Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ziya Durak

Üye
  • Toplam İleti

    20
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ziya Durak tarafından yazılan her şey

  1. --2 dakika sonra eklendi-- götürdünüz mu aracı. Bende test yaptırdım kavrama kaçırıyor çıktı. Parça siparişi verildi. Bugün aradılar yarın sabah götürüyorum değişecek. Hangi parçalar değişecek diye sordum sadece baskı ve balata dedi. volant yok mu dedim hayır cevabını aldım.. Neye göre belirlenir ise artık.
  2. Sorun çözüldü gibi arkadaşlar. Dün değişen Hararet müşür de sorun yokmuş. Gene fan tam gaz çalıştı. Sorunu bulduk ama Sorun aktif on ızgara da. Araç çalışınca aktif on ızgara kendini kapatıyor tmm normal ama motor ısınınca açılması gerekirken açılmıyor. Aracı stop edince açılıyor. Çalıştırınca tekrar kapanıyor sıcak motorda hatta çalışmasına gerek yok kapıyı açınca direk kapanıyor. Yani yazılımsal yada donanımsal bir sorun var. Bana göre yazılım ile alakalı geldi.ama donanımsal dediler. aktif on ızgara nin bunu neden yaptığıni çözemedik yazılım yüklendi falan yok düzelmedi. Değişmesi gerekiyor dediler bende pasif yapılıyor mu dedim ve akabinde arkadaş kablosunu çıkardi ve aktif on ızgara artık pasif çalışmıyor ve araç da normale döndü. Nefes alamadığından deli gibi çalışıyor muş. Ama o kadar süre kullandım hararet milim oynamadı zorlu koşullar da soğutma sistemi işini yapıyor.
  3. Araçda Turbo arızası vardı konu başlığında yazdığı gibi. arkadaşlar sorunu çözdüm epey oldu ama burada da paylaşmak istedim. Turbo değişimi yapacak kişilere yardımcı olması için. yalnız çözüm yolunda gayet sabırlı davrandım hatta alışmıştım aracı fazla yormama ya sakin kullanmaya. Neyse konuya gelelim focus ecoboost turbosu için 4.000 bin ile 8.000 arasında fiyatlar almıştım. Sadede turbo fiyatı. + bakim ve işçilik tabi. En son Yaptıralım bir daha mı gelecez dedim bulunduğum yerde. Bir turbo satan yer buldum. Araçtan çıkan turbo yu adama veriyorum ve yenisini alıyorum 3600 liraya anlaştık. Sonra baktım Kartın ekstra dönmesine 2 gün var bari bir ay sonra ödeyelim dedim 2 gün sonra alayım diye dükkandan çıktım. Sonra internet den bu tarz parça almam ama bi bakayım dedim söyle göz gezdirdim bi de baktım 2.000 liraya satan var. Aradım adamı saseyi verdim adam baktı. Bana demesin mi orijinal elimizde bir tane var senin araba uygun fiyatı da 1350 lira. Haydaa dedim sıfır mı tabiki gelip görerek alabilirsin dedi. İkinci el yada revizyonlu bulunmaz bizde diye. Neyse resimlerini istedim falan birebir görüntü aynı tutuyor parça. ? dedim alayım gitsin aldım parçayı geldi araca takıla li bir ayı geçti herşey normal çalışıyor. 182 beygir geri geldi. Bana maliyeti 1350 turbo + 600 bakim ve değişim işçiliği için verdim ve herşey dahil 1950 halloldu. Yani bu tarz parçalarda ya korkunç para kazanıliyor yada bana denk geldi. İnternetten bakmadan bi daha parça değişimi yapmam sizde öyle yapın arkadaşlar.
  4. yazılım olarak ben direksiyon arızası için ilk olarak bulunduğum ilde özel bir serviste direksiyon sistemini orijinal diye araca montaj yaptırdım. Gel gelelim otomatik park asistanı bir türlü çalışmadı. Servise gittim bir kaç kez komple yazılımı silip yeniden yüklediler. Ama Park asistanı genede çalışmadı. Sonra servisten yeni bir direksiyon sistemi sipariş ettik. Onu araca taktılar ve sorun çözüldü park asistanı çalıştı. o esnada soğutma sistemi arızası da yapıldı. Ve gerekli yazılım lar yüklendi. çıkan ve yeni olan direksiyon sistemi ni de aldığım yere iade ettim. ? --10 dakika sonra eklendi-- Bugün servise uğradım arac hareket halinde iken bilgisayara bağlandı yol testi yapıldı. yaklaşık yarım saat. Hararet de herhangi bir yükseltme ve olumsuz bir durum görülmemiş herşey gayet normal çıktı. Videoyu izlettim serviste ki arkadaşa hava sıcak olduğu için ve araç durunca ısı yükseliyor muş. Ve kapıyı açınca elektriksel olarak aracın her yeri çalıştığı için hararet sensörü ısıyı hissediyor ve fanı açıyormuş. Falan filan. Neyse hararet sensörünü deneme amaçlı değiştik. Eve gelirken akşam olduğu için bir çalışma olmadı bakalım yarın ne olacak.
