Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

1.0,1.5,1.6 Manuel Ecoboost Geri çağırma

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Dün servise uğrama fırsatı buldum, debriyaj kontrolü yapıldı, sonuç olarak;

31.07.2018 - 08:40 tarihinde, Cem Boneval yazdı:

Araçların bir kısmı eski olacağı için kaçırma debriyajın eskimesinden mi yoksa hatalı baskıdan mı anlamak herhalde pek kolay olmayacaktır, diğer bir deyişle eskidiği için kaçıran debriyajın bozuk baskı nedeniyle bu halde olmadığı söylenemez, yani baskı - balatası bitmiş olanlara bedavadan değişim şansı oluşmuş gibi.

Bunu okuduğumda benim araçta değişir mutlaka demiştim, 130.000de aracım.

Nitekim öylede oldu, parça siparişi verildi ve parça değişecek...

• Yanıt 95
  • Görüntüleme 17,5k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Az evvel etis de gördüm. Sonra zaten taşırma kabı için servisi aradığımda kendilerine sordum. Daha önce acil kod girildiğinde arıyordunuz. Şimdi neden aramadınız dedim. Plakadan baktı. Evet dedi siste

• Doğan Kurban
    Doğan Kurban

Evet serviste işimiz bitti. Yeni yazılım yüklendi. Kavrama kontrolü yapıldı. Kavrama çok iyi durumda çıktı. Taşma kabı sağlam çıktı. Ama oluşan kılcal çizikler içime sinmedi. Yenisini taktırdım. Garan

• Cem Boneval
    Cem Boneval

Anlaşılan o ki 1.0, 1.5 ve 1.6 EB motorlarda kullanılan bazı baskılarda sorun var. Bunların hangi modeller olduğu ve hangi üretim tarihleri arasında olduğunu bence Ford henüz kendisi de bilmiyor.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
6 saat önce, Ahmet A. yazdı:

Dün servise uğrama fırsatı buldum, debriyaj kontrolü yapıldı, sonuç olarak;

Bunu okuduğumda benim araçta değişir mutlaka demiştim, 130.000de aracım.

Nitekim öylede oldu, parça siparişi verildi ve parça değişecek...

şanslısınız :). Ben para bererek yaptırdım. Yaptırdıktan 10 gün sonra bu haber çıktı ?

Yanıtlama zamanı:

benim araba 64 bin de kontroller yapıldı sorun tespit edilmedi..

dediklerine göre 1 tane c-max de değiştirmişler

servis ekranında kırmızı ibare ile çıkıyor uyarı..

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Benim araç 1.6TDCI bizimkileri çağırmıyorlarmı ? 

Etiste bu uyarı var bizimkindede

image.png.d4213ce99aeccfb689a9c76f29a488da.png

Ali Erhan Güven tarafından düzenlendi

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar merhaba..  Geçen gün yetkili servisten arandım bana dedikleri aynı şu şekilde aracınıza yazılım yüklenecek daha sonrasında 1-2 saat test aşaması olup debriyaj sistemini test edeceklermiş Kaçırma var mı yok mu diye başarılı olamazsa eğer ücretsiz parça değişimi gerçekleştireceklermiş. Yabancı ülkelerin focus forumlarında bu güncelleme yapanlarında S&S ve Hız Sabitleme fonksiyonu ara sıra devre dışı kalıyormuş böyle bir hatada çıkıyormuş sonrasında.. Ayrıca Trafikte S&S sistemini hemen devriye sokmama gibi yazılım içerisine dahil etmişler önceden mesela hemen giriyorsa ışıklarda beklerken şimdi aynı süreyi 4-5sn geciktirmeli devreye sokuyorlarmış yazılım sayesesinde oluyormuş bu durum..  Aranızda bu yazılımı güncellemesini yaptıran var mı acaba merak ediyorum doğrusu..

1.0 Ecobosst

Saygılar.. Sevgiler.. 

• Ozan Kar, bu konuyu kilitledi
Yanıtlama zamanı:

Evet var giden yaptıran ve kontrol ettiren, mevcut konularımızda konuşulmuştu. Size telefon geldiyse gidin mutlaka burada pek düşünülecek şey yok çünkü zorunlu kalmadıklarınca sizi çağırmazlar ? Yani keyfi güncellemeler değil bunlar. 

