. Fakat bu %50 ye ulaşabilmesi için geçen süre kısalıyor. Bu yüzden performans hissediliyor.

Stock Pedal Tepkime Süresi

Sprint Booster Pedal Tepkimesi

Velhasıl, olay sadece hissiyat değil.

Sadece his olduğunu iddia etmiyorum zaten, aksine belirttiğim şekilde çalışıyor olması, basıldığından fazla basılıyormuş gibi göstermesinden çok daha iyi. yani bu aleti almak yerine gaza daha fazla bassaydın aynı şey olurdu önermesi yanlış.

Ancak hala ikinizin bilgileri çelişiyor :)

Yanıtlama zamanı:

Sadece his olduğunu iddia etmiyorum zaten, aksine belirttiğim şekilde çalışıyor olması, basıldığından fazla basılıyormuş gibi göstermesinden çok daha iyi. yani bu aleti almak yerine gaza daha fazla bassaydın aynı şey olurdu önermesi yanlış.

Ancak hala ikinizin bilgileri çelişiyor :)

Yoo bariz iki açıklamada birbirini destekler nitelikte :)

Şu aletin aslında ne işe yaradığını inatla idrak edemeyenlere idrak kanallarını açıcı bir çizim mi yapsak nedir, formüle mi döksek :D

Yanıtlama zamanı:

Aramıza nifak sokmaya çalışıyor kardeşim... 

Öyle bir kuvvet ne bu evrende nede paralel evrenlerde yok abi. Varsada henüz belgesi kaydı kuydu yok :smiley2k:

Yanıtlama zamanı:

Şu olayı bir de Bilale anlatır gibi anlatın ben hala anlamadım :P

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.