Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Turhan Atasoy

Üye
  • Toplam İleti

    168
  • Katılım

  • Son ziyaret

Turhan Atasoy Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Focus3 1.6 ti-vct Titan.HB-PS
  • Meslek:
    Makine tekn,
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.073 profil görüntüleme

Turhan Atasoy's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

107

Toplam Beğeni

  1. Aynalar sağ-sol+moduller sağ-sol 700 tl pazarlıksız son fiyat!!Sadece aynalara vermiştim o parayı,modüller 250+250=500kardasınız
  2. Satılacak Ürün Hakkında Marka ve Model: Model Yılı: Donanım: Kilometre: Motor Hacmi ve Gücü: Yakıt: Vites: Kasa Tipi: Garanti: Diğer Detayları: Araç Detaylarını Giriniz.Merhaba,2014 Focus3 Hetchback aracımdan söktüğüm,orjinal Ford ürünü olan bagaj açma düğmesi satılıktır.Ürün herhangi bir sıkıntısı tamiri söz konusu değildir,sökme sebebi düğmenin yerine kameralı version takılmasıdır. Satış Hakkında Satış Yöntemi: Eft/Havale/Elden nakit İstenilen Karşılık: 100tl İletişim Bilgileri İsim Soyisim: Turhan Atasoy Yaşadığı Şehir: İstanbul/Beylikdüzü İletişim Kanalları: Tel:05365672308/SMS/Watsap/[email protected] Ürüne Ait Resimler Bu kısımda ürüne ait resimleri koymalısınız..
  3. Satılacak Ürün Hakkında Marka ve Model: Model Yılı: Donanım: Kilometre: Motor Hacmi ve Gücü: Yakıt: Vites: Kasa Tipi: Garanti: Diğer Detayları: Araç Detaylarını Giriniz.Merhaba,ürün yeni tip anahtarsız giriş kapı koludur,rengi DERİN MAVİ,aracımda kısa süre kullanıldı,araç satılınca söküldü.Karşı soketi var,fakat soketin pinleri yok,pimler piyasadan temin edilebilir.Uygulamanın nasıl yapılacağıyla ilgili bilgi forumda mevcut. Satış Hakkında Satış Yöntemi: EFT/HAVALE/Elden nakit İstenilen Karşılık: 200 100TL İletişim Bilgileri İsim Soyisim: Turhan Atasoy Yaşadığı Şehir: İstanbul/Beylikdüzü İletişim Kanalları: 05365672308/Mesaj/Watsap/Veya [email protected] Ürüne Ait Resimler Bu kısımda ürüne ait resimleri koymalısınız..
  4. Satılacak Ürün Hakkında Marka ve Model: Model Yılı: Donanım: Kilometre: Motor Hacmi ve Gücü: Yakıt: Vites: Kasa Tipi: Garanti: Diğer Detayları: Araç Detaylarını Giriniz.Focus 3-3,5 için SAĞ/SOL otomatik katlanır,alttan aydınlatmalı elektrikli ayna takımı satılıktır.Ürün yan sanayi SPJ markadır,araştırarak alındı,piyasada bulanileceğiniz yan sanayi olarak en iyilerinden denildi.Ürünler kesinlikle sıfırdır,araca bir kere bile takılmadı(Aracım satıldı)Bunlara ek olarak yine SAĞ/SOL olmak üzere orjinal çıkma kapı modülleri mevcut.Forumdan konusuna ulaşarak nasıl yapılacağıile alakalı bilgi alabilirsiniz.İşlemde kesme biçme yoktur SÖK/TAK olarak yapılır,ve sadece aracın beyninden aktivasyonu yapmak kalır,o bilgide konuda var. Satış Hakkında Satış Yöntemi: EFT/Havale/Elden İstenilen Karşılık: 1000tl İletişim Bilgileri İsim Soyisim: Turhan Atasoy Yaşadığı Şehir: İstanbul/Beylikdüzü İletişim Kanalları: 05365672308/[email protected] Ürüne Ait Resimler Bu kısımda ürüne ait resimleri koymalısınız..
  5. Akşam yazmaya zamanım olmadı,Gürkan hocam benim yerime açıklamış olayı.(TEŞEKÜRLER)Evet,kamera montajı esnasında kapılar uzun süre açık kalmıştı,bu sebepten Ambians aydınlatma kendini korumaya almış yanmıyordu,sadece kapıları açınca yanıyordu.Denemediğim birşey kalmadı,kitapçığında hatim etmeme rağmen bir açıklama bulamadım bu yönde,abartısısız 2 saat uğraştım,farları aç/kapa,bilgisayardan aç kapa v.s.Akü kutup başını sökmek aklımdaydı fakat evden uzaktaydım alet olmadığından onu deneyemedim,sonuç olarak belli bir süre kontak aç kapa v.s sistem kendini resetledi herhalde tüm led’ler eksiksiz olararak yanmaya başladı,yani bsşınıza gelirse RELAX olun panik yapmayın,kendi kendine düzelecektir?
  6. Merhaba arkadaşlar,iç ambians aydınlatma’ile ilgili sorunum var,konusu varsa lütfen yöneticiler gerekli yere taşısın ben bulamadım.İç ambians aydınlatmam sürekli yanıyordu,yani olması gerektiği gibi,fakat artık sadece kapıları açınca yanıyo!Geçenlerde SYNC’ye fabrika ayarlarına geri dön yaptım,onunla alakalı olup olmayacağını bilmiyorum ama ozamandan beri arabayı kullanmadım,bugün binince farkettim yanmadığını.Yol bilgisayarından ORTAM IŞIĞI srçeneği açık,kapalı yapınca kapıları açınca dahi yanmıyo!Halbuki bunlar kontağı açınca sürekli yanıyordu,ne olmuş olabilir? --59 dakika sonra eklendi-- Aracım Titanyum tek renk(KIRMIZI)ambians aydınlatmalı,yani aynanın orada herhangi bir komut düğmesi yok ON/OF gibi.
  7. Orjinal ana üniteyle 50 RMS’ten güçlü olmayan COSXİEL hoparlörlerle(Sizin düşündükleriniz bu sınıfta)başarılı sonuçlar çıkabiliyo,fakat multimedyalarla nasıl olur bilemiyorum,ben şahsen OEM cihazdan daha güçlü ses çıkışına sahip olduklarını düşünmüyorum!Ses işlemcisi bikere kesin daha kötü(YANİ BURADA SADECE GÜÇ ÖNEMLİ DEĞİLDİR,CİHAZIN ÜRETTİĞİ SESTE ÖNEMLİ) Bu yüzden şu dandik çin malı işlemcilerinle donatılmış multimedyalara hep soğuk bakmışımdır. Gelelim neyapılabilirliğe: Ben olsam kesinlikle düşük güçlüde olsa bir anfi düşünürdüm,mesela Sony Hybrit amfi var,boyutu çok küçük ve aküden besleme gerektirmeden direkt teybin oradan 12volt alarak çalışabiliyo,hatta teybin altındaki boşluğa bile sığıyo diye biliyorum.RCA kablo kullanmadanda hoparlörlere giden artı/eksi’lerden direkt bedlenebiliyo.Yani aracın orası burası kurcalanmadan kolay montaj yapılabiliyo.O düşündüğünüz hoparlörlerlede iyi sonuç vereceğini düşünüyorum şahsen.En maliyetsiz seçenek bu olurdu,yoksa daha farklı seçeneklerde var İŞLEMCİLİ AMFİ/VEYA HARİCİ İŞLEMCİ fakat olay TUZLU olma durumuna doğru kayar.
  8. Murat selam.Yaw ben şu 4.2 Sony ekrana orj.olmayan kamera takma işine heveslendim ve kalkıştımda.Ruskilerde yaptığım araştırmalar doğrultusunda ekrana extra bir yazılım gerekmediğini düşündüm/anladım....(yanılmışım)......Aliexpersten bagaj açma düğmesinin yerine takılan kameradan getirdim,bunun yanında FACRA/RCA dönüştürücüyüde aldım,geldiler ve bir hevesle kalkıştım montaja.Bu işlerden iyi anlamama rağmen arabada kendimin olunca plastik aksamı sökerken o klipslerin her ÇAT/ÇUT sesine ömrümden ömür gitti?zira bağajda neredeyse sökülmeyen plastik kalmadı,tabi bunun devamında teybe doğruda işler hiç kolay değildi,ama profesyonellere taş çıkartacak cinste bir iş çıkardım,zira çok dikkatli ve yavaş çalıştım,nihayetinde güzel bir montaj oldu fakat GÖRÜNTÜ gelmedi(?AYNEN ŞU EMOJİ GİBİ OLDUM)...Sonra sarıldım gene nete,olayın daha derinine inince şunu anladım:Beni yanıltan aslında rus forumlarında resimli uygulamayı yapan bir kaç arkadaş olduki bunlar EXTRA yazılım kullanmadıklarını idda ediyorlar konusunun anlatımında,fakat işin rengi öyle değilmiş anladığım kadarıyla!Ruslarda PRO-FORD diye bir site var Ford PARÇA/AKSESUAR satan,meğerse bunlar o ekranları yazılım atarak satıyorlarmış,ve bunları alan arkadaşlar bundan habersis olacaklarki konularında extra yazılım yüklenmedi diyorlar.Bu yazılıma rusça PROŞİVKA diyorlar,az buçuk rusçam var ve bunun anlamı YAMA.....Fikrine ihtiyacım var,bu durumda sen olsan ne yapardın,bir fikrin varmı?..Biz bu yamayı bulabilirmiyiz,bulsak yükleyebilirmiyiz,hatta kendimiz yapabilirmiyiz,bu ruslara uyuz olmaya başladım artık?

    1. Önceki yorumları görster  4 more
    2. Turhan Atasoy

      Turhan Atasoy

      Kusıra bakma geç gördüm,İzmir’e yolculuk yapıyorum.Ekranın kodu aklımda değil,nalet olsun resimde çekmemişim,ama şöyle söyliyim sen aslında mevzuya yabancı değilsin,bu ekranların 2 tipi var:

      -2012 nin yarısına kadar üretilenlerde fakra/video girişi yok

      -2012 yarısından sonrakilerde var!

      Benimki facra girişi olanlardan,2013 üretimi.

      Ve bendeki kamera ÇİN üretimi,orjinal değil yani,ama şu kaliteli olanlardan,hani şu bagaj açma düğmesinin yerine takılanlardan.Aynı zamanda FACRA/RCA dönüştürücüsünü’de aldım,yani rusların yaptığı uygulamadan malzeme olarak bir eksiğim yok.Facra socketini bildiğin video girişe çeviren basit bir kablo bu!Şimdi dönelim tekrar ekranlara:

      Aslında Facralı yada Facrasıs her ikisinede aftermarket camera takılabiliyo,sadece Facra girişi olmayanın ana socket üzerinde bir pim değişikliği yapılarak artı YAZILIM(Ruskilerden)

      Benimkine extra bir işlem gerekmiyor,sadece yazılım(Ruski)

      Orjinal kamera+modül olay çok daha basit,sadece kamera aktivasyonu yapıyorsun(BURADA ŞÜPHEYE KAPILDIĞIM ŞEY,ACABA ORJİNAL SİSTEME GÖRE YAPILAN AKTİVASYON HERİKİ SEÇENEKTEDE İŞE YARIYORMUDUR ACABA??)ama tabi düşük bir ihtimal bu.

      5.2 ekranlarda olay biraz daha farklı:

      2012 yarısına kadar üretilenlerdede facra/video girişi var fakat aftermarket kamera kullanımı için yine ruskilerin geliştirdiği bir MODÜL kullanılıyo

      -2012 yarısından sonrskilere after market kamera kullanımı için extra bir işleme gerek yok,sadece Facra/RCA dönüştürücü kullanılıyo,birde 5.2 ekranlarının heriki tipindede facra girişleri 4.2 lere göre farklı.Bunların facra girişleri 4 pinli(BİRİ BOŞ!)....ve ekranın arka altt konumlandırılmış,bizimkilerse bildiğin standart facra göbeği yuvarlak olan,zannedersem facra Z diye geçiyo,ve ekranın arka/üstte konumlandırılmış,rengi BEJ/KİRLİ BEYAZ gibi birşey.

      Buarada hattım dediğim gibi full çekili.Camera montajlandı,arka vites lambasından +/- tetik alındı,hat teybe kadar eksiksiz çekildi,facra/rca dönüştürücüdünün üzerinden teybe takıldı,sadece aktivasyon lazım?

      --7 dakika sonra eklendi--

      7A673A27-4515-4665-8EAB-DC573A245908.jpeg

      --8 dakika sonra eklendi--

      Böyle birşey ekran,üstteki facra girişi video girişi!

      --11 dakika sonra eklendi--

      Pro-Ford böyle bir set satıyo,bu setteki herşey bende mevcut,yani ortadaki Facra/RCA dönüştürücüsü,kamera(AYNISI)...RCA uzatma kablosu,kısaca herşey aynı,sadece AKTİVASYON.

      057F8F88-B838-4B5D-8A13-EC4D7D58862B.jpeg

      --17 dakika sonra eklendi--

      Aklında GRİ kalan birşey varsa söyle,üşenmem yazarım?yada müsait olumca bana bir çağrı at,ben ararım seni 0536 567 23 08

    3. Turhan Atasoy
    4. Murat Kav.

      Murat Kav.

      Selam Turhan,

      Bu ekrana yazılım atmadan mümkün olabileceğini sanmıyorum. Bu eski tip çünkü. Sadece kablo ile yapmak için, arka soketi farklı olandan bulmak gerekiyor.

      Yazılım konusunda fikir yürütmek zor.  

  9. Hayır,aksine öncelikle tamda yaptırmanız gereken bu.Yalnız hidrolik eksildiyse,nedeninide bulmak lazım öncelikle(kaçak,v.s) Pompanın arızalanmış olma ihtimalini sizin kilometre araliğinda düşük olasılık olarak görüyorum,sadece içinne pislik kaçma yada bir oring yıpranması daha olası geliyor.Bildiğim kadarıyla pompa açılıp bakımı yapılabiliyo,fakat yetkili bunu yaparmı bilmiyorum(onlar bakımı mümkün olsada direkt değişim önerebilirler)Geçmiş olsun
  10. Ben söylerim size,kaydetmiştim telefona ?
  11. Orjinal modül aldım Sarp bey,konuda bahsedildiği gibi BV6N-14B531-BH ve BV6N-14B533-BH
  12. Bana özelden bir tel.no vermeniz mümkünmüdür.Ben aslında montajı hafta sonu yapmayı planlıyorum(hafta içide olabilir),aktivasyonu siz ne zaman uygun olursanız yaparız.
  13. Teşekür ederim.Benim birde ufak bir yardıma ihtiyacım olacak ELM'ile aktivasyon için,Teoman bey siz sanki bizim taraflardaydınız,(Beylikdüzü)mümkünmüdür bir el atmanız,yada müsait değilseniz Beylikdüzü ve civarı bana kim yardımcı olabilir?Hafta sonu yapmayı planlıyorum,işimden müsait olursam.
  14. @Murat Kav. @Teoman S. üstad'lar selam.Bugün oto.katlanır ayna aldım,kutunun üzerinde ithalatçı firmanın bir uyarısı dikkatimi çekti. "SOKET BAĞLANTISININI YAPTIKTAN SONRA ARAÇ İÇERİSİNDEKİ KUMANDAYI KULLANARAK KATLAYIN,AKSİ DURUMDAKİ MONTAJ HATALARINDAN KAYNAKLANAN ARIZALAR FİRMAMIZ TARAFINDAN KARŞILANMAYACAK"diye. Burada ne demek istenmiş,konudan anladığım kadarıyla bu işlem içerideki kumanda paneli değiştirilmedende oluyo,ve sadece manuel olarak AÇMA/KAPATMA yapamıyoruz,ki bu benim için çok önemli değil.Sanırım bu genel bir uyarı ve üreticinin ürettiği tüm oto.katlanır aynalara bu uyarıyı koyuyor,ve bazı modellerde araç kumandasından kapanma olmadığı için böyle bir genelleme kullanmışlar,yani buradaki uyarının temel amacı aynayı elle değilde elektronik olarak komutla kapatın diyor,yanılıyomuyum? --1 dakika sonra eklendi-- Resim ters oldu,kusura bakmayın?
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.