  5. Aracın dan durumu ile ilgili bir video çektim. Yaklaşık 12 gibi park ettim aracı 13.30 gibi video yu çektim. Durum bu --0 dakika sonra eklendi--
  6. Merhaba arkadaşlar 1.6 ecoboost aracım da geçen sene kış döneminde direksiyon arızası için servise başvurdum. Araçda soğutma sistemi ile ilgili geri çağırma var dediler gelmişken yapalım dediler bende tmm dedim neyse yapıldı bitti. yapıldıktan sonra 7-8 ay aracı ayda bir belki, iki kere kullandım Şuanda her gün kullanıyorum aracı deli gibi fan çalışıyor ve durmuyor fanı durdurmak için aracı stop ediyorum öyle duruyor. Servise götürdüm bi sensör arızası dediler sensörü değiştik şuanda duruyor ama şöyle durum şu, Mesela 10 km kullanıyorum sakın kullanım. yaklaşık 30 dakikalık yol 20 ci dakika fan başlıyor çalışmaya son hız, deli gibi çalışıyor gideceğim yere geliyorum aracı rolanti de bekliyorum 6-7 dakika sonra duruyor. (hararet normal 90 da oynama yok) Hadi normal diyelim. sonra 15 dakika geçiyor kumanda dan kapıyı açma düğmesine basıyorum kapı açılma sesi geliyor sonra. hayda fan çalışmaya başlıyor 20-30 saniye çalışıyor duruyor. Aracı kilitliyorum sonra 10 dakika geçiyor sadece bu sefer kapı kilidi açıyorum fan çalışmıyor iyi diyorum. Elimi kapıya atıyorum kapıyı açıyorum gene başlıyor deli gibi son ayar çalışmaya. 20-30 saniye sonra duruyor. Bu işlemler olurken hararet hiç bir şekilde 90 geçmiyor milim kımıldama yok. Durduğu yerde çalışmayan motor da sıcaklık yükseliyor sanki. Resmen öyle. Serviste yapılan bu ücretsiz işlem ,değişen parçalar motorda yanma riski vs acaba güvenlik sebebiyle yanma tehlikesi var diye yazılım ile bilerek mi yaptılar diye aklıma gelmiyor değil Başına böyle bir şey gelen vardı. Bu soğukta sistemi garantiden değişen arkadaşlar da. Servise göre herşey normal kafana takma çalışsın modundalar. çalışır durur diyorlar. ? 8 yıldır kullandığım araçda daha önce böyle değildi diyorum. Hala sorun yok modundalar..
  7. Merhaba. Aracınıniz kaç km idi acaba.parçalara onay çıkmasında aracın km sinin bir alakası olabilir mi. ? kavrama testi için Bayramdan sonra götüreceğim. Ama sadece birinci vitese zor geçiyor benim Arac oda 4-5 senedir var arada bir yapıyor du
  8. Bende yarın gidicem servise. Servisin arayacağı yok ben arayayım dedim. Adamların böyle bir geri çağırmadan haberi yoktu (benimle konuşan arkadaşın). Plakadan sorgulat diyince evet varmış dedi ? buyrun gelin kontrol yapılacak dediler. Araç 71 binde, 7 yıldır kullanıyorum. ama yazılan test şekline göre normal gözüküyor benim araçda aksi olsa şimdiye çıkardı gibi. sonucu yazarım.
  9. Cevaplarınız için teşekkür ederim .Turbo sökülmeden arıza tam olarak belli değil dedi gittiğim turbocu. Şimdilik bu şekilde kullanmaya devam edicem 2 hafta sonra müsaitim gidince belli olacak. Bu arada servis 8160+ kdv+ işçilik dedi turbo fiyatına. Maximum yüzde 25 de indirim yaparız dedi. --4 dakika sonra eklendi-- Umarım aynı sorundur. Gaza basmaya korkar oldum resmen. Acaba yaptırdığınız işlemi ne zaman yaptırdınız ve ne kadar bir maliyet tutmustu . Sonrasında herhangi bir sorun oldumu.
