Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Semih Yaşar

Üye
  • Toplam İleti

    44
  • Katılım

  • Son ziyaret

Semih Yaşar Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    İstanbul
  • Arabam:
    Focus Mk3 Trendx Ti-VCT
  • Meslek:
    Mühendis
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Semih Yaşar's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

16

Toplam Beğeni

  1. Geçen hafta, 2014 Focus arabamın aküsü bitti. Tamirci , ara kablo ile takviye denedi, olmadı. Sonra, 60A inci akü taktık araba çalıştı ama şanzıman hatalı uyarısı çıktı. Araba 2. vitese geçiyor, 3. vitese 4000 devirde geçiyor ve bazen kendiliğinden N'ye geçiyordu. Sanayide, Ortaş otomotive gittim, Zikri Usta, oğlu Selim bilgisayar ile bağlandı, TCM arıza kaydetmiş , hatayı sildi ve araba düzeldi. Bazen voltaj düştüğünde bu tip hatalar olabiliyormuş. TCM'yi değiştirmeden , gerçekten yanmış olduğuna emin olmak lazım, yoksa basit arızalar için büyük ve gereksiz masraf çıkmış olur.
  2. Benim arabanın vites değiştirme alışkanlıkları bana pek uygun değil. 2000 devire gelmeden vites büyütüyor, 70 km/h hızda bakıyorum 6. vitese atmış. Bu nedenle bende D modundan çıkmadan sık sık yandaki düğme ile vites küçültmeye başladım, ama pek birşey farketmiyor, powershift 1-2 saniye içinde yeniden üst vitese atıyor
  3. motor sıcakken, start-stop sisteminin bir zararı olacağını sanmıyorum, ama motor soğukken start-stop zararlı olabilir.
  4. arabamda sürekli olarak bulundurduğum yaklaşık 20 adet CD var, genelde latin, caz türü şeyler. Son 2 senedir Antonio Carlos Jobim dinledim , 5'li CD'si var, tabi başka şeyler de dinliyorum.
  5. Dün, arabamı yaklaşık 70 km'lik yol güzergahımda kullandım. Maslak- Başakşehir TEM güzergahı ve akşam dönüş Başakşehir-Kemerburgaz-Tarabya güzergahı , çok fazla dur kalk trafiğe takılmadan ama virajlı ara yollarda 60-70 km süratle yaptığım yolculukta ortalama tüketim, ( yol bilgisayarı verisi) 6,8 litre/100 km. Oldukça tatminkar bir rakam.
  6. Benim arabaya da yazılım güncellemesi yapıldı ve sanki biraz daha iyi oldu, ama bazen 1-2'ye geçerken bir titreme yapıyor. Eğer, yeni versiyon kavrama ücretsiz olarak değişiyorsa, bende servisten böyle bir talepte bulunabilirim.
  7. Bu butonla çalıştırma işinin ne avantajı var, anlayamadım. Hırsızlığa karşı bir çözüm oluyor mu? Eğer güvenlik açısından bir getirisi yoksa, pek de önemli bir özellik değil gibi geliyor bana. Anahtar çevirmek çok zor birşey değil.
  8. Hasar varsa, tamir edilir, bu nedenle de kayıt oluşur. Piyasada bu işi istismar ediyorlar. Ben arabamı çıkma parçalarla toplatsam daha mı değerli olacaktı yani. Öndeki airbagler açıldı, hasar kaydının yarısı airbag zaten. Arabanın şasisinde bir eğilme yoktu, motor kaputu, radyatör, tampon değişti. Hepsi montajlı parça zaten, söküyorsun ve takıyorsun. Arabanın fren balatası değişince nasıl değer kaybetmiyorsa, motor kaputu değişince de değer kaybetmemeli. 2014 model araba, 3-4 sene kullanıp öyle satarım, değer kaybı daha az olur herhalde.
  9. Benim arabanın hasar kaydı var. Dün, Otokoç'a gittim ve hasar kaydı olan arabaları ne şartlarla aldıklarını sordum. Beyefendiler şöyle diyor; Arabanın hasar kaydının yarısı, piyasa fiyatından düşüyormuş. Bende, arkadaşlara teşekkür ettim, çok önemli bir bilgi verdiler diye bana. İşin komiği şu, ben arabam güzel tamir edilsin diye, serviste yaptırıyorum, ama hasar kaydı yüksek çıktığı için araba değer kaybediyor. El insaf be kardeşim. Yani illaki merdiven altı bir tamircide , çıkma parçalarla araba toplatıp, yüksek fiyata satmak lazım, birilerinin canını yakmak lazım. Piyasa bunu istiyor demek ki, insanları aptal yerine koyuyorlar. Bende ilerde arabamı bu şartlarda takasa vereceğime, uygun fiyata bir yakınıma satarım. Araba gerçekten güzel tamir edildi, yüksek hızda dümdüz gidiyor, hiçbir sorunu yok, yeniden farklı değil.
  10. 318i 3 silindirli 136 bg, 320i 4 silindirli 170 bg. her ikisini de test ettim, 320i çok daha üstün performans gösteriyor. ZF 8 vites şanzımanın vites geçişleri çok iyi. arabanın arkadan itişli olması da güzel. Bugün itibarıyla 320i luxury line paket, 159,000 TL.
  11. Yılda kaç km kullanacağına göre karar vermek lazım. Eğer yılda 15,000 km civarı kullanacaksa, benzinliyi alsın bence, 25,000-30,000 arası kullanacaksa, dizeli alsın.
  12. Ben, yeni kasa A4'ü yurtdışında kullandım. Benzinliydi ama motor hacmini ruhsatta bulamadım, büyük ihtimal 2.0 TFSI idi. gidişi çok güzel, iç tasarımını da beğendim. Ama iş satın almaya gelince, ben yine BMW diyorum. Ayrıca, arabanın arka stop lambaları, yeni çıkacak olan Alfa Giulia'ya benziyor.
  13. Bu düşündüğünüz takas operasyonunu 1000 TL için yapıyorsanız uğraştığınıza değmez. Focus'u alacaksınız, sonra onu da 36,000 TL'ye satmak için uğraşacaksınız. Ayrıca 2012 model bir Passat için 71,000 TL fena para değil, sıfırı kaç para ki bu arabanın, DSG şanzıman yoksa en fazla 100,000 TL eder. Bu durumda araç 4 yılda %30 değer kaybetmiş olur ki, bence gayet normal.
  14. HB modelin 120 bg t-jet benzinli motor seçeneği de olacakmış.
  15. Çok net bir sonuç ortaya çıkmış. Gerçek tüketim değerleri, fabrika karma tüketim verilerinden yaklaşık %35 daha fazla. Sonuçlar makul ve gerçekçi, bence.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.