Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

125 Ps'lik Motor Neden Dyno'da 108 Ps Çıkıyor

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Pazartesi günü arabamı ekspertize götürdüm çıkan motor değerleri beni haliyle üzdü. 2012 model 60000km ford focus ecoboost 1.0 için normal mi bu değer? Değilse ne yapmalıyım?

IMG_3977.JPG

Solved by Yakup Ç. A.

• Yakup Ç. A., başlığı 125 Ps'lik Motor Neden Dyno'da 108 Ps Çıkıyor olarak değiştirdi
  • Yanıt 37
  • Görüntüleme 6,4k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Yakup Ç. A.
    Yakup Ç. A.

Üzülecek bir şey yok, gittiğiniz yerdeki ölçüm cihazının doğrulundan emin misiniz?  Dikkate almayın bunları. Eğer araçta performans kaybı hissediyorsanız servise uğrayın, eğer hissetmiyorsanız de

• hayır,  buradaki güç birimi cv ...şöval vapor (buhar beygiri mi ne tam hatırlayamadım) öyle birşeydi . aşağı yukarı hp ye yakın.. fransızlar kullanır 

• "Dyno" sistemlerinde mekanikten yazılıma sonucu değiştirebilecek o kadar çok faktör var ki güvenilir kabul edilmeleri çok zor. Değişimi göstermesi açısından aynı alette aynı koşullarda öncesi son

Posted Images

Yanıtlama zamanı:
  • Solution

Üzülecek bir şey yok, gittiğiniz yerdeki ölçüm cihazının doğrulundan emin misiniz?  Dikkate almayın bunları.

Eğer araçta performans kaybı hissediyorsanız servise uğrayın, eğer hissetmiyorsanız dediğim gibi önemsemeyin.

Yanıtlama zamanı:
14 dakika önce, Koray Özgürler yazdı:

Pazartesi günü arabamı ekspertize götürdüm çıkan motor değerleri beni haliyle üzdü. 2012 model 60000km ford focus ecoboost 1.0 için normal mi bu değer? Değilse ne yapmalıyım?

Y eksenin birimi kW olabilir mi? Öyleyse 0,745'e bölmeniz lazım

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Erhan Er. yazdı:

Y eksenin birimi kW olabilir mi? Öyleyse 0,745'e bölmeniz lazım

hayır,  buradaki güç birimi cv ...şöval vapor (buhar beygiri mi ne tam hatırlayamadım) öyle birşeydi . aşağı yukarı hp ye yakın.. fransızlar kullanır 

Yanıtlama zamanı:
6 dakika önce, H. Cenk yazdı:

hayır,  buradaki güç birimi cv ...şöval vapor (buhar beygiri mi ne tam hatırlayamadım) öyle birşeydi . aşağı yukarı hp ye yakın.. fransızlar kullanır 

hiç duymamıştım cheval vapeur'dan geliyormuş. 1 CV = 0,9859 HP

Yanıtlama zamanı:

"Dyno" sistemlerinde mekanikten yazılıma sonucu değiştirebilecek o kadar çok faktör var ki güvenilir kabul edilmeleri çok zor.

Değişimi göstermesi açısından aynı alette aynı koşullarda öncesi sonrası değerlendirmeleri bir nebze doğru kabul edilebilir ve anlamlı olabilir. 

Hissedilir bir performans eksikliği yoksa dert etmeye gerek yok. 

--8 dakika sonra eklendi--
20 saat önce, Erhan Er. yazdı:

hiç duymamıştım 

Eminim 2CV'yi de duymamışsınızdır.

Okunuşu "döşovo" 

Citroen'in halk arabasıdır.

İsmini iki silindirli hava soğutmalı, ilk serilerde 9 beygir gücündeki motorundan alır. 1948-1990 yılları arasında üretilmiştir. 

1948-1978-citroen-2cv-3261_3345_969X727.

Konu dışı ama, konuda da pek önemli bir durum yok, çeşni olsun.

Cem Boneval tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Ateşleme ve hava emiş üniteleri, benzin kalitesi, ölçüm yapan cihazın güvenilirliği vb.. çok faktör varken dert etmeyin o değeri. Ölçümlerde motor yüzdesi (ne demekse, motorun kalan ömrünü ölçüyorlar galiba!) yazan birçok güvenilir olmayan oto test merkezleri mevcut. Çalışması, gaz tepkileri normal ve bakımlarını yapıyorsanız umarsamayın bile.

Motor mis gibi lineer şekilde 6600 devire kadar güç üretmiş, iyi devirleniyormuş, hoşuma gitti.

Yanıtlama zamanı:

2012 MK3 Focus'u bizde alırken sokmuştuk 110Hp çıkmıştı.

Yanıtlama zamanı:

Bence bu teste sıfır araç girsin, ciddi oranda güç kaybıyla çıkacaktır, bir nevi IQ testleri gibi asla gerçeği ölçmez, fikir verirler. 

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bu permonsı bir daha yakalayamadım bir daha. İlaveten 160 km/h zar zor çıkıyor araba şu aralar

IMG_4021.JPG

Yanıtlama zamanı:

Performans dediğimiz şey kesinlikle son hız değildi :) Bir sorun görüyorsanız servise uğrayınız, biz buradan bir şey yapamayız maalesef. Dyno verisi fazla bi'şey ifade etmiyor.

Yanıtlama zamanı:
Bir saat önce, Koray Özgürler yazdı:

Bu permonsı bir daha yakalayamadım bir daha. İlaveten 160 km/h zar zor çıkıyor araba şu aralar

Dyno verisi çok önemli değil.Ama arabanız düz yolda 160km/h gibi bir hıza zor çıkıyorsa bir sorun vardır büyük ihtimal.Yokuş yukarı yolda dahi o süratlere pek zorlanmadan çıkmanız lazım.Servise uğrasanız fena olmaz.

Yanıtlama zamanı:

Bu dyno cihazlarına neden bu kadar rağbet var anlamış değilim. 125 ps denilen motor gücü dyno ise tekerden olcum yapıyor. Arada bir sürü aktarma organı kayıplar dişli oranları vs derken böyle sonuç çıkıyor. Birde cihazların kalibrasyonu nedir ne kadar sapma ile olcum yapıyor ona bakmak lazım.

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.