Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Tse Tabelalara Standart Getirecek(Miş)

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

TSE'nin hazırlamakta olduğu tabela standardı taslağına göre, levhalarda 2 dil kullanılabilecek ancak yabancı dildeki kelimeler, Türkçe kelimeden en az yüzde 25 daha küçük puntoyla yazılacak.

 

https://www.dunya.com/gundem/tse-tabelalara-standart-getirecek-haberi-369521

 

Güzel olur, umarım uygulanır :) 

Yanıtlama zamanı:

Hiç tabela olmasa :) Dikkatlice bakarsanız şehir ve binalar tabela çöplüğü halinde. 

 

Şimdi vefat etti aksi bir Mimarlık Tarihi hocamız vardı. Yeni Camii'nin içinde kablo, tabela olmayan tek bir fotoğrafını çekemezsiniz diye kızardı. 

 

Özenerek baktığımız Avrupa şehirlerinde değil tabela, koyduğun çiçeğe, binanın rengine bile karışırlar. 

 

Bakın bizdeki İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü görevleri neymiş: Bir yere tabela, reklam panosu vs koymak isterseniz bu arkadaşların oluru gerekiyor(muş).  


REKLAM İLAN VE TANITIM YÖNETMELİĞİ

İstanbul Metropolüne, bir bütünlük içinde, uygun norm ve standartlar çerçevesinde proje üreten bir birim olan Kentsel Tasarım Müdürlüğü kentin ihtiyaçları doğrultusunda Kentsel Tasarım Projeleri yapar veya yaptırır, Cephe Islah Çalışmaları yapar veya yaptırır, İstanbul Genelinde İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliği çerçevesinde yürütme ve denetleme yetkisini kullanır.

İstanbul’a yönelik bölgesel ve kentsel ölçekte bütünlük arz eden çalışmalarını yaparken faaliyetleri ile ilgili olarak;

a) Kent bütününde yapılar ile ilgili cephe silueti ve kent estetiğini gözeten kararlar üretmek.
B) Kamusal Mekan Kentsel Tasarım Projeleri yapmak yaptırmak.
c) İstanbul Genelinde Aydınlatma Tasarımı ve Detaylandırması yapmak ve yaptırmak
d) Kent Mobilyalarının Tasarımını yapmak. Bu amaçla hizmet alımı ihalesi yapmak, İlan, Reklam ve Tanıtım Elemanlarının şekil konum ve yerlerini belirlemek
e) Kentsel Sanat Yapıları için Proje yaptırmak, Proje yarışmaları düzenlemek, Sanat Yapıları için Üniversiteler ile protokoller yapmak.
f) Prestij mekanları – Rekreasyon bölgeleri gibi konularda bir bütünlük içinde Kentsel Tasarım Projeleri yapmak yaptırmak.

 

Yanıtlama zamanı:

Digitürk'te Grand Designs isimli bir program var. İngiltere'deki imar yasaları o kadar katı ki tarihi bir bina olarak kabul edilen bir ahırın yalnızca bir duvarı kalmış ama arazinin yeni sahibine bu duvarı temel almasını şart koşuyorlar ve yeni bina bu harabe duvar etrafında inşa ediliyor. O duvarı yıkmasına kesinlikle müsaade edilmiyor.

Başka bir vatandaş boş bir araziye ev yapacak ama tarihi dokuya zarar vereceği endişesiyle imar izni verilmiyor. Akıllara gelen tek çözüm binanın tepenin altına doğru inşa edilmesi. Tepeye doğru baktığınızda evin 1 cm'si bile gözükmüyor ama tepenin içine doğru kocaman bir ev yapılmış.

Fransa Bisiklet Turu Belçika'daki etapla başladı. Bu yarışta yıllardır dikkatimi çeken şey etap boyunca geçilen köylerdeki imar düzeni. Helikopter çekimlerinde göze batan en önemli detay temizlik ve tüm evlerin çatılarıyla dış cephe renklerinin benzer ve yakın tonlarda olması. Her tarafa kahverengi ile antrasit hakim. Katedraller ve şatolar ilk günkü ihtişamı ve peyzaj düzenlemesiyle tepelerden vadileri selamlıyor.

15 saat önce, Engin Uzunoğlu yazdı:

Özenerek baktığımız Avrupa şehirlerinde değil tabela, koyduğun çiçeğe, binanın rengine bile karışırlar.

  

Yanıtlama zamanı:
25 dakika önce, Serkan Z. yazdı:

Fransa Bisiklet Turu Belçika'daki etapla başladı. Bu yarışta yıllardır dikkatimi çeken şey etap boyunca geçilen köylerdeki imar düzeni. Helikopter çekimlerinde göze batan en önemli detay temizlik ve tüm evlerin çatılarıyla dış cephe renklerinin benzer ve yakın tonlarda olması. Her tarafa kahverengi ile antrasit hakim. Katedraller ve şatolar ilk günkü ihtişamı ve peyzaj düzenlemesiyle tepelerden vadileri selamlıyor.

Benimde ençok istediğim şeylerden biri Fransa bisiklet turu rotalarında araba ile gezmek, çok seviyorum özellikle helikopter çekimleri çok etkileyici.

Yanıtlama zamanı:
1 dakika önce, Aydın Baran yazdı:

Benimde ençok istediğim şeylerden biri Fransa bisiklet turu rotalarında araba ile gezmek, çok seviyorum özellikle helikopter çekimleri çok etkileyici.

Aynı hayale sahibiz.:) Aşığım o rotalara.

Hatta sayısaldan falan yüklü bir para kaldırabilirsem Alplerde bu rota üzerinde imarlı ifrazlı :) bir arsa alıp kendi tasarımım triplex bir villa inşa edip burada ömür sürmek en büyük hayalim.

Yanıtlama zamanı:
7/3/2017 - 13:29 tarihinde, Serkan Z. yazdı:

bir ahırın yalnızca bir duvarı kalmış

hatırlıyorum bunu. o elemana ne oldu acaba bi ara kanserdi iyileştimi ki

Yanıtlama zamanı:

hazır standart getirirken yaya yolunda kafa hizasında keskin kenarı olan tabelalar ile ilgili bir düzenleme de yapsa keşke

Erhan Er. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:
2 saat önce, Olcay Sert yazdı:

hatırlıyorum bunu. o elemana ne oldu acaba bi ara kanserdi iyileştimi ki

?Müthiş hafıza. Böyle bir şey hatırlıyorum. Ev tamamlandıktan kısa süre sonra hayatını kaybetmişti ama ikisi aynı kişi miydi şimdi tam çıkaramadım. 

Serkan Z. tarafından düzenlendi

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.