Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Eren K.

Üye
  • Toplam İleti

    130
  • Katılım

  • Son ziyaret

Eren K. Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Amasya
  • Arabam:
    11 Focus Tdci Titanium
  • Meslek:
    Öğrenci
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

1.069 profil görüntüleme

Eren K.'s Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

67

Toplam Beğeni

  1. İkisinde de bildiğimiz xenon takılı. Bende geçmez diye hazırlamıştım kendimi ilk girerken. Geçince ikinci muayeneye de farları değişmeden girdim ve yine kusursuz geçti.
  2. Ağustos ayında benzer sorun tatil dönüşü yaşamıştım. Arıza ışığı yanmadı ama araçta çekiş düşüklüğü oldu. Durdum ve hata sorguladım bilgisayardan. EGR Vanası Kapalı Konumda Takılı Kalması yazıyordu. Servis kapalı olduğu için ustamın tavsiyesi ile arkadaşına gittim, EGR yazılımını sildik geri yükledik (adaptasyonunu yapmakta deniyor olabilir tam bilmiyorum) ve o gün bugündür EGR ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. (Sökmeden, temizlemeden sadece yazılımını en baştan tekrar yükledik)
  3. Tabi ki, kendi de öyle söyledi. Sen turbo dedin diye hemen söküp yollamam önce kontrollerini yaparız duruma göre bir yol izleriz dedi. Bende de elm327 var, ama onunla veya başka cihazla silinmesiyle alakalı olduğunu sanmıyorum. Sonuç olarak araçta bir arıza var ve bunu silseniz de devam eden bir arıza olduğu için tekrar geri gelecektir çözülmediği sürece. Bizde de servisten çıktıktan sonra 20-25 gün arıza vermedi, ustayla teste çıktığımızda şans eseri verdi bende orada gördüm ilk defa.
  4. Yani turbonun iç mekanizmasında çalışan bir parça değil mi, yanlış anlamadım? Turbo revizyonu için 1 yıl garantili 500-1000 TL arasında fiyat çıkar, 1-2 gün sürer en fazla dedi bugün birisi. Yaptırmayı düşünüyorum. İnşallah sorun çözülür gönül rahatlığı ile yeni sahibine veririz aracı.
  5. 2 mca, 109 luk Selenoidi serviste değiştiler düzelmedi, dışarıda kendimiz değiştik düzelmedi. Ondan dolayı düşük ihtimal geliyor selenoid biraz. VNT dediğiniz parça hangisi oluyor tam olarak? Küçük şehrin dezavantajından biri de usta bulamıyorsunuz. İstanbul'da falan olsam çözerdik her türlü ama Amasya'da çok zor. Araçta her zaman bende olmuyor. İşin kötüsü araç ilanda, gönlümüz yaptırıp öyle satmaktan yana. Ne alacak kişi mağdur olsun ne bizim arkamızdan beddua edilmesin. Sorunun neyden olduğunu bilsek en kötü ihtimal alıcıya durumu açıklayıp şu kadar masrafı var deyip fiyattan düşmek ama sorunu da bilmiyoruz. Bugün birisi de turboya giden hortumlarda T şeklinde bağlantı yeri var, onun ince ucu tıkanıyor ondan olabilir dedi. Araç babamda şuan. Temmuz 5 inde dönüyorum memlekete sınavlar dolayısıyla. Döndüğümde bakacağım artık.
  6. Üstenden çıkanı yaklaşık 1 yıldır önce taktırmıştım. O da, yeni taktığımızda değil sanırım. Serviste ki ustanın verdiği parça no ile uyuşmuyorlar. Selenoid sorunlu olsa eski parçayı 1 yıldır kullanıyoruz sıkıntı olmamıştı.
  7. Ayrı başlık açmadan buradan soruyum bende o zaman. Sorun hemen hemen aynı zaten. Araç nisan ayında yolda giderken radyatör hortumunun klima kasnağına sürtmesinden dolayı suyu boşaltıp hararet yaptı ve arada yaşanan başka olaylardan sonra conta yaktı. Çekici ile tokat yetkili servise çekildi, 10 gün civarı durdu ve servisten çıktı araç. Son test sürüşüne çıktığında usta şunu dedi "Aracı sıkıştırınca motor arızası verip turboyu devreden çıkarıyor, sorguladım selenoid arızası yazıyor değişiyorum". Onay verdim değiştiler ancak sorun devam etti. En son inceledikten sonra turbo değişmesi lazım 3500 TL deyince yaptırmadan aldım aracı. Sorun tam olarak şöyle oluyor. Sıkıştırdığımda bir sıkıntı yok, ama mesela 5. viteste 90-100-110 gidiyorum sabit hızda diyelim. Hafif tatlı bir yokuşa gelipte araba güç istediği anda performans düşüyor ve bir kaç saniye sonra motor arızası verip turboyu devreden çıkarıyor. Sorguladığımda P0299-Turboşarj düşük basınç hatası veriyor. Selenoidi değiştik sorun devam ediyor, hortumlarda bir patlak vs yok kontrol ettik. Sizce sorun neyden olabilir?
  8. Bence sorun turbodan kaynaklı. Hortumları kontrol ettirin ve basıncını ölçtürün.
  9. Eren bey bendede aynı sorun var aynı araç sorunu çözebildinizmi ve nasıl

    1. Eren K.

      Eren K.

      Ne sorunu Hocam?

  10. Hayırlı olsun aracınız. Ben farklı bir şey sormak istiyorum. Elm cihazı ile turbo basıncını nerden görüyoruz?
  11. Focus 2 mca da forscan programı ile turbo basıncını görebilir miyiz? Görebiliyorsak nasıl olduğu hakkında bilgi verebilecek var mı?
  12. Sıvısını ekleyince yanlış hatırlamıyorsam sıvının eklendiğine dair bir tanıtım mı yapılıyordu araca acaba?
  13. Bunu sony teybe takabilir miyiz acaba, aux iptal olsa da olur bluetooth stabil çalıştıktan sonra.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.