Skip to content
Uygulamada görüntüle

Daha iyi bir gezinme deneyimi. Daha fazla bilgi edinin..

Focus Club Tr | Otomobil Severlerin Adresi

Ana ekranınızda tam ekran olarak çalışan; anlık bildirimler, bildirim rozetleri ve daha fazlasını sunan bir uygulama.

Bu uygulamayı iOS ve iPadOS’e yüklemek için
  1. Safari'deki paylaş simgesine dokunun
  2. Menüyü aşağı kaydırın ve Ana Ekrana Ekle seçeneğine dokunun.
  3. Sağ üst köşedeki Ekle’ye dokunun.
Bu uygulamayı Android’e yüklemek için
  1. Sağ üst köşedeki üç nokta menüsüne (⋮) dokunun.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Yükle seçeneğine dokunarak onaylayın.
2019 Temmuz ve 2023 Mart arası tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeniden kayıt yapınız

Hoş Geldiniz!

Tüm özelliklerine erişmek için şimdi kaydolun. Kayıt yaptırdıktan sonra, konu açabilir, konuları yanıtlayabilir, kullanıcıların mesajlarını beğenebilir, özel mesaj yollayabilirsiniz.

Kayıt olduktan sonra bu mesaj silinecektir.

Yeni Vw Polo Sedan

Featured Replies

Yanıtlama zamanı:
İğrenç kategorime bunu da ekledim. Bundan önce Fiesta Sedan, 206 Sedan ve Honda City vardı.

Aynen adaş

• Yanıt 48
  • Görüntüleme 10,1k
  • Created
  • Son yanıt

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ancak o kadar işte. kediler yavru ise ... evet. bozuk saat bile günde iki defa doğru zamanı gösterirmiş.  Sana katılıyorum Mert +1 Not: Yeni kasa'da aracın çizgisinin değişimi ve NB modele daha f

• Du bakalım kesin Sarışın uzun Saçlı bu dingiliz

• Serdar Eryürekli
    Serdar Eryürekli

İğrenç kategorime bunu da ekledim. Bundan önce Fiesta Sedan, 206 Sedan ve Honda City vardı.  

Posted Images

Yanıtlama zamanı:

B sınıfı araçları sedan yapınca kutuplardan basık ekvatordan şişkince saçma sapan bir araç ortaya çıkıyor. Ben sevemiyorum. B Segmenti'nin felsefesine de çok uymuyor bunlar. Şehir arabası desen değil, aile arabası desen değil. 

Bunun en berbat örneklerinden biri de Honda City. Ne zaman görsem kusasım gelir.

Yanıtlama zamanı:

B sınıfında sedan tasarım estetiğini yok eden ve fakat buna rağmen ekonomik araba peşinde koşan geleneksel beklentili kullanıcılar yüzünden hala rağbet gören bir seçenek. 

Geleneksel beklentide neler var?

1. Büyük, ayrı, gözden ırak ve kilitlenebilir bagaj. Aracı hala yük taşıma için kullanmak söz konusu. Aile büyükse bagajı da büyüktür. Gibi, gibi...
  2. Araç sedandır, yani prestijli lüks modellerin küçük bir kopyasıdır, Mercedes sürüyormuş hissini yaşamak daha kolaydır.
  3. Büyük aileyi sığdıracak araba lazım ama o kadar büyüğünü alacak ekonomik güç yok, küçük kopyası ile idare edelim. 
  4. Satış temsilcisinin altına verilecek bagajı büyük, fiyatı küçük, kırıldığında üzmeyecek bir araba lazım.

Bu gibi faktörler bir araya gelip pazar talebi yaratınca tasarımcılar da hilkat garibelerine göz yumuyor işte... 

Anlayamadığım o kadar bagaj ihtiyacı varken steyşın arabaya yönelmede niye bu kadar çekimseriz? Gözden ırak bölme arayışı mı?

Yanıtlama zamanı:

B sınıfı sedan ailesinin en yakışıklısı Skoda Rapid sanırım;

2wn34ee.jpg

Semih G. tarafından düzenlendi

Yanıtlama zamanı:

Tabii reno tsw de arkasını alabildiğine hatta alamadığına kadar doldurup ağırlık da Önünü havaya kaldırınca pek hoş bir gidişi vardı, :):)) etraftan böyle gören Tüketicinin gözünde bu defter kapandı :):):) gitii:):))

Yanıtlama zamanı:
b19708cb6c3be210c6ea6e4becb690ac.jpg

Kesinlikle değil [emoji3]

Rapidle senin ki aynı sınıf deeell

Yaaaa....

Toros steyşına ne diyeceğiz bu durumda?

O zamanlar insanlar doğruyu daha kolay buluyormuş, bilgelik varmış. b89sw5vt.jpg

Bundan 10 yıl önce gümrükten Çıkma Sıfır ayarında Ford Sierra 2.0 sw bal köpüğü renginde almıştık ondan aldığım zevki hiç bi arabadan almadım

Yanıtlama zamanı:

Kesinlikle değil :D

Şu güzelim Focus'la rapid'i aynı kefeye koyduysan dahada bir şey demiyorum abi :D 

Yanıtlama zamanı:

Rapidle senin ki aynı sınıf deeell

Banane.Benimki sınıf atladı artık.Mert düşünsün.Sınıfta kaldı

Yanıtlama zamanı:

B sınıfında sedan tasarım estetiğini yok eden ve fakat buna rağmen ekonomik araba peşinde koşan geleneksel beklentili kullanıcılar yüzünden hala rağbet gören bir seçenek. 

Geleneksel beklentide neler var?

1. Büyük, ayrı, gözden ırak ve kilitlenebilir bagaj. Aracı hala yük taşıma için kullanmak söz konusu. Aile büyükse bagajı da büyüktür. Gibi, gibi...
  2. Araç sedandır, yani prestijli lüks modellerin küçük bir kopyasıdır, Mercedes sürüyormuş hissini yaşamak daha kolaydır.
  3. Büyük aileyi sığdıracak araba lazım ama o kadar büyüğünü alacak ekonomik güç yok, küçük kopyası ile idare edelim. 
  4. Satış temsilcisinin altına verilecek bagajı büyük, fiyatı küçük, kırıldığında üzmeyecek bir araba lazım.

Bu gibi faktörler bir araya gelip pazar talebi yaratınca tasarımcılar da hilkat garibelerine göz yumuyor işte... 

Anlayamadığım o kadar bagaj ihtiyacı varken steyşın arabaya yönelmede niye bu kadar çekimseriz? Gözden ırak bölme arayışı mı?

Compact sedan; biraz, göz zevki ve ihtiyacın birleşme mekaniği; şöyle ki bagaja ihtiyacım var ama SW tercih etmiyorum çünkü çirkin olduğunu, estetik olmadığını, yol tutmadığını ve 4+ aileler için uygun olduğunu düşünüyorum; HB güzel görünüyor ama eşya alanından iyice kırpıyor; D sınıfı Family Sedan alayım desem sıfırı maddi olarak mümkün değil, ikinci eli ile uğraşmak istemiyorum; yani biraz da compact sedana kendimi itiyorum. Ayrıca özellikle Focus 3 Sedan ilk çıktığı zamandan beri gözüme anlamsız güzel ve estetik görünüyor; bagaj kapağı küçük, omuz çizgisi sportif; ön-arka uzayan farlar atılganlık katıyor; mesela HB tasarım olarak eksikmiş ama Sedan da bir bütünlük varmış gibi hissettiriyor F3 yani istisnai bir model (bence)

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Araştır

Araştır

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.