Saim K. Posted April 7 Report Share Posted April 7 (edited) Ford Focus MK4 | Muhteşem Detay ve düşünülmüş tasarım, yağmurda sürücü aynasının kapanmaması. (MaşAllah, Video Yüksek kalitede izlemenizi tavsiye ederim.) Edited April 7 by Saim K. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gürkan Çakıroğlu Posted April 7 Report Share Posted April 7 Ben neden bir şey anlamadım? 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
H. Cenk Posted April 7 Report Share Posted April 7 34 dakika önce, Gürkan Çakıroğlu yazdı: Ben neden bir şey anlamadım? Ben şöyle anladım: Sileceklerin attığı su , kapı camında aynanın üstünden gidiyor , alt taraftan geçmiyor. böylece o su kütlesi aynayı görmeyi engellememiş oluyor. müthiş mühendislik oymuş. İyi de aynanın arabaya bağlanan gövdesi engel oluyordur ona tüm arabalarda aynıdır sanırsam. Ben müthş ford mühendisliği ile ilgili bir örnek vereyim. Bizde satılmayan Explorer ST line hastasıyım. Bunun gruplarını takip ediyorum. Makyajdan sonra bir sürü kişide düz yolda basarken arka diferansiyel dağılıyor. Kaza oluyor Sebep ne? Makyaj öncesi arka diferansiyeli 10 vida tutuyorken makyajda maliyeti düşürelim diye 6 vida koymuşlar. Gerzekler garantiden arka diferansiyel tamirine daha çok para ödüyor.. 1 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ozan Kar Posted April 7 Report Share Posted April 7 aksine, o suyun tavandan gitmek yerine cama gelmesi tasarim hatasi bence. sigara icerken iceri damliyordu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
A.Coşar Posted April 7 Report Share Posted April 7 Tam da bir 2023 1.5 Ti-VCT Titanium satın alma aşamasındaydım. Sizlere soracaktım alsam mı diye... Acaba almayı düşündüğüm pakette de bu yağmur kaydırma özelliği var mıdır? Eh artık bu muhteşem ötesi tasarım harikası sayesinde kesin alırım gibi. Gerçi burada yağmurla pek bir işimiz yok ama... Dağılalım. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saim K. Posted April 9 Author Report Share Posted April 9 (edited) 07.04.2025 - 11:28 tarihinde, H. Cenk yazdı: Ben şöyle anladım: Sileceklerin attığı su , kapı camında aynanın üstünden gidiyor , alt taraftan geçmiyor. böylece o su kütlesi aynayı görmeyi engellememiş oluyor. müthiş mühendislik oymuş. İyi de aynanın arabaya bağlanan gövdesi engel oluyordur ona tüm arabalarda aynıdır sanırsam. Ben müthş ford mühendisliği ile ilgili bir örnek vereyim. Bizde satılmayan Explorer ST line hastasıyım. Bunun gruplarını takip ediyorum. Makyajdan sonra bir sürü kişide düz yolda basarken arka diferansiyel dağılıyor. Kaza oluyor Sebep ne? Makyaj öncesi arka diferansiyeli 10 vida tutuyorken makyajda maliyeti düşürelim diye 6 vida koymuşlar. Gerzekler garantiden arka diferansiyel tamirine daha çok para ödüyor.. Evet teşekkür ederim açıklamanız için, güzel ifade etmişsiniz; Belli bir hızdan sonra sileceklerin attığı su, kapı camında aynanın üstünden gidiyor, alt taraftan geçmiyor. böylece o su kütlesi şoförün aynayı görmesini engellememiş oluyor. Araçların makyajlanmasından sonra hatalarının giderilip daha iyi hale getirilmesini bekleriz. Maalesef günümüzde devamlı fazla kazanma hırsı bunun önüne geçmiş görünüyor. Uzun vadede bu durumun markanın yararına olmayacağını; standartları koruyan, teknolojiyi kullanarak ve yenilikler yaparak maliyetleri düşürenin öne geçeceğini, ilerleyeyeceğini düşünüyorum. bkz.: tesla Edited April 9 by Saim K. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mertol Kip Posted April 9 Report Share Posted April 9 Buna kafa yoran adamın da bunu test eden adamın da aşırı canı sıkılmış olması lazım. 🙂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Murat Kav. Posted April 9 Report Share Posted April 9 İngilizdir belki, bundan muzdarip olabilir 🙂 Benim arabada yan aynalar özellikle çok kirleniyor. Yağmurlardan sonra bezle vs silme ihtiyacı hissediyorum. Tüm araçlarda olan bir şey ama, bu son araçda biraz daha fazla. Ya da sedan olduğu için mi böyle, bilemedim şimdi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mehmet Demir Posted April 9 Report Share Posted April 9 aynanın kendisine çarpan mı yoksa ayna koluna çarpan hava aerodinamiği mi?.. suyun aşağı inmeden paralel gitmesini sağlıyor.. özellikle ayna kolu kapıya montajlı arabalara dikkat etmek lazım, nasıllar diye. fransız arabaları, bazı fordlarda da var bu montaj şekli.. fiesta ve mondeo.. kol önemli ise yandı diğer fordlar tesadüfi demektir.. aynanın kendisi buna sebep olabiliyorsa ki öyle olmalı bir firmanın mühendisi bunu tüm üretilen arabaları için düşünmeli.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts