Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360195 Merhaba arkadaşlar kamera montajı için istanbula gidişim sırasında aracımın motor koruma ışığı yanmıştı. O tedirginlikle inip arabanın kaputu açıp baktığımda herşeyin normal olduğunu gördüm. Araçta güçte bir düşüş motorda olumsuz bir durum görmeyince devam ettim kontağı kapatıp açtım ancak ışık hala sönmemişti. Servise girdik IDS'ye bağlandı ve süpriz 4500 ₺ sıkışmış Aracın katalatik konvertör arızalanmış gel gelelim katalatik konvertörün ne olduğuna ; Arabaların tükettiği yakıttan ortaya çıkan zehirli gazların, havaya direkt karışmasını engellemek için kullanılan bir nevi araçların filtre sistemi. Motor bölmesinin alt çıkışındadır. Çelik bir kutuyu andırırlar. Buna bağlı Oksijen (Lambda) , Hego sensörleri bu hava yakıt karışımını ECU'ya göndererek burada hesaplanıp egzosttan dışarıya atılacak gaz oranını tespit etmektedirler Katalatik konvertör bozulursa ne olur; Çekiş düşer Siyah duman atar Motor Devrinde dalgalanmalar Yakıt sarfiyatı yükselir. Motor sıcaklığı yükselir Katalatik konvertör neden bozulur; Uzun Süre Marş Aracı ittirmek ( Bizim tabirimizle vurdurmak) Kurşunlu benzin kullanmak Kalitesiz yakıt Yani üstadlara şunu sormak lazım 70.000 km deki bir araç için bu konvertörün arızalanması normalmidir ? Ki birçoğu normal değil diyor. Normal varsayalım 4500 ₺ nedir yahu insafsız OTOSAN. Akşam araca K&N açık hava filtresi taktım ve sabah yola çıktım 30 km sonra ariza isigi yandi bununla alakali olabilir mi bilemiyorum. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360200 arabanız 1.6 ecoboost sanırım.. lpgli araçların daha çabuk katalitik konvektörü dağıttığını duymuştum.. eski accent admirem de lpg taktırdıktan 20k sonra 70000de aynı arıza vermişti.. aracınız için referans olur mu bilemem.. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360201 Araca lpg takmam, lpgli araç kullanmam da . Aracım benzinli ecoboost 1.6. Lpgli araçlarda olabiliyor ama benim araca benzin dışında birsey konmadi ikisi kıyaslamak doğru olmaz Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360208 1 saat önce, Özer Aksu said: Merhaba arkadaşlar kamera montajı için istanbula gidişim sırasında aracımın motor koruma ışığı yanmıştı. O tedirginlikle inip arabanın kaputu açıp baktığımda herşeyin normal olduğunu gördüm. Araçta güçte bir düşüş motorda olumsuz bir durum görmeyince devam ettim kontağı kapatıp açtım ancak ışık hala sönmemişti. Servise girdik IDS'ye bağlandı ve süpriz 4500 ₺ sıkışmış Aracın katalatik konvektör arızalanmış gel gelelim katalatik konvektörün ne olduğuna ; Arabaların tükettiği yakıttan ortaya çıkan zehirli gazların, havaya direkt karışmasını engellemek için kullanılan bir nevi araçların filtre sistemi. Motor bölmesinin alt çıkışındadır. Çelik bir kutuyu andırırlar. Buna bağlı Oksijen (Lambda) , Hego sensörleri bu hava yakıt karışımını ECU'ya göndererek burada hesaplanıp egzosttan dışarıya atılacak gaz oranını tespit etmektedirler Katalatik konvektör bozulursa ne olur; Çekiş düşer Siyah duman atar Motor Devrinde dalgalanmalar Yakıt sarfiyatı yükselir. Motor sıcaklığı yükselir Katalatik konvektör neden bozulur; Uzun Süre Marş Aracı ittirmek ( Bizim tabirimizle vurdurmak) Kurşunlu benzin kullanmak Kalitesiz yakıt Yani üstadlara şunu sormak lazım 70.000 km deki bir araç için bu konvektörün arızalanması normalmidir ? Ki birçoğu normal değil diyor. Normal varsayalım 4500 ₺ nedir yahu insafsız OTOSAN. Hiç normal değil. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360221 70k erken , daha bir o kadar gitmeliydi. Günahını almayayım ama aracın eski sahibi acaba hınzırlık mı yapmış? Kaçak Bulgar ve Gürcü benzini kullanmış olabilir mi? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360223 Gürcü deyince Bizimki neredeyse hep gürcü Ama iyisi olsun diye biraz daha fazla yol yapıyoruz Hemen alıp çıkmak yok Rize'de ki bayii bu konulara artık alışmıştı, genelde lap diye anlıyor yakıtı nereden aldığını. Bir şey arıza yaptı mı bizde, henüz yok 90 bin'e yaklaştı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360225 70.000 civarı çok erken. Motor çalışmasında da sorun yaratmadığına göre yanlış alarm, sensör arızası vb. olmasın? Bence önce bundan emin olmak lazım. Sonra da Otosan dışında temin etme yollarını araştırmalı. 