Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201511 yıl comment_311885 2008 titanium model aracımda otomatik vitesde 1 den 2 ye geçerken sanki arabanın altına çalı girmişcesine ses çıkartıyor..diğer vites geçişlerinde bir problem yok ve sesi herzaman yapmıyor!! Aklıma yağına bakmak geldi..yağ çubuğunu çektiğimde yağda ufak mil gibi tortul görgüm.sanki bir mekanik parçanın tozu gibi geldi bana sorun ne olabilir?yağ seviyesi normaldi.bu arada sadece vites düşerken 1 vitese geçtiğinde hafif vuruntu oluyor Haziran 30, 201511 yıl Nadir Köksoy tarafından düzenlendi Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201511 yıl comment_311886 Belki de 2008 yılından beri şanzıman yağı değişmemiştir, servis'e uğrayın ... kuZu'nuza baktırın derim. Aracın km durumunu, bakım geçmişini bilmeden otomatik şanzıman'ın geçişi gibi bir konuda uzaktan yorum yapmak (bence) pek de sağlıklı olmayacaktır. Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201511 yıl Yazar comment_311891 benim kafamı bulandıran şanzıman yağındaki metal tozu gibi birşey var Raporla
Yanıtlama zamanı: Haziran 30, 201511 yıl Solution comment_311892 üstadım olabilir ... sonuçta hareketli metal parçalarda mikron düzeyinde aşınma olur, bu normaldir. Şanzıman yağ'ı (filtresi ile birlikte) geçen 7 yıl süre içinde hiç değişmedi ise yağ'da da zamanın etkisi ile bozulma/nitelik kaybı yaşanabilir, filtre tıkanabilir vs. ...ben derim ki bir sıkıntı var ise (...ki yazdığınıza göre an itibarı ile var.) olay iyice nüksetmeden servis'e gidin, gösterin. En azından açıp-bakar, kontrol eder ve size olası sıkıntının ne şekilde / kaç para'ya hallolacağını söylerler. Raporla
Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın