Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Focus Mk3 Virajda Arkasını Atıyor

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Merhaba Sayın forum üyeleri. Uzun yıllardır çeşitli markalarda araç kullandıktan sonra ilk kez 2018 yılı ocak ayında 2015 Focus 1.6 Tİ-VCT Powershift alarak aileye girdim.

Sizlerden ricam, gözlemlediğim sorunlarla ilgili bilgi almaktır.

1) Aracımızda ESP var diye biliyorum (çekiş kontrol menüden aktif) ama aracım sürekli virajlarda arkasını atıyor. Açıkçası hiçbir zaman agresif kullanmıyorum ama bu bana hiç güven vermedi. Esp ile ilgili başka bir ayar var mı acaba ?

2) Çekiş kontrol aynı zamanda ASR sistemini yani antipatinaj sistemini devreye sokuyor olmalı ama ne zaman gaza dokunsam araç her kalkışında patinaj çekiyor. Ve patinaj çekerken ekranda bir ışık falan da yanmıyor. Hepsi böyle midir ?

3) Diğer araçlarımda far ya da park lambaları açıkken kontak anahtarını çıkardığım zaman sönerdi. Ama focus’da sönmüyor, sesli uyarı veriyor. Bazen telefonda falan konışurken park edip iniyorum, döndüğümde aracın park lambaları açık şekilde buluyorum.

*Powershift’in sürekli vites değiştirmesi yani kararsız kalıp hiçbir devri tutturamaması sorununa artık alıştım, ama üstteki yazdığım 3 maddeyle ilgili bilgilendirirseniz

çok sevinirim.

Saygılarımla

Emre Hünkarbey tarafından düzenlendi
Başlık

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
1 dakika önce, Yakup Çağatay yazdı:

1- Lastiğinizi kontrol edin.

2- Pati çekip yerinde mi sayıyor araç? Öyle değilse sorun yok.

3- Sönmez.

Merhaba Yakup Bey, pati çekiyor ama ilerliyor. Düz yolda falan az bişey gaza fazla dokununca hep pati çekerek kalkıyor, biraz ilerleyince de normale biniyor. ASR olan araçlarda patinaj çekmez diye biliyorum ama bilemedim şimdi. Aracımın lastikleri 2 ay önce değişti hepsi birden. Yani ESP’li VW grubundan bir aracım vardı daha önce, aynı yollarda hiç arkasını atmamıştı. Ama şu anda arkası atınca kontra hareketiyle toparlamak zorunda kalıyorum aracı

• Yakup Ç. A., başlığı Focus Mk3 Virajda Arkasını Atıyor olarak değiştirdi
Yanıtlama zamanı:
8 dakika önce, Emre Hünkarbey yazdı:

Merhaba Yakup Bey, pati çekiyor ama ilerliyor. Düz yolda falan az bişey gaza fazla dokununca hep pati çekerek kalkıyor, biraz ilerleyince de normale biniyor. ASR olan araçlarda patinaj çekmez diye biliyorum ama bilemedim şimdi. Aracımın lastikleri 2 ay önce değişti hepsi birden. Yani ESP’li VW grubundan bir aracım vardı daha önce, aynı yollarda hiç arkasını atmamıştı. Ama şu anda arkası atınca kontra hareketiyle toparlamak zorunda kalıyorum aracı

Aynı hızda mı? Aracınız ikinci el sanırım mekanik olarak iyice kontrol edilsin. Size buradan bu konu hakkında çözüm bulmak zor. 

EK: Başlıklarınız konunuzu özetler nitelikte olmalıdır lütfen genel yorumunuzu yazmayınız sadece. Teşekkürler

Yanıtlama zamanı:
3 dakika önce, Ozan Kar yazdı:

hem patinaj hem arkanın kayması lastik dedirtiyor ama yeni demişsiniz.

bu arada iki durumda da göstergede kayan araba lambasının yanması lazım.

Evet katılıyorum. Çamurda patinaj çekerken göstergede lamba yanıyordu bende. Ayrıca da viraja ne kadar hızlı giriyorsunuz ? Ben otoban bağlantı yollarını bilirsiniz yuvarlak şeklinde virajları olur. Oraya 80-100 km hıza kadar güven veriyor araç.  Ayrıca her kalkışta patinaj çekmesi de normal gelmedi bana

BurakHAN tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Aracın sizi ürkütmeyen hızlarda arkasını atması mutad değil.

