Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Çocukluğumuzun oyuncakları

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:

Aynısı bende de vardı.. Bi uçak yarışını hatırlıyorum genelde onu oynardık.. O kolu kırınca alttaki kutuda metalleri birbirine değdirerek oynamaya başlamıştım [emoji4]

O kolun icinde yönlendiren plastikler cok zayıftı hemen kırilmışti benimde aselsanda çalıaan bi akraba vardi o bi modfiye etmişti kolu daha da bişey olmadı [emoji12] [emoji33] [emoji12] [emoji33]

• Yanıt 62
  • Görüntüleme 11,2k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Onur Sezgin
    Onur Sezgin

Şundan yapmayan yoktur sanırım :)

• Çocukken oynamaktan zevk aldığımız pek çok oyuncağımız olmuştur. Bazısını hatırlamasak da bazıları yıllar geçse de unutulmaz. Benim de pek çoğumuzun oynamış olduğu gibi ve hala hatırladığım oyuncak ba

• Aydın Baran
    Aydın Baran

Ben en çok meşe oynadım Gazoz kapağı ve kuyu kazmaca da favorilerimizdi. Ne güzel hiç elektronik oyuncak yoktu ne bende ne arkadaşlarımda.

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

Çocukluğumuzun en teknolojik aleti, bize bilgisayar sevgisini aşılayan Commodore 64 ve C64 serisi, oyunları teyp kasetlerinden yüklerdik . :)

Yine bu teknoloji harikası alet ile yüklenen/oynanan ve başında saatlerimizi geçirdiğimiz, bağımlısı olduğumuz o zamanların en meşhur oyunu (2 kişi beraber oynanabilen ilk oyundu o yüzden sanırım),  "Wizard of Wor" oyunu. Kafa nasıl kaldırıyormuş saatlerce bilmem, çocukluk işte :D

Yanıtlama zamanı:
  • Yazar

Bunlar ne yeaa, çoğunu bilmiyorum ? Benim bildiğim teknolojik mario oynadığımız şey vardı, şey işte adını hatırlayamadım ? Bide tetris var işte, onun dışında çamur fln oynuyorduk, kap kacak yapıyorduk 

Yanıtlama zamanı:
Bunlar ne yeaa, çoğunu bilmiyorum ? Benim bildiğim teknolojik mario oynadığımız şey vardı, şey işte adını hatırlayamadım ? Bide tetris var işte, onun dışında çamur fln oynuyorduk, kap kacak yapıyorduk 

Hah iste bunlar o mario oynan seyin dedeleri...

Yanıtlama zamanı:

ingiliz malı, matchbox, fransız majorette küçük arabalarım vardı. hele matchbox lar metal dir ve çocuklarım da oynadı, hala evde 8-10 tane mevcut.. pazar günleri kaldırım boşken tornet e binerdik. o bilya tekerleri bulmak için neler çektik.. malum mahallede bilye-misket oynamak, çamura çivi sağlayıp dar yerlerden geçmek.. öyle çok oyuncağımız olmadı.. o pahalı arabaları da o dönemde 3 ayda bir maaş alan babaannem 1 adet alırdı.. yani yılların birikimi.. alman katalog vardı, oradaki oyuncaklara imrenirdik.. neyse ki kendimizin sahip olamadıklarını çocuklarımıza alabildik.. uzaktan kumandalı oyuncaklar ve lego lar..

arkadaşın evinde bilgisayar-commodore, gençlik parkında atari görürdük ankara da akraba ziyaretinde  :)

Mehmet Demir tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Liseyi bitirip 1991'de Üni.ye başladığımızda (yazılım bölümü) uygulama lab.'ında ki bilgisayarlar 12 tane Commodore-C64, 14 tane Amstrad vardı,   harddiske ve renkli ekrana sahip bilgisayarımız yoktu, Amstradlar çok ilginçtir, harddisk diye birşey yoktur 2 tane 5.25 disket yuvası vardır, disketlerin kapasitesi 256 kb. bir tanesinde işletim sistemi yüklü olur oradan işletim sistemi çalıştırılır, diğerinde de istediğiniz program vardır, sadece komutlar yazarak işlem yapabilirsiniz. Disketleri okurken çıkan ses zırtttttt, zarttttttt, dırttttttt ..... sonradan ilk IBM pc'ler gelmeye başladı tek tük, nereden nereye gelmişiz heyy.

4935453035_0f78b25216_b.jpg

Hakan Saraylı tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

@Aydın Baran abi haklısın.. gerçi ben de şu vardı bu vardı yazdım ama o atariyi filan ayda bikaç kez belki açıyordum.. yoksa sabahtan akşama kadar sokaktaydık.. Misket oynardık. (ki Karadenizde pıtık derler.. iç anadoluya gelince pıtık dediğimde çok acayip tepkiler almıştım :muha:) dediğin gibi kuyuyu ben de severdim.. ayrıca renkli istop filan en sevdiğim oyundu.. tabii ki mahalleler arası maçlar :) elektrik tesisatı borularından yapılan külah silahları :)

Yanıtlama zamanı:

@Aydın Baran abi haklısın.. gerçi ben de şu vardı bu vardı yazdım ama o atariyi filan ayda bikaç kez belki açıyordum.. yoksa sabahtan akşama kadar sokaktaydık.. Misket oynardık. (ki Karadenizde pıtık derler.. iç anadoluya gelince pıtık dediğimde çok acayip tepkiler almıştım :muha:) dediğin gibi kuyuyu ben de severdim.. ayrıca renkli istop filan en sevdiğim oyundu.. tabii ki mahalleler arası maçlar :) elektrik tesisatı borularından yapılan külah silahları :)

tüf tüf diyorduk biz o silahlara :)

Yanıtlama zamanı:

Sene 1991... Yer Paris.... Babam askere gidince bizde annemle birlikte dayımı ziyarete gelmiştik.

Ailenin ilk torunu - yeğeni olunca bir dediğim iki edilmezdi. Gözüm neye değse alırdı dayım :)

Kulağımdaki Sony'nin ilk walkmanlerinden. Çok sağlam bi kasetçalar... Orjinal kulaklığı haricinde Oğluma saklayabildiğim tek oyuncağım :)

Solumdaki araba o dönem çocukları için hayallerin ötesinde bir araba. Uzaktan kumandalı sağa sola ileri geri, ışık aç kapa gibi inanılmaz! fonksiyonları vardı :) Türkiye'ye döndükten sonra bir gün TV'nin fişini takmak için üzerine çıkıp prize uzandım ve hazin son :( araba ağırlığıma dayanamadı.

Resimde görünmeyen yaklaşık iki bavul dolusu oyuncağım vardı.

Çocukluğum biraz fazla burjuvaydı :) Yinede sokak oyunlarından da yeterince nasibimizi aldık şükür :)

DSC04927_zps9dtyvqgj.jpg

Yanıtlama zamanı:

Nalet olasica burjuvazi...

Her ne kadar burjuva desem de oyuncaklarımı hep diğer çocuklarla paylaşırdım.

Genelde misafirliğe gelen çocuklar birer ikişer çantaya atıp götürürlerdi ufak arabaları :)

Öyle öyle tükendi hepsi. Kendi kırdığım oyuncağım olarak bi o arabayı hatırlıyorum.. Geneli kayıp....

Yanıtlama zamanı:
Her ne kadar burjuva desem de oyuncaklarımı hep diğer çocuklarla paylaşırdım.

Genelde misafirliğe gelen çocuklar birer ikişer çantaya atıp götürürlerdi ufak arabaları [emoji4]

Öyle öyle tükendi hepsi. Kendi kırdığım oyuncağım olarak bi o arabayı hatırlıyorum.. Geneli kayıp....

Hem burjuva hem saftirik.. Safım benim :)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.