Jump to content
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız ×
  • Welcome!

    Register now to access all features. After registering, you can post topics, reply topics, like users content, send private messages.
    This message will be deleted after you register.

Focus Titanium Ses Sistemi önerisi


Recommended Posts

Selamun aleyküm. 2009 Ford Focus Titanium X paket sahibiyim. Aracımda Sony ses sistemi mevcut sizler daha iyi bilirsiniz ama ben ekstra ses sistemi bağlatmayı düşünüyorum. Fakat aracımdaki hiçbir hoparlörü değiştirmek istemiyorum. Sadece ek olarak ''Roadstar rd-6050 4kanal 3000w amfi + Jbl cs-1214 1000w bass kabin + arka pandizota 2 adet Jbl gto938 600w(100rms) hoparlör ve orjinal teyp üzerine deck amfi çevirici almayı planlıyorum. Ekipmanlarda oldukça kaliteli markaları tercih edeceğim.

 

Diyeceğim o ki;

1- Orjinal teybe kaliteli bir çevirici sorun çıkartır mı ?

2- Sizlerin tavsiye edeceği marka veya ürünler var mı ?

3- Bağlatacağım sistem 4 kapıdaki orjinal hoparlöre zarar verir mi ? 

 

Tecrübeli arkadaşların cevabını bekliyorum. Hepinize teşekkür ederim. İyi forumlar..

Edited by Aykut Bakır
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Amfide Roadstar en son seçeneyin olsun.Alpine,Hertz,Focal,JBL,Audison,Pioneer, ve böyle gider :) yani demem oki daha kaliteli bilindik markalardan amfi kullan yoksa çok başın ağırır.Deck çeviricide Audison markası tek seçeneyin olsun!RCA kablolarıda aynı şekilde Audison.

Oval hoparlörler tarzım değildir buyüzden önermem,hele araç HB'ise apaçi modeline yavaşça kayarsın :) Sedanda altta metal gövde olduğunda nispeten daha başarılı olur.

önerim:Kapılardaki hoparlörleride değiştirmen yönünde,zira arkaya koyacağın Subwofer ve ovaller öndeki sesi bastıracaktır ve sonuç hüsran olur.

not:Deck çeviriciyi taktırdığın yerde dikkat et kesecekleri kabloları güzel izole etsinler(Piyasada Makaron tabir edilen bir malzeme var)onla izole etsinler mümkünse,yoksa onlar sıradan naylon izolirbant kullanır ve bu bant zamanla ısıdan felan açma yapar ve sorunlar başlar(kısa devre ihtimali)

--2 dakika sonra eklendi--
15 dakika önce, Zafer Özdemir yazdı:

Zaten iyi bir ses sistemi var üzerinde. Kapidaki Hoparlörler elbette sorun cikaracaktir

Üstad,konu baya eskiymiş :) bizde sazan gibi atladık valla,şimdi gördüm.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Privacy Policy.