Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

2016 Model Focus, Golf, Astra Sizce Hangisini Almaliyim?


Elif Telli

Önerilen Mesajlar

Dizel otomatik alacaksanız focus ile astra arasında tercih edilebilir. Golf dizelde konfor harici heyecan yok. Sürüş dinamikleri ve zevki olarak focus ile astra k birbirine yakın araçlar. 1.6 dizel kategorisinde hafifleyen astranın 136 hplik dizel otomatiğinin ara hızlanmaları fena. Focusun yalıtımı daha iyi, haliyle daha sessiz, süspansiyon konforu opele göre daha iyi. Teknolojik yenilikler ve standart donanım olarak astra daha dolu ve fiyat anlamında rakibine göre daha cazip. Dış dizayn ve iç dizayn güzelliği göreceli. Astra j sahibi olarak dış ve içi dizayndaki hayal kırıklığımdan dolayı astra k'ya ısınamamış biri olarak focus aldım.       

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

24 dakika önce, Elif Telli said:

Acaba benzinli motoru bir kenara koyup dizel motorlu bir arac mi dusunmeliyim. 

 

Dizel düşünecekseniz eğer şuan dizel otomatik Focus rakipsiz. Astra şanzımanından kaybediyor,Golf hem motordan hem şanzımandan.

:yeah: Golf zaten motoru yenileyeceğini söyledi makyajı da yakın. Olacaksa orta yollu Astra veya Dizel otomatik Focus mantıklıdır.

 

Ama size benzinli yeter.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

bugun nedense ilk defa golfe kanım kaynadı, daha önce alıcı gözle bakmamışım muhtmelen ama etkileyen boş-lineda(ortamı acaba diye bile düşündüm ama şirket arabası yani) bile "kaliteli" hissettirmesi oldu. trend focusa binesim bile gelmiyor

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

15 saat önce, Gürkan Çakıroğlu said:

Ey maşallah, Focus forumunda kimse Focus önermiyor neredeyse :)

Elif hn bence kafanız daha çok karışacak :)

 

Forumda bazı arkadaşlar var, siz focus fanatiğisiniz focus'a laf söyletmiyorsunuz eleştirilere tahammül edemiyorsunuz falan diyen. Bu mesajı iyi okusun. Kullanmayı bilmek kadar neyi nasıl kullanacağını bilmek te önemli.

 

Ben bugün C sınıfı benzinli otm. vites araç alacak olsaydım kesinlikle Mazda 3 alırdım.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Seat Leon 1.2 Tsi Dsg ile topa gireyim; fiyatı makul bütçe önemliyse; içi geniş, gitmeme derdi yok, bagajı sınıf ortalamalarında, ederi (7-9 bin TL'lik ekstra donanımla Full Led far bile alınabiliyor, gerekli tüm oyuncaklar mevcut) midline plus Dsg Golf ile eşit; dış tasarımı 2013'te çıkmasına rağmen dinamik... Kaybettiği biraz trim kalitesi ve çokça yalıtım bir de torsiyon arka süspansiyon ile biraz daha hissedilir sertlikte...

Ayrıca belirteyim ki 1.6 Ti-Vct yokuşta gitmez diyen arkadaşlara pek takılmayın; tüketimi dert etmeyip devri iyi kullanınca oldukça da güzel gidiyor; otomatiği bilemem ama sport kullanılır yine gider diye düşünüyorum... Hantallığını güvenilir sağlamlığı ile de karşılar...

Maddiyat önemli değilse Golf alın zaten, bir süre kullanınca çok severler partisine katılırsınız...

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Yokuşta gidiyor o konuda sıkıntı yok. Cimrilik yapmayıp sağdaki pedala basında koştura koştura çıkıyor focus yokuşları. WW gıcığım olduğundan WW demiyorum yoksa derim :) WW diyemiyorsam Hundai i30'a bakin derim. F/P eğrisinde kağıt üzerinde tepede duruyor.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Değerli arkadaşlar, @Elif Telli Hanımefendi, zaten önemli ölçüde elemesini yapmış ve seçimini sınırlamış, seçenekler arasında yardımcı olmak daha doğru olmaz mı?

Yeni yeni marka ve modeller önerip kafasını karıştırmasak...

Bizler kadar meraklı değil, muhtemelen hiçbir zaman da olmayacak.

Sorun çıkartmayacak, sürüşü rahat ve keyifli, servisi ciddi bir araç bakıyor.

Benim için adres çok net... 

Cem Boneval tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Türkiye'de müşteri ilişkileri konusunda vw'nin yapması gereken şeyler var. Buradan bu sonuç çıkıyor. Yoksa golf iyidir. "Az değişen" tasarımın getirdiği bir çok faydayı sonuna kadar kullanır. "Kalite algısı" hep iyi olmuştur.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

focus forumunda pek focus öneren olmamış herhalde benzinli handikapından dolayı

 

benim tavsiyem citroen c4 düşünebilirsiniz. focus dizel düşünecek olursanız fikriniz değişebilir. Focusun dizelleri her zaman iyidir.eskisi kadar benzinli dizel ayrımı kalmadı artık.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Şimdi bu son paylaşımlardan sonra yazma gereği gördüm, 2011 (Focus 2,5) hb otm, 2012 HB Focus 3 ps (otm) ve 2012 Sedan Focus dizel araç sahibiydim ve rutin bakım dışında hiç üzmedi sıkıntı çıkartmadı açıkcası çok memnundum, niye sattık ise, benzinli otm leri eşim için almıştık malum benim ısrar ve çabam ile ama kullanmayınca istediği Polo dsg yi aldık, e benim dizelde 4 yılını tamamlamıştı ( biz 4/5 yılda araç yenilemeyi tercih ediyoruz) ve oğlumda ünv li olunca artık bende HB otm, araç isteğimi gerçekleştirmek için sattım, hala tüm araç sohbetleri açıldığında Ford Focus u çok severek beğenerek kullandığımı paylaşırım,.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.