  10. Merhaba arkadaşlar. 2012 focus 1.6 ecoboost sahibiyim. aracımi şimdiye kadar yetkili serviste bakımlarını yaptırdım. Son bakım 11.2018 de dışarıda özel bir serviste yaptırdım. Araç 71 binde. Dün tam gaz yaptığım sırada 4500 devirde motor bi kendini geri çekti ve arıza ışığı yandı servise götürdüm. Arıza kodu Turbo kolu sıkışması yazıyor. Ve turbonun değişmesi gerektiğini söylediler. Şimdi sakin kullanımda herhangi bir arıza vermiyor, hatta tam gaz basmamak kaydıyla gaz kesene kadar basıyorum sorun yok. Ne zaman ki gaza tam basıyorum 1 vites sorun yok. 2 ve 3 vites 4500-5000 devir arası motor kendini geriye çekiyor ve arıza lambası yanıyor. Turbo devre dışı kalıyor. Bunun tamiri mümkün müdür. Motoru kapatıp açınca arıza kodu siliniyor herşey normale dönüyor.
  11. Evet Sezen kardeşim otomatik park asistanı var. 6 aydır elektrik destek arızası veriyordu aç kapa düzeliyordu. . Artık komple çalışmaz oldu. İki adet orijinal çıkma parça demedim. İkiside otomatik park özelliği çalışmadı. O yüzden otosan dan sıfır parça takılıyor. İnşallah otomatik park çalışmamızlık yapmaz 3 sefere ?
  12. Arkadaşlar Bugün servise direksiyon sistemi, elektrik arızası için gittim. ( direksiyon kutusu değişecek dediler moralim bozuldu) ? neyse bu yayınlanan genelge faaliyete geçmiş. Aracın kontrol edilip Ford otuSan in yayınladığı parçaları değişeceğiz dedi maliyeti 6500 muş. Ama ücret almayacaklar. 1.6 ecoboost olan arkadaşlar servise bir uğraşın
  13. Evet TR yok. o zaman işimiz zor gerçekten. bulunduğun yerdeki servise montaj yaptıramadim .kaldıki yazılım hayal. Bu şekilde kullanmaktan başka çare yok şimdilik o zaman.
  14. merhaba arkadaşlar. geniş ekran bir yerlerden temin ettim 2011 focus 3 ecoboost aracıma montaj yaptım. Sorunum şu gösterge dili ingilizce idi bunu sorun etmedim alırken.gösterge montajından bir müddet sonra multimedia sistem dili de ingilizce oldu. İkisinin arasında bağlantı var mı. İşin ilginç tarafı sesli komut hala türkçe ? bu sorunu nasıl çözebilirim
  15. Sa arkadaşlar 2011 focus 1.6 ecoboost titanyum x Paket + plus paket aracım için kısmet oldu geniş ekran km gösterge aldım. Montaj ve km ayarlamak için kayseri den yardımcı olacak arkadaş varmı.?
  16. led i içine gömdürmek için dün uğraştım, tabi daha estetik durması acısından da ama olmadı, yani olur tabi de uğraşmak lazım biraz olması için kesip biçmek :). o yüzden böyle kullanalım bakalım şimdilik bi kaç resim daha sunayım. uzaktan.
  17. Teşekkürler. Aslında alırken ona pek dikkat etmedim. Ama gündüz led de ve far yanınca yüzde 50 kısık yandığı için rahatsız etmiyor. Yalnız sinyal ler biraz zayıf kaldı gündüz net belli olmuyor. Hava biraz kararınca onda da sorun yok.
  18. Led ızgara paneli üzerine montajlanmış geldi direk orijinal panel çıkartıp bunu taktık kolaya kaçtık galiba. Bi kesme işlemi yaptırayım yada yapayım en iyisi ben.
  19. Teşekkürler. Benim gözüme hoş ve etkileyici gözüktü nedense (ahh şu zevkler) Eğreti durma olayı çıkıntı olduğundan olabilir mi. ızgara kesip içine gömsem mi acaba diyorum. Işık şiddeki o kadar güçlü değil ki karşıdan gelenin gözüne alması imkansız.
  20. Merhaba arkadaşlar yaklaşık 2 ay önce almış olduğum gündüz ledlerinin sonunda montajını yaptırdım. Ben begendin :)almayı düşünen arkadaşlar için resimleri ekliyorum ve yorumlarınızıda bekliyorum. 3 fonksiyonlu. 1. gündüz ışık şiddeti orijinal deki gibi yüksek - 2. farlar yanınca led %50 kısılıyor - 3.sinyal yandığında gündüz led sarı ışığa dönüyor.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.