Yanıtlama zamanı:

Bende yarın gidicem servise. Servisin arayacağı yok ben arayayım dedim. Adamların böyle bir geri çağırmadan haberi yoktu (benimle konuşan arkadaşın). Plakadan sorgulat diyince evet varmış dedi ? buyrun gelin kontrol yapılacak dediler. Araç 71 binde, 7 yıldır kullanıyorum. ama yazılan test şekline göre normal gözüküyor benim araçda aksi olsa şimdiye çıkardı gibi.  sonucu yazarım.

• 2 hafta sonra...
Yanıtlama zamanı:

Ben de gitmiştim ama kontrol etmişler bir sıkıntı yok demişlerdi. 

Yanıtlama zamanı:

Ben de gittim sıkıntı yokmuş 2 saat içinde aldım aracımı. 

Yanıtlama zamanı:

Arkadaşlar aracımızı götürdük yapılan işlemler ek te gözükmektedir.Ford.jpeg.9382c73ed8ae2199a2d4a3def6b44fb5.jpeg

Muhammed Memiş tarafından düzenlendi

• 1 ay sonra...
Yanıtlama zamanı:

Tünaydın herkese. Az önce otosandan aradılar ve bir bant kaydı dinlettiler. Satmış olduğum 1.0 ecoboost focus ile ilgili kavrama zımbırtısı kontrolü için servise gidilmesi gerektiğini, gerekirse ücretsiz değişim yapılacağını söylediler. Focusu sattığım kişiyi arayıp bilgi verdim. Sizlerin de bilgisi olsun. Nereye yazsam bilemedim genel sohbete yazdım. İlgili bir yere de aktarılabilir mesajım.

Yanıtlama zamanı:

Bu sabah aracı servise verdim, yaklaşık 1 saat sonra hazır dediler. Yapılan işlemi sorduğumda 'vites geçişlerini iyileştirmek için  debriyaja program attık'  gibi birşeyler söylediler. Manuel vitesli arabayla alaka kuramadım, servis elemanı da anlatamadı. Sonuç olarak : arabada sorun görülmemiş, kavrama testi ve PCM güncelleme yapılmış. Vites veya start stop ile ilgili hissedilir bir fark yok. 

Yanıtlama zamanı:
1 saat önce, Osman T. yazdı:

Bu sabah aracı servise verdim, yaklaşık 1 saat sonra hazır dediler. Yapılan işlemi sorduğumda 'vites geçişlerini iyileştirmek için  debriyaja program attık'  gibi birşeyler söylediler. Manuel vitesli arabayla alaka kuramadım, servis elemanı da anlatamadı. Sonuç olarak : arabada sorun görülmemiş, kavrama testi ve PCM güncelleme yapılmış. Vites veya start stop ile ilgili hissedilir bir fark yok. 

o zaman sizin ekranda da motor sıcakken 2200 deviri geçince  4 le giderken 5i gösterip hop 6. vites ok u görürseniz şaşırmayın.. geç vites değiştirenler için alınmış bir tedbir gibi geliyor bana, baskı balatayı geç yıpratsın diye.. ama o oklara uyarsanız da motoru zangır zangır titretirsiniz.. siz en iyisi bildiğiniz gibi sürün..

2000 üstünde vites yükselt, 1500 altında vites düşür..1750 civarı yol alın

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
03.04.2019 - 16:38 tarihinde, Mehmet Demir yazdı:

o zaman sizin ekranda da motor sıcakken 2200 deviri geçince  4 le giderken 5i gösterip hop 6. vites ok u görürseniz şaşırmayın.. geç vites değiştirenler için alınmış bir tedbir gibi geliyor bana, baskı balatayı geç yıpratsın diye.. ama o oklara uyarsanız da motoru zangır zangır titretirsiniz.. siz en iyisi bildiğiniz gibi sürün..

2000 üstünde vites yükselt, 1500 altında vites düşür..1750 civarı yol alın

Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Zaten yol şartları ve motor devrine göre sürmeye özen gösteririm. Vites yükseltme uyarısı çoğu zaman alakasız oluyor. 

Yanıtlama zamanı:

Bende firsat bulursam gidecegim. 2 3 yildir araci 20 30km kullaninca kalkislarda silkeleme yapiyor. Garanti bitmeden once servise 2 defa durumu ilettim sorun yok dediler. Zaten kavrama isinmadan sorun olmuyor ? bakalim busefer ne diyecekler. Disaridanda anlasilacak sekilde bariz silkeleme yapiyor. Debriyaj tazeleme yada 2500 3000devirde kaldirma falan fark etmiyor. Kavrama tamamlanana kadar silkeleye silkeye gidiyor 81binde arac suan

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.