Jump to content
2019 Temmuz'dan sonraki tüm içerik ve üyelikler silinmiştir. Lütfen yeni kayıt yapınız ×

Ömür Ölmez

Üye
  • Toplam İleti

    39
  • Katılım

  • Son ziyaret

Ömür Ölmez Hakkında

Profil Detayları

  • Şehir:
    Ankara
  • Arabam:
    11 Focus Hb 1.6 Tdci Titanium
  • Meslek:
    SatınalmaMüdürü
  • Cinsiyet:
    Bay

Güncel Profil Ziyaretleri

Son ziyaretçiler bloğu devre dışı ve diğer kullanıcılara gösterilmiyor.

Ömür Ölmez's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

16

Toplam Beğeni

  1. Arıza kodunu hatırlamıyorum , Ustayı aradım şimdi o da hatırlamıyor , bana söylediği EGR'nin değişmesi gerektiği.. Tiner ile temizleyip takacak , 2-3 gün denerim , aynı sorun devam ederse değiştiririm artık. Hafta sonu uzun yola gideceğim sorun yaşamak istemiyorum açıkçası.
  2. Benimkin de işin garibi herhangi bir arıza ışığı falan yanmadı. Araç çekişten düştü , 2500 deviri geçmedi.. Bunu sürekli yapmıyor , arabayı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor.3-5 gün yapmıyor , beklemediğim bir anda yapmaya başlıyor. Dengesiz bir şekilde bu sorunu yapıyor. Stabil birşey değil. Ustama EGR'yi tinerle temizlettim , Cuma günü uzun yola gideceğim , yüksek devirde sabit hızda sürüp açılması konusunu deneyeceğim.
  3. Arkadaşlar Merhaba, 2011 Focus Titanium TDCI Aracımın EGR'si arızalı , sizce değiştirmeli miyim yoksa temizliğini yaptırıp tekrar test etmeli miyim ? Yetkili servis 2000 TL parça fiyatı verdi , yedek parça firmaları Orjinal olursa 650 TL , Yan sanayi 550 TL fiyat veriyor. Arızayı sürekli yapmıyor. Çok nadir yapıyor , aracı stop edip tekrar çalıştırınca düzeliyor.. Yani sık olan bir sorun değil. Hafta sonu uzun yola gideceğim için kararsız kaldım. Temizletip 3-4 gün kullanmayı düşünüyorum , sorun devam ederse değiştireceğim mecburen. Uzun yolda sabit hızla gidince açılır gibisinden rivayetler var ama bilmiyorum. Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum.
  4. Kışlıklar da kullanıyorum Teşekkürler. --0 dakika sonra eklendi-- 1250 TL KDV DAHİL aldım. --2 dakika sonra eklendi-- jANTLAR 17 '' , lASTİKLER 225 45 17 --2 dakika sonra eklendi-- Teşekkürler
  5. geçmiş olsun , ufak bir şey gibi görünüyor ama baktırmanız da fayda var. Ankara dasınız sanırım , ustanız yoksa önerebileceğim yerler var. Bu işler de güvenilir usta çok önemli.
  6. Daha yeni yaptırdım denemeye fırsat olmadı , bugün depoyu doldurup 1 hafta içinde deneyeceğim.
  7. Buyrun Hocam , 1 ay oldu takalı ama ancak atabildim ?
  8. 4000 tl masrafı neye göre çıkardınız hocam ? Garantili olarak enjektör temizliği ,tamir takımı değişimini yaptırdım , enjektörler şu an iyi durumda , partikül içinde bilgisayara bağlatıp baktıracağım , EGR için birşey yapamıyorum arıza verirse bakılabilir diyorlar.
  9. Gittiğim mesafe de kırmızı ışıkta beklemiyorum dahi , otoparktan çıkıyorum 2,5-3 km sonra arabayı stop ediyorum. Sabah akşam bu şekilde. Ama akşam ve haftasonu kullanımlarım bu şekilde değil tabii ki. Uzun yolda denemek nasip olmadı daha 3 aydır araç bende. Maalesef Enjektörlere baktıracağım , temizlik sonrası büyük ihtimal tamir takımı değişiyor diye tahmin ediyorum , partikül temizliğini de düşünüyorum ona da baktıracağım , bunlara baktırmışken EGR baktırmadan da olmaz tabii ki
  10. Depoyu tabanca atana kadar doldurdum , 331 km yol yaptım. Yaptığım km ve litreyi oranladığım zaman çıkıyor yakıt tüketimi. Yakıt tüketimi hesaplamayı biliyorum üstad Örneğin total'i denerken boş depoyu totalden doldurdum , 300 km yol yaptım , sonra tekrar doldurdum totalden ve öyle hesapladım. Opet içinde aynısı geçerli. Total'i geçen ay hesapladım , Opet'i bu ay hesapladım. Aracı günde toplasanız maksimum 15 km kullanıyoruzdur , kısa mesafe de kullanıyoruz , ondan dolayı da yakıt tüketimi yüksek olabilir diye düşünüyorum. yakıt bana fazla geldi açıkçası.
  11. Merhaba, 2011 Focus 2 Titanium H.b 110 bg Dizel aracımın yakıt yüketimi Şehir içi 7,8 -8,1 LT / 100 km olarak değişiyor. Total'den aldığım zaman 7,8 lt , Opetten aldığımda 8,1 lt ortalama çıktı. her iki alımda da aynı hızlarda ve mesafelerde araç kullandım diyebilirim. Araç 104.000 km. Yakıt tüketimi yol bilgisayarında ortalama 6,6 LT görünüyor. 8 litre bana biraz fazla geldi. Enjektörleri temizlettirmeyi ve baktırmayı düşünüyorum. Bu konuyla ilgili başka bir tavsiyeniz var mı ? Yardımlarınızı rica ediyorum.
  12. 500 ml için 70 TL istiyorlar çok değil mi ?
  13. Teşekkür Ederim. Bulabilirsem mk3 için yapılan nikelajlı rüzgarlıklardan araştırıyorum. Sizin yeni yaptığınızın fotosu var mı? --0 dakika sonra eklendi-- Tşkler Yakup Bey.
  14. uzay mekiği gibi olur bence , hoş durmaz diye düşünüyorum.
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgi

Bu siteyi kullanarak, forum Gizlilik Politikasını kabul etmiş olursunuz.