Lastik basınçlarını, amortisörleri kontrol etmek gerekir.

Diyelim ki attı, ESP'nin sert ve gürültülü bir şekilde devreye girmesi ve siz kontra yapana kadar aracı düzeltmesi gerekir.

Kötü asfalt kalitesi nedeniyle kalkışlarda patinaj mümkün ama TC ışığının mutlaka yanması lazım.

Özetle bence ESP sistemi düzgün çalışmıyor, baktırın. 

Yanıtlama zamanı:
10 saat önce, Yakup Çağatay yazdı:

1- Lastiğinizi kontrol edin.

2- Pati çekip yerinde mi sayıyor araç? Öyle değilse sorun yok.

3- Sönmez.

+1

Yanıtlama zamanı:

7 yıl gürültülü focus 2,5 deneyiminden sonra ses yalıtımının daha iyi olduğu 1.5 TDCI aracımı ilk aldığım sıralar ben de benzer kayma ve savrulma talihsizlikleri yaşamıştım. Yılların alışkanlığı olsa gerek diye düşünüyorum. Daha iyi ses yalıtımı virajlara daha hızlı girmeme neden olmuş. Artık daha temkinliyim. 

Yanıtlama zamanı:

1-Aracın arkasının atması normal gelmedi bana , bende çok agresif kullanırım ama kolay kolay bırakmıyor arkayı. 

Bende K.Maraşta'yım merkezde isen hangi yolda hangi hızda bilgi verirsen denerim, gerçi denemişimdir bu zamana kadar.

2-Çekiş kontrol pati çekip araç hareket etmezse devreye giriyor, hareket var ise devreye girmez ama düz yolda bile pati ile kalkış da normal değil.

3-Alman araçlarında , en azından kullandıklarımda ,  far , müzik çalar vs. kontağa bağlı idi, focusta kapı modülüne bağlı. kontaği çeksen de müzik çalar kapanmıyor mesela, kapıyı açtığında kapanıyor. 

Müzik çaları kapatıp iniyordum araçtan ve bu özelliğin olmamasından dolayı sinir olmuştum ama 1 ay sonra tesadüfen kapıyı açınca müzik çaların kapandığını fark ettim ? 

Herhangi bir kapı açıkken park lambaları sürekli yanar durumda oluyor.

Far açıkken araçtan inip kapıları kilitlediğimde far sönüyor bende, kadrandaki ışıklar yanık kalıyor bir müddet. 

Benim araçta far sensörü yok. Olan araçalar, nasıl davranıyor bilemiyorum.

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar
Bir saat önce, Yunus Emre Öztürk yazdı:

1-Aracın arkasının atması normal gelmedi bana , bende çok agresif kullanırım ama kolay kolay bırakmıyor arkayı. 

Bende K.Maraşta'yım merkezde isen hangi yolda hangi hızda bilgi verirsen denerim, gerçi denemişimdir bu zamana kadar.

2-Çekiş kontrol pati çekip araç hareket etmezse devreye giriyor, hareket var ise devreye girmez ama düz yolda bile pati ile kalkış da normal değil.

3-Alman araçlarında , en azından kullandıklarımda ,  far , müzik çalar vs. kontağa bağlı idi, focusta kapı modülüne bağlı. kontaği çeksen de müzik çalar kapanmıyor mesela, kapıyı açtığında kapanıyor. 

Müzik çaları kapatıp iniyordum araçtan ve bu özelliğin olmamasından dolayı sinir olmuştum ama 1 ay sonra tesadüfen kapıyı açınca müzik çaların kapandığını fark ettim ? 

Herhangi bir kapı açıkken park lambaları sürekli yanar durumda oluyor.

Far açıkken araçtan inip kapıları kilitlediğimde far sönüyor bende, kadrandaki ışıklar yanık kalıyor bir müddet. 

Benim araçta far sensörü yok. Olan araçalar, nasıl davranıyor bilemiyorum.

Çok sağol yunus emre kardeşim, [email protected]’a numaranı mail atarsan seninle tanışmak isterim. Tekerek bölgesi’ndeyim, hem benim arabayı da incelersin, çok sevinirim. 

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.