Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Passat ile Focus Takas Sürecindeyiz Mantıklı Mı


Arda Başmak

Önerilen Mesajlar

         Merhabalar foruma uzun süredir sadece takip amaçlı kullanıyordum.Satılık passat aracımız var aciliyeti çok fazla olmasda satmamız gerekiyor ve 2 haftadır görüştüğümüz bir focus sahibi var ve bu süreçte iki araçta satılmadı.

Bizim aracımız 2012 1.6 TDI comfortline passat bu sitede de satılık bölümünde bulunuyor. Takas gelen araç ise 2011 model 150 küsür bin km de TDCI collection aracın önden bir darbesi var hava yastıklarını açmadığını söylüyor kaput ve sağ ön çamurluk değişmiş durumda sahibi aracı Eskişehir Birmot'tan almış bir ay önce.

         Sizlere sormak istediğim aracımız uzun süredir satılık ve birçok alıcı gelse de hep kapıdan döndüler araçta en ufak bir sıkıntı yok hep 1-2 bin tl den dolayı anlaşamdığmız için.Aracı vermeyi düşündüğümüz son rakam bizim 71 babam da takas sonunda focusu sattığımızda 71 elime geçerse takas yapalım diyor ve karışmak istemiyor ben sıcak bakıyorum açıkcası ama tek başıma da sorumluluk almak istemiyorum herhangi bir arızası çıkar mı diye

Focusu takas etsek ki bunun öncesinde alıcı da bizde ekspertize sokucaz herhangi bir sorun cıkmadığını varsayalım bu aracı satmaya çalışsak ne kadara satılır sizce konuştuğumuz rakam focus + 36 bin tl focusu en kötü ihtimalle 35 bine satabilir miyiz. (focusun da 5-6 bin tl hasar kaydı var en son servise 96 bin km de gelmiş ve kazaları dışarda yapılmış)

 

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-fort-focus-dizel-1.6-td-110-luk-acil-satilik-276295156/detay

 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Kendi aracınızda bir miktar indirim yapıp nakit satmak daha mantıklı. Çünkü elinizde nakit olduktan sonra istediğiniz arabaya çatır çatır pazarlık yapabiliyorsunuz. Takas durumunda diğer aracın değerinin üstünde tutmak zorunda kalabiliyorsunuz. Bir de iki değişenli 150 binde hasar kayıtlı bir aracı yarın satmaya çalışsanız hemen satmak sıkıntı olabilir ki asıl o zaman ölücüler başınıza toplanır.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yorumlarınız için hepinize teşekkürler sizin söylemleriniz doğrultusunda netleşiyor gibi düşüncelerimiz. Ancak biz Passatı uzun süredir satamıyoruz araç 1-2 aydır internette değil daha önceside var. Birde misal takas yapsak haziran temmuz ayına kadar satılması gerekiyor yani 2-3 ay sonra da satılsa sorun olmaz bu aracın piyasası kaç cıvarlarındadır ki 33-34 e 1 ay içersinde satılma şansı yokmudur sizce 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

6 dakika önce, Arda Başmak said:

Hocam bizde bu şekilde yaşayarak öğrendik, ama fiyattan dolayı 1-2 bin lira ile dönen çok kişi oldu.

 

Pazarlıksız satış olmaz ama hızlı gideri olduğunu düşündüğüm bir araba olduğu için sordum. 

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Bu düşündüğünüz takas operasyonunu 1000 TL için yapıyorsanız uğraştığınıza değmez. Focus'u alacaksınız, sonra onu da 36,000 TL'ye satmak için uğraşacaksınız. Ayrıca  2012 model bir Passat için 71,000 TL fena para değil, sıfırı kaç para ki bu arabanın, DSG şanzıman yoksa en fazla 100,000 TL eder. Bu durumda araç 4 yılda %30 değer kaybetmiş olur ki, bence gayet normal.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.