1.6 EB fazla gelmedi, sürümü olan bir parçada değil. Çıkmacılara da bakılmalı. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360226 Arabada k&n hava filtresi var mı? Varsa eğer orijinal filtreyi takıp arızayı sildir. O2 sensörü bizim arabada pek bir garip. Kn ile yüksek vites düşük devir giderken bu hatayı alabilmen çok olası. Böyle yapıp aynı şartları yaratmaya çalış bence. Daha sonra tüm yazılımları serviste güncelletip bak keyfine. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360227 17 dakika önce, Kaan Yagizer said: 70k erken , daha bir o kadar gitmeliydi. Günahını almayayım ama aracın eski sahibi acaba hınzırlık mı yapmış? Kaçak Bulgar ve Gürcü benzini kullanmış olabilir mi? Eski sahibi benzini koyup binmiş sadece bakim vs hak getire 3. bakımdan sonrası servis kaydı yok. Kalitesiz yakıt , bilinçsiz sürücü bir araya gelince kaçınılmaz son. 4 dakika önce, Cem Boneval said: 70.000 civarı çok erken. Motor çalışmasında da sorun yaratmadığına göre yanlış alarm, sensör arızası vb. olmasın? Bence önce bundan emin olmak lazım. Sonra da Otosan dışında temin etme yollarını araştırmalı. 1.6 EB fazla gelmedi, sürümü olan bir parçada değil. Çıkmacılara da bakılmalı. Şöyle yapacağız parçayı söküp kontrol edeceğiz eğer sağlam ise sensör ile kurtarmış olacağız eğer konvektor içi lağım gibi ise ( tabiri caizse) degistirmek için başka çaremiz yok sanırım . @ER-OL Otomotiv de haraketsiz stokta var orjinal katalatik konvektör 1500 tl umarım ihtiyaç kalmaz bu durumda oradan isteyeceğim 9 dakika önce, Servet Özkan said: Arabada k&n hava filtresi var mı? Varsa eğer orijinal filtreyi takıp arızayı sildir. O2 sensörü bizim arabada pek bir garip. Kn ile yüksek vites düşük devir giderken bu hatayı alabilmen çok olası. Böyle yapıp aynı şartları yaratmaya çalış bence. Daha sonra tüm yazılımları serviste güncelletip bak keyfine. Evet k&n hava filtresini taktık tan sonra oldu bu durum ama onunla bağlantısı var mı bilemedim. Akşam taktım sabah yola çıktım yaklaşık 30 km sonra ışık yandı . Ancak servis baş teknisyeni filtre den olamaz demişti açık hava filtresi taktığımı söylemiştim Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360250 Evet k&n hava filtresini taktık tan sonra oldu bu durum ama onunla bağlantısı var mı bilemedim. Akşam taktım sabah yola çıktım yaklaşık 30 km sonra ışık yandı . Ancak servis baş teknisyeni filtre den olamaz demişti açık hava filtresi taktığımı söylemiştim O servis "baş teknisyeni" ne selam söyle benden ve filtreyi söküp arızayı ids ten temizlettir. Muhtemel sorunun kalmayacak. Üstüne duacım olacan. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360251 2 dakika önce, Servet Özkan said: O servis "baş teknisyeni" ne selam söyle benden ve filtreyi söküp arızayı ids ten temizlettir. Muhtemel sorunun kalmayacak. Üstüne duacım olacan. Yanı araca K&N takamayacakmiyiz. ? kaldırmiyor mu ssd taksak ? Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360252 Bizim malak sensörler bir seviyeden sonra arabaya geçen hava miktarını yanlış ölçtüğü için Afr yi yanlış hesaplıyor. Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360253 2 dakika önce, Servet Özkan said: Bizim malak sensörler bir seviyeden sonra arabaya geçen hava miktarını yanlış ölçtüğü için Afr yi yanlış hesaplıyor. Maf map sensörlerini temizlemek gerekir mi bu durumda . Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360268 Her şeyi denemek lazım. Bir de başlığı düzeltmek: Konvektör değil konvertör... Raporla
Yanıtlama zamanı: Nisan 27, 201610 yıl comment_360269 13 dakika önce, Cem Boneval said: Her şeyi denemek lazım. Bir de başlığı düzeltmek: Konvektör değil konvertör... Benim cep telefonun klavyesi kelime düzeltme konusunda biraz özürlü . Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın