Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×
  • Hoş Geldiniz!

    Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

    Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Çocukluğumuzun oyuncakları


testuser

Önerilen Mesajlar

Çocukken oynamaktan zevk aldığımız pek çok oyuncağımız olmuştur. Bazısını hatırlamasak da bazıları yıllar geçse de unutulmaz. Benim de pek çoğumuzun oynamış olduğu gibi ve hala hatırladığım oyuncak balık yakalama :) özel bir adı var mı bilmiyorum ama @Yakup Çağatay la ona "balık balık" (l harfi açık olan) diyoruz. Sağ olsun geçen yıl beni kırmayıp, ısrarlarıma da daha fazla dayanamadan :P bana bu oyuncağı Karaköy'e gidip aldı (Eminönü de olabilir). Odamı düzenlerken denk geldim ve biraz geçmişe gittim. Sizlerin de çocukluğunuzdaki o masum an'lara gidip, yüzünüzde küçük de olsa bir tebessüm yaratabilme dileğiyle.. 

image.jpeg

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Eminönü :yeah: Hatta milli piyango bileti de almıştım xxx abla'dan. 

Bunlar güzel oyuncaklar, ilerde bulamazsak diye acaba şimdiden depolasak mı bir kaç oyuncak. 

elinde telefon oyun oynayacağına bunlarla oynasın daha iyi. Gelişimine yardımcı olur. Tek sıkıntı Çin yapımı oluşu, güvenilir yerden almak gerek. 

benim sağlam kalan* oyuncaklarım duruyor İzmir'de :D

*: hemen hemen her şeyi içini merak edip açardım, bazıları toplayamazdım :D

 

 

iyi iyi senden alırız :D 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

0fc820131a9650e4cfd555949a9b3dce.jpg

 

Ben de bu oyuncagi cok severdim telli direksiyonu vardi

6-7 yaşlarındayken mahallenin berberinin yanında bir oyuncakçı vardı. Ne zaman berbere gidecek olsam babam beni kandırıp '' Bak uslu olursan bundan alacağım sana '' diyerek kandırır,öyle giderdik berbere. Hiçte almadı, hep bir bahane bulurdu.

Bir bunu birde BP'nin zamanında verdiği tır vardı,onu çok istemiştim ikisinede sahip olamadım :( 

Ancak legoların zamanında gazeteyle verildiği dönemde öyle bir hasılat yapmıştım ki hala 2 kova dolusu malzeme duruyor evde,tüm oyuncak hayatımı onlarla geçirdim sanırım,çeşit çeşit evler,garajlar,yollar,uçaklar,gemiler... oyuncak arabamdan çok garajım vardı :D 

Şimdiki fiyatlarına bakıyorumda,dolabımın ücra bir köşesinde bir servet yatıyor sanki :smiley2k:

Semih G. tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Lego bir çocuğa verilebilecek en güzel hediyedir... 

çok pahalı şuanda--gerçi zamanında da öyleydi--- ben çok meraklıydım, annemde sağolosun ara sıra kırmaz istediklerimden alırdı. 

birde her ayın 15'inde küçük bir oyuncak alma hakkım vardı---memur çocuğuyuz maaş zamanından belli--- keşke biraz daha özenli baksaymışım oyuncaklarıma. şimdi çok daha güzel geliyorlar gözüme.

benim bir kuzenim var, adamın oyuncakları 0 km gibi duruyor... o kadar özenli bakardı ki onlara... o zaman çok kızardım ona ama şimdi kıskanıyorum valla. ara sıra Adana'ya gittiğimizde çıkarıp bakıyoruz oyuncaklarada süper şeyler var... Kanada doğumlular, o yüzden burada olmayan oyuncaklarıda olurdu, çok efsane parçalar var :)

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

sen tornet nedir bilir misin @testuser ? Bizim zamanımızda scooter yoktu olan bisikletler pahalıydı. Arkadaş arasında kendimiz tornet yapardık. 

Tornet özgürlüktü bizim için [emoji4] 

Hep ön tekerin çivisi atıp dönmezdi. Ya da arka tekerin bağlı olduğu sopa kırılırdı tornetin içindeki kısım

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hep ön tekerin çivisi atıp dönmezdi. Ya da arka tekerin bağlı olduğu sopa kırılırdı tornetin içindeki kısım

siz nasıl yapardınız bilmiyorum ama bizde sorun genelde sele gibi oturduğumuz kısmın ağırlık çarpma veya esnemeden dolayı kırılması , iki parçayı birarada tutan demirin içinden geçtiği vidaların çıkması yamulması vs veya tornetlerin yani bilyaların dağılması gibi sorunlar olurdu. O yıllarda kullanılan tokyoların (gençler pek bilmez :D ) tabanlarından parça kesip arka tekerin üstüne fren falan yapardık. Bazen o lastik kayar ayağınla basardın acırdı yaralanırdın ama özgür ve mutluyduk biz (Ankara Balgat- 70ler sonu 80ler başı) 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

siz nasıl yapardınız bilmiyorum ama bizde sorun genelde sele gibi oturduğumuz kısmın ağırlık çarpma veya esnemeden dolayı kırılması , iki parçayı birarada tutan demirin içinden geçtiği vidaların çıkması yamulması vs veya tornetlerin yani bilyaların dağılması gibi sorunlar olurdu. O yıllarda kullanılan tokyoların (gençler pek bilmez [emoji3] ) tabanlarından parça kesip arka tekerin üstüne fren falan yapardık. Bazen o lastik kayar ayağınla basardın acırdı yaralanırdın ama özgür ve mutluyduk biz (Ankara Balgat- 70ler sonu 80ler başı) 

Yazının en sonu çok önemli abi. Bizler özgür ve mutluyduk.

Yorum bağlantısı
Diğer sitelerde paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.